Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΚΕΛ: Νέος Γενικός Γραμματέας ο Στέφανος Στεφάνου

Νέος Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας της ΚΕ του ΑΚΕΛ εξε­λέ­γη σήμε­ρα ο Στέ­φα­νος Στε­φά­νου, ο οποί­ος δια­δέ­χε­ται τον Άντρο Κυπριανού.

Όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε, ο Στέ­φα­νος Στε­φά­νου από τις 103 έγκυ­ρες ψήφους πήρε 74 ψήφους ή 71,84%, ενώ ο ανθυ­πο­ψή­φιός του, Γιώρ­γος Λου­κα­ΐ­δης πήρε 29 ψήφους ή 28,16%.

Ποιός είναι ο Στ. Στεφάνου

Ο Στέ­φα­νος Στε­φά­νου γεν­νή­θη­κε στον Γερό­λακ­κο στις 21 Ιανουα­ρί­ου 1965. Μετά την τουρ­κι­κή εισβο­λή του 1974 εγκα­τα­στά­θη­κε στη Δευ­τε­ρά, γενέ­τει­ρα του πατέ­ρα του.

Σπού­δα­σε πολι­τι­κές σπου­δές και στη Βουλ­γα­ρι­κή Ακα­δη­μία Επι­στη­μών της Σόφιας. Είναι επαγ­γελ­μα­τι­κό στέ­λε­χος του ΑΚΕΛ.

Από το 1995 είναι μέλος της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΑΚΕΛ. Την περί­ο­δο 1996–2001 ήταν Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας της ΕΔΟΝ. Την περί­ο­δο 2001–2008 ήταν Ειδι­κός Σύμ­βου­λος του Προ­έ­δρου της Βου­λής, Δημή­τρη Χριστόφια.

Την περί­ο­δο 2008–2013 ήταν Κυβερ­νη­τι­κός Εκπρό­σω­πος στην κυβέρ­νη­ση Δημή­τρη Χριστόφια.

Από το 2011 είναι μέλος του Πολι­τι­κού Γρα­φεί­ου του ΑΚΕΛ. Από τον Μάιο του 2016 είναι εκπρό­σω­πος τύπου της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΑΚΕΛ. Από το 2016 είναι Υπεύ­θυ­νος Γρα­φεί­ου Τύπου και Επι­κοι­νω­νί­ας του ΑΚΕΛ.

Στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές του 2016 εκλέ­χθη­κε βου­λευ­τής στην Εκλο­γι­κή Περι­φέ­ρεια Λευ­κω­σί­ας με το ΑΚΕΛ για την ΙΑ΄ Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Περίοδο.

Είναι νυμ­φευ­μέ­νος με τη Γεωρ­γία Ζήνω­νος και έχει δύο κόρες.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο