Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ακροδεξιό κρεσέντο Μπογδάνου: «Στα ξερονήσια οι πρόσφυγες»

Την άπο­ψη ότι πρό­σφυ­γες πρέ­πει να μετα­φερ­θούν σε ξερο­νή­σια εξέ­φρα­σε κατά τη διάρ­κεια τηλε­ο­πτι­κής εκπο­μπής ο βου­λευ­τής της ΝΔ Κων­στα­ντί­νος Μπογδάνος.

Ζηλεύ­ο­ντας τη… δόξα του Βελό­που­λου, ο βου­λευ­τής της ΝΔ δε δίστα­σε να υιο­θε­τή­σει την ακρο­δε­ξιά ρητο­ρι­κή περί κλει­στών κέντρων για πρό­σφυ­γες σε βραχονησίδες.

Αφορ­μή για τη δήλω­ση Μπο­γδά­νου στά­θη­κε το κυβερ­νη­τι­κό σχέ­διο να δημιουρ­γη­θεί κέντρο κρά­τη­σης προ­σφύ­γων στη βρα­χο­νη­σί­δα Λέβι­θα. Μιλώ­ντας στο κεντρι­κό δελ­τίο ειδή­σε­ων του Κontra Channel, ο βου­λευ­τής της Νέας Δημο­κρα­τί­ας χαρα­κτή­ρι­σε «ταμπού» και «μετεμ­φυ­λια­κά ή μετα­δι­δα­κτο­ρι­κά κόμπλεξ» από την κατο­χή και τη χού­ντα τις αντι­δρά­σεις που υπάρ­χουν, ενώ — κλεί­νο­ντας το μάτι στο ακρο­δε­ξιό ακρο­α­τή­ριο — πρό­σθε­σε ότι «δεν μπο­ρεί ο Έλλη­νας να έχει ίσα δικαιώ­μα­τα με τον μετα­νά­στη, τι να κάνου­με, έτσι είναι».

Να θυμί­σου­με ότι η απα­ρά­δε­κτη θέση υπέρ της μετα­φο­ράς προ­σφύ­γων σε ξερο­νή­σια και ακα­τοί­κη­τες βρα­χο­νη­σί­δες απο­τε­λεί εδώ και και­ρό στα­θε­ρό αίτη­μα του ακρο­δε­ξιού μορ­φώ­μα­τος «Ελλη­νι­κή Λύση» του Κυριά­κου Βελόπουλου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο