Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αθλητισμός: Όλες τα μέτρα κυρώσεων που επιβάλλονται στη Ρωσία σε διεθνείς διοργανώσεις

Όλα τα μέτρα κυρώ­σε­ων προς τη Ρωσία στον διε­θνή αθλη­τι­σμό όπως τα παρου­σιά­ζει το Reuters:

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Η διε­θνής Παρα­ο­λυ­μπια­κή Επι­τρο­πή (IPC) ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα τον απο­κλει­σμό των Ρώσων και Λευ­κο­ρώ­σων αθλη­τών από τους Χει­με­ρι­νούς Παρα­ο­λυ­μπια­κούς Αγώ­νες στο Πεκί­νο την παρα­μο­νή των Αγώ­νων μετά από απει­λές για μποϊ­κο­τάζ από άλλες ομά­δες λόγω της εισβο­λής της Ρωσί­ας στην Ουκρανία.
Η Διε­θνής Παρα­ο­λυ­μπια­κή Επι­τρο­πή είχε αρχι­κά δώσει το «πρά­σι­νο» φως σε αθλη­τές των δύο χωρών να συμ­με­τά­σχουν στους Αγώ­νες ως ουδέ­τε­ροι, σημειώ­νο­ντας επί­σης ότι δεν θα μπο­ρού­σαν να συμπε­ρι­λη­φθούν στον πίνα­κα των μεταλλίων.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Η FIFA και η UEFA απέ­κλει­σαν τις εθνι­κές ομά­δες και τους συλ­λό­γους της Ρωσί­ας από το διε­θνές ποδό­σφαι­ρο, μια κίνη­ση που είχε ως συνέ­πεια τον απο­κλει­σμό της Ρωσί­ας από τα play off για το Παγκό­σμιο Κύπελ­λο 2022 στο Κατάρ και το τουρ­νουά γυναι­κών του Euro 2020. Ο τελι­κός του Champions League μετα­κι­νή­θη­κε από την Αγία Πετρού­πο­λη στο Παρίσι.

Οι σύλ­λο­γοι της Premier League, Μάν­τσε­στερ Γιου­νάι­τεντ και Έβερ­τον ανέ­στει­λαν τις χορη­γί­ες με ρωσι­κές εται­ρεί­ες, ενώ η UEFA και η γερ­μα­νι­κή Σάλ­κε ακύ­ρω­σαν τις συνερ­γα­σί­ες τους με τη ρωσι­κή εται­ρεία ενέρ­γειας Gazprom.

ΣΤΙΒΟΣ: Η παγκό­σμια ομο­σπον­δία (World Athletics) απα­γό­ρευ­σε σε Ρώσους και Λευ­κο­ρώ­σους αθλη­τές και αξιω­μα­τού­χους τη συμ­με­το­χή σε όλες τις διορ­γα­νώ­σεις για το άμε­σο μέλ­λον και πρό­σθε­σε ότι το συμ­βού­λιό της συμ­φώ­νη­σε επί­σης να εξε­τά­σει περαι­τέ­ρω μέτρα, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της ανα­στο­λής της ομο­σπον­δί­ας της Λευκορωσίας.

ΜΠΑΣΚΕΤ: Η διε­θνής ομο­σπον­δία Καλα­θο­σφαί­ρι­σης (FIBA) ανα­κοί­νω­σε ότι θα απο­κλεί­σει τους Ρώσους αθλη­τές και αξιω­μα­τού­χους από τους αγώ­νες της μέχρι νεω­τέ­ρας. Το ανώ­τα­το συμ­βού­λιο της FIBA θα συνε­δριά­σει στις 25 Μαρ­τί­ου για να συζη­τή­σει εάν θα λάβει περαι­τέ­ρω μέτρα.

Η Euroleague Basketball απέ­κλει­σε προ­σω­ρι­νά τις ρωσι­κές ομά­δες ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ούνικς Καζάν, Ζενίτ Αγί­ας Πετρού­πο­λης και Λοκο­μο­τίβ Κου­μπάν Κράσ­νο­νταρ από τη συμ­με­το­χή στις διορ­γα­νώ­σεις που εποπτεύει.

«Εάν η κατά­στα­ση δεν εξε­λι­χθεί με ευνοϊ­κό τρό­πο, όλα τα παι­χνί­δια της κανο­νι­κής περιό­δου ενα­ντί­ον των ρωσι­κών ομά­δων θα ακυ­ρω­θούν για να δια­μορ­φω­θούν οι βαθ­μο­λο­γί­ες των πρω­τα­θλη­μά­των», ανέ­φε­ρε σε ανα­κοί­νω­σή της. Επί­σης, πάγω­σε τη συμ­φω­νία χορη­γί­ας της με τη ρωσι­κή VTB Bank.

Επί­σης η Εκτε­λε­στι­κή Επι­τρο­πή της FIBA Europe, απο­φά­σι­σε σήμε­ρα, να μην επι­τρέ­ψει τη συμ­με­το­χή ρωσι­κών ομά­δων σε διορ­γα­νώ­σεις συλ­λό­γων της FIBA Europe, όπως και τη συμ­με­το­χή Ρώσων αξιω­μα­τού­χων, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων των διαι­τη­τών, σε διορ­γα­νώ­σεις της FIBA Europe μέχρι νεωτέρας.

ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ: Η Formula 1 ανα­κοί­νω­σε ότι δεν θα γίνει GP στη Ρωσία αυτή τη σεζόν, λέγο­ντας ότι ήταν «αδύ­να­το» να το κάνει μετά την εισβο­λή της χώρας στη γει­το­νι­κή Ουκρα­νία. Έτσι ο αγώ­νας που είχε προ­γραμ­μα­τι­στεί για τις 25 Σεπτεμ­βρί­ου στο Ολυ­μπια­κό πάρ­κο του Σότσι θα αφαι­ρε­θεί από το ημε­ρο­λό­γιο για πρώ­τη φορά από τότε που έκα­νε το ντε­μπού­το του το 2014.

Επι­πλέ­ον η Formula 1 έκα­νε σήμε­ρα γνω­στό σήμε­ρα (3/3) ότι έλυ­σε το συμ­βό­λαιό της με τον διορ­γα­νω­τή του ρωσι­κού γκραν πρι, μετά την εισβο­λή των δυνά­με­ων της χώρας στην Ουκρα­νία. Ο αγώ­νας, ο οποί­ος ήταν προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νο να μετα­κο­μί­σει από το Σότσι σε νέα πίστα έξω από την Αγία Πετρού­πο­λη το 2023, είχε συμ­βό­λαιο μέχρι το 2025.

Το Motorsport UK απα­γό­ρευ­σε σε Ρώσους και Λευ­κο­ρώ­σους κατό­χους άδειας να αγω­νί­ζο­νται, πράγ­μα που σημαί­νει ότι ο οδη­γός της F1 Νικί­τα Ματσέ­πιν δεν θα μπο­ρεί να αγω­νι­στεί στο Βρε­τα­νι­κό Grand Prix με τη ρωσι­κή του άδεια.

Η FIA κατα­δί­κα­σε την εισβο­λή της Ρωσί­ας στην Ουκρα­νία, αλλά είπε ότι οι Ρώσοι και οι Λευ­κο­ρώ­σοι οδη­γοί θα μπο­ρού­σαν να αγω­νι­στούν με ουδέ­τε­ρη ιδιό­τη­τα, αρκεί να δεσμευ­τούν στις αρχές της για ειρή­νη και πολι­τι­κή ουδετερότητα.

Η αμε­ρι­κα­νι­κή ομά­δα F1 Haas έλυ­σε το συμ­βό­λαιο με τον Ρώσο οδη­γό Νικί­τα Μαζέ­πιν και διέ­κο­ψε τη συνερ­γα­σία  χορη­γί­ας με την ρωσι­κή εται­ρεία Uralkali.

ΒΟΛΕΪ:Η παγκό­σμια ομο­σπον­δία βόλεϊ (FIVB) ανα­κοί­νω­σε ότι όλες οι ρωσι­κές και οι Λευ­κο­ρω­σι­κές ομά­δες, οι σύλ­λο­γοι, οι επί­ση­μοι και οι αθλη­τές δεν δικαιού­νται να συμ­με­τά­σχουν σε διε­θνείς και ηπει­ρω­τι­κές διορ­γα­νώ­σεις μέχρι νεωτέρας.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Η Διε­θνής ομο­σπον­δία Υγρού Στί­βου απο­φά­σι­σε ότι κανέ­νας αθλη­τής ή αξιω­μα­τού­χος από τη Ρωσία ή τη Λευ­κο­ρω­σία δεν επι­τρέ­πε­ται να λάβει μέρος στις διορ­γα­νώ­σεις με το όνο­μα της χώρας. Ρώσοι ή Λευ­κο­ρώ­σοι (είτε ως άτο­μα είτε ως ομά­δες) θα πρέ­πει να γίνο­νται δεκτοί μόνο ως ουδέ­τε­ροι αθλη­τές ή ομά­δες. Δεν πρέ­πει να επι­δει­κνύ­ο­νται εθνι­κά σύμ­βο­λα, χρώ­μα­τα, σημαί­ες ή να παί­ζο­νται ύμνοι σε διε­θνείς διορ­γα­νώ­σεις υγρού στίβου.

Επί­σης, η FINA απέ­συ­ρε το παρά­ση­μο που είχε απο­νεί­μει στον Ρώσο Πρό­ε­δρο, Βλα­ντι­μίρ Πού­τιν το 2014. Η διε­θνής ομο­σπον­δία Κολύμ­βη­σης (FINA) ακύ­ρω­σε το Παγκό­σμιο Πρω­τά­θλη­μα Κολύμ­βη­σης Εφή­βων που επρό­κει­το να διε­ξα­χθεί στο Καζάν της Ρωσίας.

ΤΕΝΙΣ: Τα διε­θνή όργα­να διοί­κη­σης του τένις δήλω­σαν ότι οι Ρώσοι και οι Λευ­κο­ρώ­σοι παί­κτες θα μπο­ρού­σαν να συνε­χί­σουν να αγω­νί­ζο­νται σε διε­θνείς διορ­γα­νώ­σεις, αλλά όχι πλέ­ον με το όνο­μα ή τη σημαία των εθνών τους, μέχρι νεωτέρας.

Η Διε­θνής Ομο­σπον­δία Αντι­σφαί­ρι­σης (ITF) ακύ­ρω­σε όλες τις διορ­γα­νώ­σεις της στη Ρωσία και τη Λευ­κο­ρω­σία. Ανέ­στει­λε επί­σης τις συμ­με­το­χές των χωρών στην ITF, απα­γο­ρεύ­ο­ντας στις ομο­σπον­δί­ες τους από τους διε­θνείς ομα­δι­κούς αγώ­νες της ITF μέχρι νεωτέρας.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Η Διε­θνής ομο­σπον­δία Γυμνα­στι­κής (FIG) ακύ­ρω­σε όλες τις διορ­γα­νώ­σεις της στη Ρωσία και τη Λευ­κο­ρω­σία, προ­σθέ­το­ντας ότι δεν θα δια­θέ­σει άλλους αγώ­νες στις δύο χώρες μέχρι νεωτέρας.

«Η εθνι­κή σημαία της Ρωσί­ας και της Λευ­κο­ρω­σί­ας δεν πρέ­πει να επι­δει­κνύ­ε­ται και ο ύμνος της Ρωσί­ας και της Λευ­κο­ρω­σί­ας δεν πρέ­πει να παί­ζε­ται σε διορ­γα­νώ­σεις που εγκρί­νο­νται από την FIG μέχρι νεω­τέ­ρας», ανέφερε.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Η Ευρω­παϊ­κή Ομο­σπον­δία Χάντ­μπολ (EHF) ανα­κοί­νω­σε την απο­βο­λή των ομά­δων και των συλ­λό­γων από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.Η EHF διευ­κρί­νη­σε  ότι, εάν με την ολο­κλή­ρω­ση των προ­κρι­μα­τι­κών η Ρωσία ή η Λευ­κο­ρω­σία βρί­σκο­νται σε θέση που χαρί­ζει πρό­κρι­ση στα τελι­κά του EURO 2022, θα αντι­κα­τα­στα­θούν από την επό­με­νη ομά­δα της βαθ­μο­λο­γί­ας του ομί­λου τους.

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ: Η παγκό­σμια ομο­σπον­δία (World Archery), ανα­κοί­νω­σε ότι θα αφαι­ρέ­σει τις σημαί­ες και δεν θα επι­τρέ­πει την ανά­κρου­ση των ύμνων της Ρωσί­ας και της Λευ­κο­ρω­σί­ας από όλα τα διε­θνή τουρ­νουά. Πρό­σθε­σε ότι δεν προ­γραμ­μα­τί­ζο­νται εκδη­λώ­σεις στις δύο χώρες και δεν θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν μελ­λο­ντι­κές εκδη­λώ­σεις εκεί.

ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ: Η Παγκό­σμια Ομο­σπον­δία Μπά­ντμι­ντον (BWF) απα­γό­ρευ­σε σε όλους τους αθλη­τές και τους αξιω­μα­τού­χους που εκπρο­σω­πούν τη Ρωσία και τη Λευ­κο­ρω­σία να συμ­με­τέ­χουν στις διορ­γα­νώ­σεις της. Η από­φα­ση έρχε­ται μετά την ακύ­ρω­ση όλων των εκδη­λώ­σε­ων της BWF που έπρε­πε να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν στις δύο χώρες.

ΔΙΑΘΛΟ: Η Διε­θνής ομο­σπον­δία Διά­θλου (International Biathlon Union /IBU) ανα­κοί­νω­σε ότι δεν θα επι­τρέ­ψει σε Ρώσους ή Λευ­κο­ρώ­σους αθλη­τές ή αξιω­μα­τού­χους να συμ­με­τά­σχουν στις διε­θνείς διορ­γα­νώ­σεις της. Το Εκτε­λε­στι­κό Συμ­βού­λιο της IBU θα συζη­τή­σει επί­σης μια πιθα­νή ανα­στο­λή  από μέλη της για τις δύο εθνι­κές ομο­σπον­δί­ες σε συνε­δρί­α­ση στις 17 Μαρτίου.

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ: Η Διε­θνής ομο­σπον­δία Αθλη­τι­κής Αναρ­ρί­χη­σης (IFSC) ανέ­στει­λε το Παγκό­σμιο Κύπελ­λο Boulder and Speed που ήταν προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νο για τον Απρί­λιο στη Μόσχα.

ΚΕΡΛΙΝΓΚ: Η Παγκό­σμια ομο­σπον­δία Κέρ­λινγκ πρό­τει­νε την εισα­γω­γή ενός νέου κανό­να που, εάν εγκρι­θεί, θα επέ­τρε­πε στην ομο­σπον­δία να απα­γο­ρεύ­σει τη Ρωσία από το επερ­χό­με­νο Παγκό­σμιο Πρω­τά­θλη­μα. Προη­γου­μέ­νως είχε απο­φα­σί­σει να μετα­κι­νή­σει το Ευρω­παϊ­κό Πρω­τά­θλη­μα Κέρ­λινγκ του 2022 μακριά από τη ρωσι­κή πόλη Περμ.

ΙΠΠΑΣΙΑ: Το εκτε­λε­στι­κό συμ­βού­λιο της Διε­θνούς Ομο­σπον­δί­ας Ιππα­σί­ας (FEI) ζήτη­σε να αφαι­ρε­θούν όλες οι διε­θνείς διορ­γα­νώ­σεις από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ: Η Διε­θνής Ομο­σπον­δία Ξιφα­σκί­ας (FIE) ανα­κοί­νω­σε ότι θα εφαρ­μό­σει τη σύστα­ση της ΔΟΕ από τις 25 Φεβρουα­ρί­ου για μετα­κί­νη­ση ή ακύ­ρω­ση εκδη­λώ­σε­ων στη Ρωσία και τη Λευ­κο­ρω­σία, προ­σθέ­το­ντας ότι διε­ξά­γο­νται περαι­τέ­ρω συζη­τή­σεις για το θέμα. Ο Ρώσος δισε­κα­τομ­μυ­ριού­χος Αλί­σεφ Ουσμά­νοφ παραι­τή­θη­κε από τη θέση του ως πρό­ε­δρος της FIE, επι­κα­λού­με­νος περιο­ρι­σμούς της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης μετά τη ρωσι­κή εισβολή.

ΧΟΚΕΪ ΕΠΙ ΧΟΡΤΟΥ: Η διε­θνής ομο­σπον­δία Χόκεϋ (FIH) απέ­κλει­σε τη Ρωσία από το Παγκό­σμιο Κύπελ­λο Νεα­νί­δων Χόκεϊ Γυναι­κών, το οποίο θα διε­ξα­χθεί τον Απρί­λιο στη Νότια Αφρική.

ΧΟΚΕΪ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ: Η διε­θνής ομο­σπον­δία Χόκεϊ επί Πάγου (IIHF) απα­γό­ρευ­σε τις εθνι­κές ομά­δες και τους συλ­λό­γους της Ρωσί­ας και της Λευ­κο­ρω­σί­ας από τους αγώ­νες της μέχρι νεω­τέ­ρας. Επί­σης, ανα­κά­λε­σε τα δικαιώ­μα­τα φιλο­ξε­νί­ας της Ρωσί­ας στο Παγκό­σμιο Πρω­τά­θλη­μα Εφή­βων του 2023 και θα ανα­ζη­τή­σει νέο οικο­δε­σπό­τη τους επό­με­νους μήνες.

ΤΖΟΥΝΤΟ:  Η Διε­θνής Ομο­σπον­δία Τζού­ντο (IJF), ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα, την απο­μά­κρυν­ση από όλες τις θέσεις στην IJF του Ρώσου Προ­έ­δρου Βλα­ντι­μίρ Πού­τιν και του επί­σης Ρώσου επι­χει­ρη­μα­τία  Αρκά­ντι Ρότενμπεργκ.
Η Διε­θνής Ομο­σπον­δία Τζού­ντο (IJF) ακύ­ρω­σε το Grand Slam στο Καζάν της Ρωσί­ας, το οποίο έπρε­πε να διε­ξα­χθεί τον Μάιο. Είχε ανα­στεί­λει επί­σης πριν από μία εβδο­μά­δα το καθε­στώς του Ρώσου προ­έ­δρου Βλα­ντι­μίρ Πού­τιν ως επί­τι­μου προ­έ­δρου και πρέ­σβη της IJF.

ΚΑΡΑΤΕ: Η παγκό­σμια Ομο­σπον­δία Καρά­τε ανα­κοί­νω­σε ότι θα «μετα­κι­νή­σει» το  Karate1-Premier League, που αρχι­κά είχε προ­γραμ­μα­τι­στεί να διε­ξα­χθεί στη Μόσχα τον Οκτώ­βριο, σε νέα τοποθεσία.

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΕΝΤΑΘΛΟ: Η Διε­θνής ένω­ση σύγ­χρο­νου πεντά­θλου (UIPM) δήλω­σε ότι δεν θα επι­τρέ­ψει σε Ρώσους και Λευ­κο­ρώ­σους αθλη­τές και αξιω­μα­τού­χους να λάβουν μέρος στους αγώ­νες της.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ: Η παγκό­σμια ομο­σπον­δία  Κωπη­λα­σί­ας (World Rowing) απέ­κλει­σε Ρώσους και Λευ­κο­ρώ­σους αθλη­τές και αξιω­μα­τού­χους από τους διε­θνείς της αγώ­νε, μέχρι νεωτέρας.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ: Η παγκό­σμια ομο­σπον­δία επι­τρα­πέ­ζιας αντι­σφαί­ρι­σης (ITTF), ανα­κοί­νω­σε την απο­βο­λή Ρώσων και Λευ­κο­ρώ­σων αθλη­τών από τις διορ­γα­νώ­σεις της. Επί­σης δεν  θα εμφα­νί­ζο­νται που­θε­νά, εθνι­κά τους σύμ­βο­λα, μέχρι νεωτέρας.

ΡΑΓΚΜΠΙ: Η παγκό­σμια ομο­σπον­δία ράγκ­μπι (World Rugby) απέ­κλει­σε τη Ρωσία και τη Λευ­κο­ρω­σία από όλες τις διε­θνείς δρα­στη­ριό­τη­τες ράγκ­μπι και δια­συ­νο­ρια­κών συλ­λό­γων ράγκ­μπι μέχρι νεω­τέ­ρας. Ανέ­στει­λε επί­σης τη συμ­με­το­χή  της ρωσι­κής ομο­σπον­δί­ας στην παγκό­σμια ομο­σπον­δία, μέχρι νεωτέρας.

ΠΑΤΙΝΑΖ: Η Διε­θνής Ένω­ση Πατι­νάζ ανα­κοί­νω­σε ότι οι Ρώσοι και οι Λευ­κο­ρώ­σοι σκέι­τερ δεν μπο­ρούν πλέ­ον να λάβουν μέρος σε διε­θνείς αγώ­νες πατι­νάζ στον πάγο.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ: Η Διε­θνής ομο­σπον­δία Σκι (FIS) δήλω­σε ότι Ρώσοι και Λευ­κο­ρώ­σοι αθλη­τές δεν θα συμ­με­τά­σχουν στους αγώ­νες της για το υπό­λοι­πο της σεζόν 2021–2022. Επί­σης ακύ­ρω­σε τις υπό­λοι­πες εκδη­λώ­σεις 2021–2022 που επρό­κει­το να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν στη Ρωσία.

ΣΕΡΦΙΝΓΚ: Η Διε­θνής ένω­ση Σέρ­φινγκ (ISA) είπε ότι κανέ­νας αθλη­τής και αξιω­μα­τού­χος από τη Ρωσία δεν θα κλη­θεί να συμ­με­τά­σχει ή να παρευ­ρε­θεί στις διορ­γα­νώ­σεις της μέχρι νεωτέρας.

ΣΚΟΥΟΣ: Η παγκό­σμια ομο­σπον­δία Σκουός ανα­κοί­νω­σε ότι θα μετα­φέ­ρει το Παγκό­σμιο Πρω­τά­θλη­μα Νεα­νί­δων του 2022 από την Αγία Πετρού­πο­λη σε δια­φο­ρε­τι­κή τοποθεσία.

ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ: Η παγκό­σμια ομο­σπον­δία Ταεκ­βο­ντό (World Taekwondo) ανέ­φε­ρε ότι δεν θα εμφα­νί­ζο­νται ρωσι­κές ή λευ­κο­ρω­σι­κές σημαί­ες ούτε θα παί­ζο­νται οι ύμνοι των χωρών στις διορ­γα­νώ­σεις της, προ­σθέ­το­ντας ότι δεν θα διορ­γα­νώ­νει ούτε θα ανα­γνω­ρί­ζει εκδη­λώ­σεις στη Ρωσία και τη Λευ­κο­ρω­σία. Επί­σης, ανα­κά­λε­σε την τιμη­τι­κή μαύ­ρη ζώνη του 9ου dan που απο­νε­μή­θη­κε στον Πού­τιν τον Νοέμ­βριο του 2013.

SPECIAL OLYMPICS: Ακυ­ρώ­θη­καν οι Παγκόμ­σιοι Χει­με­ρι­νοί Αγώ­νες Special Olympics, οι οποί­οι απευ­θύ­νο­νται σε αγω­νι­ζό­με­νους,  που ήταν προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νοι να διε­ξα­χθούν στο Καζάν της Ρωσί­ας τον Ιανουά­ριο του 2023.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο