Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλήθεια, τι συμβαίνει με το «ΠΟΝΤΙΚΙ»;

Γρά­φει ο Στέ­λιος Κανάκης //

Στο «Ποντί­κι», που ως αρου­ραί­ος – δυστυ­χώς, φαί­νε­ται να φθό­νη­σε την «δόξα» ακρο­δε­ξιών εντύ­πων της ημε­δα­πής, όπως «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», «ΕΣΤΙΑ» και άλλα, ο απε­ρί­γρα­πτος «συντά­κτης» του, επι­τί­θε­ται λάβρα στην «έκνο­μη συμπε­ρι­φο­ρά» του ΚΚΕ. Συμπλέ­ο­ντας με κάθε ακρο­δε­ξιό στοι­χείο, επα­να­λαμ­βά­νει τα επι­χει­ρή­μα­τα των φασι­στών της Ουκρα­νί­ας, της Πολω­νί­ας, της Ουγ­γα­ρί­ας κλπ και των προ­στα­τών τους σε ΕΕ.

Ως ακρο­δε­ξιός ρακο­συλ­λέ­κτης, ο γκαι­μπε­λί­σκος συντά­κτης βγά­ζει απ’ το βρω­με­ρό του τσου­βά­λι όλη την ζέχνου­σα πρα­μά­τεια των ομοί­ων του με τις σβά­στι­κες, ενδε­χο­μέ­νως και αφε­ντι­κών του.

Ανα­μα­σά ο δυστυ­χής και μικρό­νους παπα­γά­λος, όλη την αντι­κομ­μου­νι­στι­κή λάσπη και τον βόθρο της αστι­κής τάξης για τα οικο­νο­μι­κά του ΚΚΕ, το δικαί­ω­μα στην απερ­γία, την άμυ­να των άοπλων δια­δη­λω­τών απέ­να­ντι στις δολο­φο­νι­κές επι­θέ­σεις των πάνο­πλων οργά­νων της τάξης που υπη­ρε­τεί. Ενο­χλεί­ται ο γκε­μπε­λί­σκος από τη ζωντα­νή και ζωτι­κή σχέ­ση του ΚΚΕ με τον λαό και την οικο­νο­μι­κή στή­ρι­ξη των εργα­ζό­με­νων σε αυτό.

Κι εγκα­λεί τα αφε­ντι­κά του, το σύστη­μα που υπη­ρε­τεί σερ­νό­με­νος, να πάρουν μέτρα.

Είναι όμως τόσο κακό­η­χος που καθί­στα­ται φανε­ρό πως δεν «παί­ζει» αφ’ εαυ­τού του. Καθο­δη­γεί­ται και ενορ­χη­στρώ­νε­ται στην αντι­κομ­μου­νι­στι­κή λαί­λα­πα που θέλουν να επιβάλουν.

«Σοβιε­τι­κό Βατι­κα­νό» απο­κα­λεί το ΚΚΕ ο άθλιος, αλλά πρό­λα­βε και σύνα­ψε την δική του «συν­θή­κη του Λατε­ρα­νού» με τον φασι­σμό, τη συκο­φα­ντία και την παραχάραξη.

Θα συνι­στού­σα στο «ΠΟΝΤΙΚΙ» να τον βάλει να ξεσκο­νί­ζει το άγαλ­μα του Τρού­μαν – έχω υπ’ όψιν μου συγκε­κρι­μέ­νο τμή­μα του, μιας και για περισ­σό­τε­ρα δεν είναι ο δυστυ­χής. Αλή­θεια, εκεί στην… έγκρι­τη εφη­με­ρί­δα σας, πλη­ρώ­νε­τε για τέτοια σκου­πί­δια ή πλη­ρώ­νε­στε γι’ αυτά;

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο