Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αθλιότητα Μητσοτάκη: Χαρακτήρισε… «ΝΑΤΟϊκά νησιά» τα νησιά του Αιγαίου!

Επι­κίν­δυ­νους δρό­μους ανοί­γει η εμπλο­κή στα ΝΑΤΟϊ­κά σχέ­δια και ο στό­χος της «ΝΑΤΟϊ­κής συνο­χής» στην περιο­χή, που έχουν για «κορώ­να» τους η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστι­κά κόμ­μα­τα. Την ώρα που σε προ­σκή­νιο και παρα­σκή­νιο τρέ­χουν οι διερ­γα­σί­ες σε Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο και ελλη­νο­τουρ­κι­κά, με την Τουρ­κία να θέτει επί­μο­να τις απα­ρά­δε­κτες αξιώ­σεις για απο­στρα­τιω­τι­κο­ποί­η­ση των ελλη­νι­κών νησιών του Αιγαί­ου, ο πρω­θυ­πουρ­γός τα χαρα­κτή­ρι­σε «ΝΑΤΟϊ­κά νησιά», δια­τύ­πω­ση που μόνο ανη­συ­χία μπο­ρεί να γεν­νά­ει σχε­τι­κά με το τι δρο­μο­λο­γεί­ται, τη στιγ­μή μάλι­στα που το ΝΑΤΟ  δεν ανα­γνω­ρί­ζει σύνο­ρα στο Αιγαίο, ενώ δηλώ­νει σε όλους τους τόνους έτοι­μο να επι­στρα­τεύ­σει «μηχα­νι­σμούς απο­κλι­μά­κω­σης» Ελλά­δας-Τουρ­κί­ας στο Αιγαίο.

Συγκε­κρι­μέ­να στη συνέ­ντευ­ξη τύπου που παρα­χώ­ρη­σε στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, ο Κυρ. Μητσο­τά­κης ρωτή­θη­κε και σχε­τι­κά με την πρό­θε­ση του Αμε­ρι­κα­νού προ­έ­δρου να παρα­χω­ρή­σει F‑16 στην τουρ­κι­κή πολε­μι­κή αερο­πο­ρία. Ο πρω­θυ­πουρ­γός είπε επί λέξη πως «το τι θα κάνει το Κογκρέ­σο σε σχέ­ση με το τουρ­κι­κό αίτη­μα είναι δικό του θέμα. Όμως θέλω να σας παρα­πέμ­ψω σε δηλώ­σεις σημα­ντι­κών αξιω­μα­τού­χων στο Κογκρέ­σο, οι οποί­ες λένε ξεκά­θα­ρα ότι απα­ραί­τη­τη προ­ϋ­πό­θε­ση για να που­λη­θούν σύγ­χρο­να οπλι­κά συστή­μα­τα στην Τουρ­κία είναι να αλλά­ξει η Τουρ­κία τη συμπε­ρι­φο­ρά της. Και μέχρι στιγ­μής, όταν έχου­με μια χώρα η οποία δυστυ­χώς εξα­κο­λου­θεί να κάνει υπερ­πτή­σεις πάνω από ελλη­νι­κά νησιά και αυτό που ενδια­φέ­ρει τις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες είναι ότι αυτά είναι νατοϊ­κά νησιά, είναι νησιά μιας σύμ­μα­χης χώρας στο NATO, προ­φα­νώς αυτή είναι μια πρα­κτι­κή η οποία δεν μπο­ρεί να συνε­χι­στεί», συνε­χί­ζο­ντας να παρου­σιά­ζει ως «εγγυ­η­τές» ακό­μα και για την ελλη­νι­κή κυριαρ­χία στα νησιά  ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ.

Μάλι­στα έσπευ­σε να απο­συν­δέ­σει την πρό­θε­ση του Αμε­ρι­κα­νού προ­έ­δρου να δώσει το «πρά­σι­νο φως» για τα F‑35 στην Ελλά­δα από την σχε­τι­κή από­φα­ση για την Τουρ­κία, όταν στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα είναι παρα­πά­νω από φανε­ρό πως και οι δύο κινή­σεις έχουν τον ίδιο «παρα­νο­μα­στή», δηλα­δή τα αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κά σχέ­δια και την ενί­σχυ­ση της ΝΑ πτέ­ρυ­γας του ΝΑΤΟ, απέ­να­ντι στα άλλα ιμπε­ρια­λι­στι­κά κέντρα. Αυτό ακρι­βώς άλλω­στε είναι και το πλαί­σιο μέσα στο οποίο πραγ­μα­το­ποιεί­ται το επι­κίν­δυ­νο ιμπε­ρια­λι­στι­κό παζά­ρι για τα ελληνοτουρκικά.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο