Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Ολοι στη μάχη, γιατί όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός θα είναι και ο λαός την επόμενη μέρα

Στο κατά­με­στο μεζε­δο­πω­λείο «Ρου­μπα­γιάτ» στην Αργυ­ρού­πο­λη οι ΚΟ Ελλη­νι­κού και Αργυ­ρού­πο­λης του ΚΚΕ διορ­γά­νω­σαν την Παρα­σκευή 9 Ιου­νί­ου σύσκε­ψη με θέμα «100% λαϊ­κή, μαχη­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση! Πιο δυνα­τό ΚΚΕ, δυνα­τός ο λαός» με ομι­λή­τρια την Αλέ­κα Παπα­ρή­γα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ξεκι­νώ­ντας την ομι­λία της, η Αλέ­κα Παπα­ρή­γα έθε­σε το πραγ­μα­τι­κό δίλημ­μα των εκλο­γών της 25ης Ιού­νη, που είναι το κατά πόσο σήμε­ρα οι εργα­ζό­με­νοι, ο λαός θα επι­λέ­ξουν να δώσουν συναί­νε­ση στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, επι­λέ­γο­ντας να στη­ρί­ξουν ΝΔ ή κάποιο άλλο κόμ­μα που ουσια­στι­κά θα παί­ζει ρόλο «συμπο­λί­τευ­σης» και θα στη­ρί­ζει αυτήν την πολι­τι­κή, ή θα ενι­σχύ­σουν το ΚΚΕ, για να έχουν περισ­σό­τε­ρες κατα­κτή­σεις, για να ανοί­ξουν έναν άλλο δρό­μο, μια προ­ο­πτι­κή προς όφε­λος των ίδιων.

Ανα­φε­ρό­με­νη στις εκλο­γές της 21ης Μαΐ­ου, η ομι­λή­τρια χαρα­κτή­ρι­σε θετι­κό το απο­τέ­λε­σμα, παρά τον αρνη­τι­κό συσχε­τι­σμό, σε εργα­τι­κές και λαϊ­κές γει­το­νιές της Αθή­νας και του Πει­ραιά, την αύξη­ση του ποσο­στού του Κόμ­μα­τος στους μισθω­τούς του ιδιω­τι­κού τομέα, στη φτω­χή αγρο­τιά. Όπως χαρα­κτη­ρι­στι­κά είπε «περισ­σό­τε­ροι άνθρω­ποι είχαν το ΚΚΕ στο κάδρο της επι­λο­γής, ανε­ξαρ­τή­τως το τι επέ­λε­ξαν να ψηφί­σουν τελι­κά, και αυτόν τον κόσμο στις 2 βδο­μά­δες που απο­μέ­νουν πρέ­πει να τον βρού­με, να συζη­τή­σου­με μαζί του, να τον καλέ­σου­με να δώσει τη μάχη μαζί μας».

Στη συνέ­χεια τόνι­σε τους λόγους να φτά­σει το ψηφο­δέλ­τιο και το μήνυ­μα του ΚΚΕ παντού, την ανά­γκη ισχυ­ρο­ποί­η­σης του ΚΚΕ για να υπάρ­χει μαχη­τι­κή λαϊ­κή αντι­πο­λί­τευ­ση, για­τί όλοι οι άλλοι συμ­φω­νούν στα στρα­τη­γι­κά αντι­λαϊ­κά σημεία. Υπεν­θύ­μι­σε ότι ο Κ. Μητσο­τά­κης πρό­σφα­τα ομο­λό­γη­σε ότι το Ταμείο Ανά­καμ­ψης είναι ένα νέο μνη­μό­νιο, με 350 προ­α­παι­τού­με­να, ανά­με­σά τους η παρα­πέ­ρα εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση της Υγεί­ας, με τις τρα­γι­κές συνέ­πειες που ήδη ζού­με με τον θάνα­το τριών ανθρώπων.

Για το Ταμείο Ανά­καμ­ψης, συμπλή­ρω­σε, συμ­φω­νούν και τα άλλα κόμ­μα­τα, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, τα οποία άλλω­στε την περα­σμέ­νη τετρα­ε­τία ψήφι­σαν τα νομο­σχέ­δια της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, κατά 50% το πρώ­το και κατά 70% το δεύ­τε­ρο.

Ακό­μα, μετα­ξύ άλλων, στά­θη­κε στα διά­φο­ρα κόμ­μα­τα που εμφα­νί­στη­καν για να αρπά­ξουν την ψήφο του λαού, όπως για παρά­δειγ­μα το κόμ­μα της Ζωής Κων­στα­ντο­πού­λου, για το οποίο είπε: «Κρύ­βει πως η ίδια υπήρ­ξε πρό­ε­δρος της Βου­λής και στή­ρι­ξε το σύστη­μα σε μια πολύ κρί­σι­μη περί­ο­δο. Έχει και εκεί­νη τις δικές της ευθύ­νες για την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή του ΣΥΡΙΖΑ το πρώ­το εξά­μη­νο του 2015, στή­ρι­ξε τα αντι­λαϊ­κά μέτρα της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ, όπως η “συμ­φω­νία γέφυ­ρα” για παρά­τα­ση του 2ου μνη­μο­νί­ου τον Φλε­βά­ρη του 2015 ή το κλέ­ψι­μο των απο­θε­μα­τι­κών δημό­σιων οργα­νι­σμών για την απο­πλη­ρω­μή του χρέ­ους τον Απρί­λη του 2015. Εμπό­δι­σε να έρθει προς ψήφι­ση η πρό­τα­ση του ΚΚΕ τον Φλε­βά­ρη του 2015 για κατάρ­γη­ση του μνη­μο­νί­ου, πράγ­μα που σε συνέ­ντευ­ξή της είχε δηλώ­σει ότι τελι­κά ήταν “σχή­μα λόγου” η δια­κή­ρυ­ξη περί κατάρ­γη­σης του μνη­μο­νί­ου».

Σε σχέ­ση με την επέν­δυ­ση του Ελλη­νι­κού η Αλέ­κα Παπα­ρή­γα την ανέ­δει­ξε ως χαρα­κτη­ρι­στι­κό παρά­δειγ­μα της καπι­τα­λι­στι­κής ανά­πτυ­ξης, που είναι ξένη προς τα εργα­τι­κά — λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα. «Δεν είναι τυχαίο πως ο Λάτσης επαί­νε­σε και τον Σαμα­ρά και τον Τσί­πρα και τον Μητσο­τά­κη» είπε χαρακτηριστικά.

Σπ. Λάτσης: «Ευχα­ρι­στώ τις κυβερ­νή­σεις Αντ. Σαμα­ρά, Αλ. Τσί­πρα και Κυρ. Μητσο­τά­κη» (VIDEO)

Σημεί­ω­σε πως ο λαός μπο­ρεί με την ψήφο του να βάλει φρέ­νο στην επό­με­νη αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση και να κερ­δί­σει κατα­κτή­σεις με μπρο­στά­ρη το ΚΚΕ, μέσα και έξω από τη Βου­λή. Κλεί­νο­ντας κάλε­σε όλους να δώσουν τη μάχη μαζί με το ψηφο­δέλ­τιο και τον «Ριζο­σπά­στη» για­τί «όσο πιο δυνα­τό είναι το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνα­τός θα είναι και ο λαός την επό­με­νη μέρα».

ΚΚΕ: επέν­δυ­ση Ελλη­νι­κού πάνω στις αντερ­γα­τι­κές ανα­τρο­πές & μακριά από τις λαϊ­κές ανάγκες

Τον λόγο πήρε και ο Γιώρ­γος Ιωαν­νί­δης, υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα, δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Ελλη­νι­κού — Αργυ­ρού­πο­λης με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» και εκ νέου υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος, που ανα­φέρ­θη­κε στην επέν­δυ­ση στο Ελλη­νι­κό και τις επι­πτώ­σεις εις βάρος του λαού της περιο­χής, με χαρα­κτη­ρι­στι­κό το πρό­σφα­το παρά­δειγ­μα παρε­μπό­δι­σης πρό­σβα­σης στην παρα­λία του Αγί­ου Κοσμά για λουό­με­νους, αθλού­με­νους και τον λαό της περιο­χής, σε συνέ­χεια των υφι­στά­με­νων εξώ­σε­ων Ομο­σπον­διών, Συλ­λό­γων και αθλη­τών από τις εγκα­τα­στά­σεις του ΕΑΚΝ Αγί­ου Κοσμά.

Στη σύσκε­ψη παρευ­ρέ­θη­καν επί­σης και ο Δημή­τρης Ακτύ­πης, υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα, ο Δημή­τρης Μερ­κού­ρης — Μου­ρατ­χα­νί­δης, δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Ελλη­νι­κού — Αργυ­ρού­πο­λης με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» και η Μάγδα Χαλ­τσο­τά­κη, μέλος της ΕΠ Αττι­κής του ΚΚΕ.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο