Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αιματοκύλισμα στη Γάζα: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους κατά του Ισραήλ (VIDEO)

Πλή­θος κόσμου γέμι­σε τους δρό­μους στην Ιορ­δα­νία, τον Λίβα­νο και άλλες χώρες του αρα­βι­κού κόσμου — και όχι μόνο — για να δια­μαρ­τη­ρη­θούν για το δολο­φο­νι­κό χτύ­πη­μα σε νοσο­κο­μείο της Γάζας, με απο­λο­γι­σμό του­λά­χι­στον 500 νεκρούς και εκα­το­ντά­δες τραυματίες.

Δια­δη­λω­τές ξεχύ­θη­καν στους δρό­μους του Λιβά­νου, απαι­τώ­ντας την κατα­στρο­φή του Ισρα­ήλ ενώ και στην Τουρ­κία μέλη του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος τάχθη­καν στο πλευ­ρό των Παλαιστινίων.

Όπως ανα­φέ­ρει το CNN, μια ομά­δα δια­δη­λω­τών βρέ­θη­κε έξω από την ισραη­λι­νή πρε­σβεία στο Αμμάν, αλλά απω­θή­θη­κε από την δυνά­μεις ασφα­λεί­ας της Ιορ­δα­νί­ας, οι οποί­ες ‑σύμ­φω­να με δηλώ­σεις δύο ακτι­βι­στών- χρη­σι­μο­ποί­η­σαν δακρυ­γό­να για να δια­λύ­σουν τα πλή­θη στην πρωτεύουσα.

Εκα­το­ντά­δες δια­δη­λω­τές συγκε­ντρώ­θη­καν στην πλα­τεία που οδη­γεί στην Πρε­σβεία των ΗΠΑ στο Λίβα­νο, βόρεια της Βηρυτ­τού, προ­σπα­θώ­ντας να σπά­σουν τα εμπό­δια ασφαλείας.

Εκα­το­ντά­δες άνθρω­ποι βγή­καν στους δρό­μους και στη Βαγδά­τη, φωνά­ζο­ντας συν­θή­μα­τα κατά του Ισρα­ήλ. Αξιω­μα­τού­χοι ασφα­λεί­ας είπαν στο CNN ότι δεκά­δες δια­δη­λω­τές προ­σπά­θη­σαν να περά­σουν μια γέφυ­ρα που οδη­γεί στην Πρά­σι­νη Ζώνη, αλλά οι δυνά­μεις ασφα­λεί­ας τους εμπό­δι­σαν. Στην περιο­χή στε­γά­ζο­νται γρα­φεία της κυβέρ­νη­σης του Ιράκ και πολ­λές πρε­σβεί­ες, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της πρε­σβεί­ας των ΗΠΑ

Στην Τεχε­ρά­νη πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν δια­δη­λώ­σεις έξω από τις πρε­σβεί­ες της Γαλ­λί­ας και της Βρε­τα­νί­ας. Οι δια­δη­λω­τές ακού­γο­νταν να φωνά­ζουν «θάνα­τος στη Γαλ­λία, την Αγγλία, την Αμε­ρι­κή και τους Σιω­νι­στές», σύμ­φω­να με βίντεο που δημο­σί­ευ­σε το κρα­τι­κό RNA news.

Στην Τυνη­σία, εκα­το­ντά­δες άνθρω­ποι συγκε­ντρώ­θη­καν σε πολ­λές περιο­χές στην Τύνι­δα, εκφρά­ζο­ντας την «αλλη­λεγ­γύη στον παλαι­στι­νια­κό λαό» και κατά της ισραη­λι­νής επί­θε­σης στη Γάζα.

Στη Λιβύη, εκα­το­ντά­δες δια­δη­λω­τές όλων των ηλι­κιών, κρα­τώ­ντας παλαι­στι­νια­κές σημαί­ες και κάποιοι καλύ­πτο­ντας τα πρό­σω­πά τους με παλαι­στι­νια­κά μαντή­λια, διέ­σχι­σαν τους δρό­μους της Τρί­πο­λης προ­τού συγκε­ντρω­θούν στην πλα­τεία των Μαρτύρων.

Εκα­το­ντά­δες δια­δη­λω­τές πραγ­μα­το­ποί­η­σαν πορεία στην κεντρι­κή πλα­τεία Μανά­ρα της Ραμά­λα. Συγκρού­σεις με τις παλαι­στι­νια­κές δυνά­μεις ασφα­λεί­ας φέρε­ται να ξέσπα­σαν και στις πόλεις της Δυτι­κής Όχθης, Ναμπλούς, Τού­μπας και Τζε­νίν, μια πόλη στο βόρειο τμή­μα που ήταν το επί­κε­ντρο μεγά­λων ισραη­λι­νών στρα­τιω­τι­κών επι­χει­ρή­σε­ων στις αρχές του έτους.

Βίντεο από τις διαδηλώσεις σε Νέα Υόρκη και Κωνσταντινούπολη

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από: ieidiseis.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο