Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΘΗΝΑ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στις ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Με απεργιακή συγκέντρωση έξω από το υπ. Εργασίας διεκδίκησαν αυξήσεις στα μεροκάματα, ένσημα και ΣΣΕ 🎥VIDEO+ΦΩΤΟ)

Με απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση έξω από το υπουρ­γείο Εργα­σί­ας οι εργα­ζό­με­νοι στις κατα­σκευ­ές, στο πλαί­σιο της σημε­ρι­νής πανελ­λα­δι­κής, πανοι­κο­δο­μι­κής απερ­γί­ας, διεκ­δί­κη­σαν αυξή­σεις στα μερο­κά­μα­τα, προ­τάσ­σο­ντας παράλ­λη­λα το θέμα των ενσή­μων αλλά και των Συλ­λο­γι­κών Συμ­βά­σε­ων Εργασίας.

«Θέλου­με συμ­βά­σεις συλ­λο­γι­κές για όλη την Ελλά­δα υπο­χρε­ω­τι­κές» και «Οι οικο­δό­μοι δεν σκύ­βουν το κεφά­λι τα ένση­μα θα πάρουν με οργά­νω­ση και πάλη», ήταν μερι­κά από τα συν­θή­μα­τα που κυριάρ­χη­σαν στην κινητοποίηση.

Στην απερ­για­κή κινη­το­ποί­η­ση συμ­με­τεί­χαν το Συν­δι­κά­το Ηλε­κτρο­λό­γων Ν. Αττι­κής και το Σωμα­τείο Μισθω­τών Τεχνι­κών (ΣΜΤ). Στο πλευ­ρό τους παρα­βρέ­θη­κε επί­σης, αντι­προ­σω­πεία της Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ.

Αντι­προ­σω­πεία τους, συνα­ντή­θη­κε με εκπρο­σώ­πους του γρα­φεί­ου της υπουρ­γού Εργα­σί­ας, Δόμνας Μιχαη­λί­δου. Ενη­με­ρώ­νο­ντας τους συγκε­ντρω­μέ­νους για τα απο­τε­λέ­σμα­τα της συνά­ντη­σης, ο Γιάν­νης Τασιού­λας, πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Οικο­δό­μων Ελλά­δας, μετα­ξύ άλλων ανά­φε­ρε ότι, θα γίνει άμε­σα νέα συνά­ντη­ση με την υπουρ­γό Εργα­σί­ας, από την οποία θα ζητή­σουν να δεσμευ­τεί για την υλο­ποί­η­ση των αιτη­μά­των του κλά­δου αλλά και για τις δεσμεύ­σεις που ήδη έχει ανα­λά­βει το υπ. Εργασίας.

Όπως είπε ο Γ. Τασιού­λας, θα συνε­δριά­σει το Σάβ­βα­το 3 Φλε­βά­ρη η Ομο­σπον­δία Οικο­δό­μων για να εκτι­μή­σει την απερ­γία και να απο­φα­σί­σει την κλι­μά­κω­ση του αγώ­να, ανα­φε­ρό­με­νος στην πανελ­λα­δι­κή, πανερ­γα­τι­κή απερ­γία που προ­ε­τοι­μά­ζουν Εργα­τι­κά Κέντρα, Ομο­σπον­δί­ες και Συν­δι­κά­τα, στις 28 Φλεβάρη.

Για την σημε­ρι­νή απερ­γία ο Γ. Τασιού­λας επε­σή­μα­νε ότι τα μηνύ­μα­τα είναι πολύ θετι­κά, καθώς τα ποσο­στά συμ­με­το­χής στην απερ­γία είναι πολύ μεγά­λα, αφού ξεπερ­νούν το 90%. Από σήμε­ρα, υπο­γράμ­μι­σε, και μέχρι τις 28 Φλε­βά­ρη δεν ανα­μέ­νου­με αλλά συνε­χί­ζου­με τις παρεμ­βά­σεις, ενώ είναι ήδη σε εξέ­λι­ξη μια σει­ρά κινη­το­ποι­ή­σεις σε χώρους δου­λειάς, κατέληξε.

Οι εργα­ζό­με­νοι στις Κατα­σκευ­ές έφτα­σαν στο υπουρ­γείο Εργα­σί­ας με πορεία που ξεκί­νη­σε από την πλα­τεία Κάνιγ­γος, όπου νωρί­τε­ρα έγι­νε η απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση της Αθήνας.

Στην απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση που έγι­νε στην πλα­τεία Κάνιγ­γος έγι­ναν ομι­λί­ες. Μίλη­σαν ο Δημή­τρης Μάρης, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Μισθω­τών Τεχνι­κών, ο Πανα­γιώ­της Γάκιας, πρό­ε­δρος του Συν­δι­κά­του Οικο­δό­μων Αθή­νας και ο Γιάν­νης Τασιού­λας, πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Οικο­δό­μων Ελλάδας.

«Με τους εργο­δό­τες δεν έχου­με κανέ­να κοι­νό συμ­φέ­ρον, βρι­σκό­μα­στε απέ­να­ντι. Η αύξη­ση των κερ­δών τους προ­ϋ­πο­θέ­τει τη θυσία των ανα­γκών μας.

Γι’ αυτό σήμε­ρα βάζου­με μπρο­στά τις διεκ­δι­κή­σεις μας ενά­ντια στα συμ­φέ­ρο­ντα των κατα­σκευα­στι­κών ομί­λων. Ζητά­με ουσια­στι­κές αυξή­σεις και κατο­χύ­ρω­ση ωρα­ρί­ων και όρων εργα­σί­ας για να ανα­πλη­ρώ­σου­με τις απώ­λειες της προη­γού­με­νης “χαμέ­νης” δεκα­ε­τί­ας της κρί­σης, για να καλύ­ψου­με τις σημε­ρι­νές απώ­λειες της ανά­πτυ­ξης από τον πλη­θω­ρι­σμό που καλ­πά­ζει», τόνι­σε στην ομι­λία του στη συγκέ­ντρω­ση, ο Δημή­τρης Μάρης, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Μισθω­τών Τεχνι­κών (ΣΜΤ).

Η σημε­ρι­νή πετυ­χη­μέ­νη απερ­γία μπο­ρεί να ωθή­σει νέους αγώ­νες πιο μαζι­κούς και με περισ­σό­τε­ρα αιτή­μα­τα. Εκφρά­ζει και ενο­ποιεί τα επι­μέ­ρους προ­βλή­μα­τα που υπάρ­χουν ανά  εργο­τά­ξιο ή ειδι­κό­τη­τα και  δια­μορ­φώ­νει ένα ενιαίο μέτω­πο όλου του κλά­δου απέ­να­ντι στους εργο­δό­τες, την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, στο κρά­τος των λίγων.

Δεν παραι­τού­μα­στε από τον αγώ­να για μια αξιο­πρε­πή ζωή, από τη διεκ­δί­κη­ση όχι μόνο όσων έχου­με ανά­γκη, αλλά από ό,τι μας ανή­κει», επε­σή­μα­νε στην ομι­λία του στη συγκέ­ντρω­ση, ο Πανα­γιώ­της Γάκιας, πρό­ε­δρος του Συν­δι­κά­του Οικο­δό­μων Αθήνας.

«Ας το πάρουν χαμπά­ρι, με τους οικο­δό­μους δεν ξεμπερ­δεύ­ουν. Δεν θα ησυ­χά­σου­με μέχρι να πετύ­χου­με αυτά που έχου­με βάλει στόχο.

Έχου­με δύνα­μη και υπο­μο­νή. Έχου­με συν­δι­κά­τα, ομο­σπον­δία, οργά­νω­ση και πίστη στον αγώ­να μας. Έχου­με κατα­κτή­σεις που τρο­φο­δο­τούν συνε­χώς τους νέους αγώ­νες μας.

Θα κλι­μα­κώ­σου­με. Η προ­ε­τοι­μα­σία από Σωμα­τεία, Ομο­σπον­δί­ες, Εργα­τι­κά Κέντρα της μεγά­λης απερ­γί­ας στις 28 Φλε­βά­ρη, για το μερο­κά­μα­το, την ακρί­βεια, τα μέτρα ασφά­λειας, τρο­φο­δο­τεί με μεγα­λύ­τε­ρη δυνα­μι­κή τον αγώ­να που δίνου­με στον κλά­δο. Ο δικός μας κλα­δι­κός αγώ­νας προ­σθέ­τει δύνα­μη στο συνο­λι­κό αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων της χώρας», υπο­γράμ­μι­σε στην ομι­λία του στη συγκέ­ντρω­ση, ο Γιάν­νης Τασιού­λας, πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Οικο­δό­μων Ελλάδας.

Πηγή 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο