Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλεξανδρούπολη: Ο λαός του Έβρου να απομονώσει τους φασίστες – Σοβαρά ερωτήματα και από νέα βίντεο

Σε περι­πο­λί­ες για το κυνή­γι μετα­να­στών επι­δί­δο­νται τις τελευ­ταί­ες μέρες ομά­δες φασι­στοει­δών στη Θρά­κη, που στο­χο­ποιούν τους μετα­νά­στες ως υπεύ­θυ­νους για τις φωτιές, για να ξεπλύ­νουν το αστι­κό κρά­τος και την κυβέρ­νη­ση, που έχουν αφή­σει απρο­στά­τευ­το τον λαό απέ­να­ντι στις φυσι­κές καταστροφές.Η περί­πτω­ση που απο­κα­λύ­φθη­κε προ­χθές, με τους τρεις που κρα­τού­σαν παρά­νο­μα 13 μετα­νά­στες μέσα σε τρέι­λερ, είναι μία εικό­να του ίδιου απε­χθούς έργου.

Σε άλλη περί­πτω­ση, μέσα από βίντεο που είναι αναρ­τη­μέ­νο στα social media, το πρω­το­πα­λί­κα­ρο του Π. Παπα­δά­κη, βου­λευ­τή του κόμ­μα­τος Βελό­που­λου στον Εβρο, εμφα­νί­ζε­ται να καλεί σε περι­πο­λί­ες χωρίς όπλα.

«Οπου μπο­ρεί ο καθέ­νας. Θέλε­τε να ξεκι­νή­σου­με περι­πο­λί­ες από τα Πετρω­τά, απ’ το νοσο­κο­μείο από πίσω, ό,τι πλη­ρο­φο­ρί­ες έχει ο καθέ­νας. Θα σας παρα­κα­λέ­σω όμως. Οχι όπλα, όχι μαχαί­ρια παι­διά. Θα έχε­τε προ­βλή­μα­τα. Δεν μας αφή­νουν να κάνου­με κάτι άλλο. Δεν μας αφή­νουν. Είναι παρά­νο­μο. Θα συλ­λη­φθεί­τε. Δεν σε αφή­νουν να κάνεις τίπο­τα. Μας καί­νε, έχου­με υβρι­δι­κό πόλε­μο, δεν μας αφή­νουν. Δεν μπο­ρού­με να κάνου­με κάτι άλλο».

Η ανα­φο­ρά του φασι­στοει­δούς ότι «δεν μας αφή­νουν να έχου­με όπλα και μαχαί­ρια» δημιουρ­γεί σοβα­ρά ερω­τή­μα­τα: Με ποιους επι­κοι­νώ­νη­σαν και τελι­κά δεν τους άφη­σαν; Επι­κοι­νώ­νη­σαν με παρά­γο­ντες του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού; Αν ναι, πρέ­πει να απο­κα­λυ­φθούν οι κρα­τι­κές άκρες των φασι­στοει­δών «κυνη­γών κεφα­λών»! Είχαν προη­γη­θεί και ένο­πλες περιπολίες;

Οι «κυνη­γοί κεφα­λών», που οργα­νώ­νουν περι­πο­λί­ες — πογκρόμ σε βάρος ξερι­ζω­μέ­νων ανθρώ­πων, και προ­χθές τη νύχτα βγή­καν παγα­νιά, δίνο­ντας ραντε­βού σε 9 σημεία. Σε μια ομά­δα, πάλι μέσω social media, καλού­νται «όσοι είστε από Αλε­ξαν­δρού­πο­λη: 1. Πλα­τά­νια Μαΐ­στρου, 2. Χιλή — Πανό­ρα­μα, 3. Περι­φε­ρεια­κός (πάνω μεριά), 4. Πάρ­κο Αλτι­ναλ­μά­ζη, 6. Απα­λός αέριο, 7. Πάρ­κο ΕΓΝΥ, 8. Απο­θή­κες ΚΥΔΕΠ και δασά­κι Σκλα­βε­νί­τη, 9. Σκλα­βε­νί­της στον Περι­φε­ρεια­κό. Ομά­δες των 6–10 ατό­μων από­ψε όλοι εκεί με μηχα­νά­κια, αυτο­κί­νη­τα. Σήμε­ρα θα κάψουν την πόλη».

Διώξεις και για το πογκρόμ και στους μετανάστες

Στο μετα­ξύ, για παρά­νο­μη κατα­κρά­τη­ση και παρα­βί­α­ση προ­σω­πι­κών δεδο­μέ­νων διώ­κο­νται οι τρεις «κυνη­γοί κεφα­λών» που συνε­λή­φθη­σαν το βρά­δυ της Τρί­της στον Εβρο, να έχουν «συλ­λά­βει» και να κρα­τούν παρά­νο­μα σε ένα τρέι­λερ 13 Σύριους και Πακι­στα­νούς πρό­σφυ­γες — μετανάστες.

Την ίδια ώρα διώ­κο­νται για παρά­νο­μη είσο­δο στη χώρα, αλλά όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε χτες βρά­δυ και για από­πει­ρα εμπρη­σμού οι 13 ξερι­ζω­μέ­νοι, συρια­κής και πακι­στα­νι­κής καταγωγής.

Να σημειω­θεί τέλος η παραγ­γε­λία που έδω­σε χτες προς τον εισαγ­γε­λέα Πρω­το­δι­κών Αλε­ξαν­δρού­πο­λης η εισαγ­γε­λέ­ας του Αρεί­ου Πάγου Γ. Αδει­λί­νη, ζητώ­ντας να ερευ­νη­θούν τα αίτια για τις κατα­στρο­φι­κές πυρ­κα­γιές στην περι­φέ­ρειά του, ιδί­ως αν προ­κύ­πτει «τυχόν οργα­νω­μέ­νη εγκλη­μα­τι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα» για εμπρη­σμούς, ενώ ζητά­ει και να εξε­τα­στούν φαι­νό­με­να ρατσι­στι­κής βίας κατά μεταναστών.

Θα τους τσακίσουμε!

Ενας άνθρω­πος με φοβι­σμέ­νο βλέμ­μα, μάτια ορθά­νοι­χτα από την αγω­νία και τον τρό­μο στη θέα ανθρω­πό­μορ­φων φασι­στι­κών τερά­των. Μια ανα­τρι­χια­στι­κή φωτο­γρα­φία από την Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, που απο­τυ­πώ­νει τη φρί­κη των ξερι­ζω­μέ­νων, κάνει τον γύρο του δια­δι­κτύ­ου. Ενα φασι­στι­κό πογκρόμ είχε «συλ­λά­βει» παρά­νο­μα 13 μετα­νά­στες, τους οποί­ους είχε σε τρέι­λερ αυτο­κι­νή­του, παστω­μέ­νους και κλει­δω­μέ­νους, κατη­γο­ρώ­ντας τους ως υπεύ­θυ­νους για τις πυρ­κα­γιές που μαί­νο­νται εδώ και μέρες στην περιοχή.

Ο φασι­στι­κός οχε­τός κατα­γρά­φει τα «κατορ­θώ­μα­τά» του σε βίντεο. Ανοί­γει την κλει­δω­μέ­νη πόρ­τα και περη­φα­νεύ­ε­ται για την «πρα­μά­τεια» του. Και τότε προ­βάλ­λει ο φόβος. Ενα παγω­μέ­νο βλέμ­μα, δύο μαύ­ρα μάτια που ομο­λο­γούν όλα όσα έχουν ζήσει.

Ενας μετα­νά­στης βλέ­πει μπρο­στά του άλλη μια κόλα­ση, από τις πολ­λές που έχει γνω­ρί­σει στη ζωή του…

Το μόνο που έχει γνω­ρί­σει στη ζωή του είναι η κόλα­ση. Κάθε φορά δια­φο­ρε­τι­κή, αλλά το ίδιο εφιαλ­τι­κή. Η κόλα­ση του πολέ­μου, της φτώ­χειας, της πεί­νας, του ξερι­ζω­μού, του ταξι­διού στο άγνω­στο, των δια­κι­νη­τών, της κατα­στο­λής. Και τώρα ανα­κα­λύ­πτει ότι υπάρ­χει ακό­μα μία, αυτή του φασι­σμού, και πρέ­πει να την αντι­με­τω­πί­σει κατάματα.

Ο φασι­σμός στον γνω­στό του ρόλο. Στο κυνή­γι των πλέ­ον αδύ­να­μων. Την ώρα μάλι­στα που το επι­τε­λι­κό κρά­τος και οι ευθύ­νες του απο­κα­λύ­πτο­νται και φανε­ρώ­νουν πόσο εχθρι­κό είναι για τον λαό, πόσο απρο­στά­τευ­τος και μόνος είναι απέ­να­ντι σε κάθε είδους κατα­στρο­φή. Την ώρα που οι κάτοι­κοι, εθε­λο­ντές, ομά­δες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δίνουν τη μάχη στα πύρι­να μέτω­πα, βρή­καν την ευκαι­ρία να χύσουν το φασι­στι­κό τους δηλη­τή­ριο. Ετσι λει­τουρ­γού­σαν πάντα. Στο μαύ­ρο, στη στά­χτη, εκεί που δεν υπάρ­χει ζωή.

Ο φόβος του γεν­νά­ει την οργή μας. Για τους μακε­λά­ρη­δες των λαών, που δημιουρ­γούν καρα­βιές προ­σφύ­γων, για την αντι­με­τα­να­στευ­τι­κή πολι­τι­κή της ΕΕ, που γεμί­ζει νεκρο­τα­φεία, που απαν­θρα­κώ­νει πρό­σφυ­γες, για το κρά­τος και τις προ­τε­ραιό­τη­τές του, που αφή­νει τον λαό έκθε­το, για τα φασι­στι­κά τσι­ρά­κια του συστή­μα­τος, που βγαί­νουν από τις τρύ­πες τους κυνη­γώ­ντας ξερι­ζω­μέ­νους. Για το απάν­θρω­πο σύστη­μά τους και τα σκο­τά­δια που απλώ­νει καθη­με­ρι­νά στις ζωές μας. Αυτή η οργή έχει γίνει υπό­σχε­ση. Δεν θα συμ­βι­βα­στού­με τη φρί­κη του.

Φίλε, απλώ­νου­με το χέρι μας, σήκω, στά­σου στα πόδια σου, μη φοβά­σαι. Θα τους τσακίσουμε!

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο