Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλλαγές στην φορολόγηση του διαδικτυακού στοιχήματος

Το δια­δι­κτυα­κό στοί­χη­μα επα­νέρ­χε­ται στα­δια­κά σε μία μορ­φή κανο­νι­κό­τη­τας συγκε­ντρώ­νο­ντας επά­νω του τις προ­τι­μή­σεις των παι­κτών. Τα πλε­ο­νε­κτή­μα­τα που προ­σφέ­ρουν οι στοι­χη­μα­τι­κές εται­ρί­ες στην Ελλά­δα είναι πολ­λά και ικα­νά να προ­σελ­κύ­σουν νέα μέλη στις πλατ­φόρ­μες τους. Η έξαρ­ση της Παν­δη­μί­ας στη χώρα μας οδή­γη­σε μεγά­λο αριθ­μό παι­κτών στο δια­δι­κτυα­κό τζό­γο με απο­τέ­λε­σμα το online στοί­χη­μα να γνω­ρί­ζει μεγά­λη δημο­τι­κό­τη­τα σήμε­ρα. Η Novibet και άλλες μεγά­λες εται­ρί­ες στον χώρο δίνουν μία σκλη­ρή μάχη για να μπο­ρέ­σουν να αναρ­ρι­χη­θούν στην κορυ­φή των προ­τι­μή­σε­ων των παικτών.

Δεδο­μέ­νης της μεγά­λης συμ­με­το­χής των παι­κτών στο online στοί­χη­μα και τα τυχε­ρά παι­χνί­δια casino, η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση προ­χώ­ρη­σε σε μία δέσμη μέτρων ανα­φο­ρι­κά με τον δια­δι­κτυα­κό τζό­γο. Οι αλλα­γές στον τρό­πο αδειο­δό­τη­σης των εται­ριών αλλά και την φορο­λό­γη­ση των κερ­δών από τη συμ­με­το­χή στα τυχε­ρά παι­χνί­δια είναι κάποια από αυτά. Οι νομο­θε­τι­κές παρεμ­βά­σεις έχουν ξεκι­νή­σει να εφαρ­μό­ζο­νται από τις αρχές Αυγού­στου και πολ­λές από αυτές έχουν μετα­κυ­λι­στεί στην πλευ­ρά των παι­κτών. Η αλλα­γή στην φορο­λό­γη­ση των κερ­δών είναι μία από αυτές και θα προ­σπα­θή­σου­με να την περι­γρά­ψου­με στη συνέ­χεια καθώς θα την συνα­ντά­με συχνά μπρο­στά μας.

Δεν πρέ­πει όμως οι στοι­χη­μα­τι­κές εται­ρί­ες στη χώρα μας να είναι διαρ­κώς απο­δέ­κτες παρα­πό­νων και δυσμε­νών σχο­λί­ων. Αρκε­τές από αυτές προ­σφέ­ρουν σημα­ντι­κό κοι­νω­νι­κό έργο σε μία επο­χή που οι δυσκο­λί­ες που βιώ­νουν οι συνάν­θρω­ποί μας αυξά­νουν με γεω­με­τρι­κή πρό­ο­δο. Η Novibet σε συνερ­γα­σία με τον Γιάν­νη Αντε­το­κούν­μπο πρω­το­πο­ρούν και σε αυτόν τον τομέα. Μέσα από το πρό­γραμ­μα «The GiANT Heart» η Novibet προ­σφέ­ρει με τη βοή­θεια του Έλλη­να super star βοή­θεια σε ευπα­θείς κοι­νω­νι­κές ομά­δες. Τελευ­ταία δρά­ση των δύο πλευ­ρών η παρο­χή στέ­γης σε πυρό­πλη­κτους των κατα­στρο­φι­κών πυρ­κα­γιών του καλο­και­ριού στην Αττική.

Αλλαγή στη φορολογία των κερδών ανά δελτίο

Σε ανα­ζή­τη­ση εσό­δων το ελλη­νι­κό δημό­σιο και ο δια­δι­κτυα­κός τζό­γος απο­τε­λεί πάντα μία πρώ­της τάξε­ως πηγή. Αλλά­ζει ριζι­κά το σύστη­μα φορο­λό­γη­σης των κερ­δών ανά δελ­τίο αυξά­νο­ντας σημα­ντι­κά τα ποσά που προ­κύ­πτουν τελι­κά από το στοί­χη­μα. Μέχρι και πριν λίγους μήνες η φορο­λό­γη­ση των κερ­δών γινό­ταν ανά στή­λη. Πλέ­ον τα κέρ­δη των παι­κτών φορο­λο­γού­νται κλι­μα­κω­τά αυξά­νο­ντας τον συντε­λε­στή ανά­λο­γα με το συνο­λι­κό ποσό που κερ­δί­ζει ένα δελ­τίο. Οι κλί­μα­κες φορο­λό­γη­σης είναι 3 και θα τις ανα­λύ­σου­με στη συνέ­χεια. Να τονί­σου­με σε αυτό το σημείο πως το αφο­ρο­λό­γη­το των κερ­δών παρα­μέ­νει ποσά μέχρι και 100 € ανά δελ­τίο. Τα δελ­τία στα οποία έχει παρα­κρα­τη­θεί φόρος μπο­ρούν να χρη­σι­μο­ποι­η­θούν ως τεκ­μή­ρια εσό­δων και να προ­στε­θούν στην φορο­λο­γι­κή δήλω­ση του παί­κτη αν και εφό­σον είναι απαραίτητο.

Όπως προ­α­να­φέ­ρα­με οι φορο­λο­γι­κές κλί­μα­κες είναι 3 και έχουν να κάνουν με το συνο­λι­κό ποσό που κερ­δί­ζει ένα δελ­τίο. Για κέρ­δη από 0,01 € μέχρι και 100 € δεν επι­βάλ­λε­ται φόρος δια­τη­ρώ­ντας το μέχρι σήμε­ρα αφο­ρο­λό­γη­το. Για κέρ­δη από 100,01 έως και 200,00 € επι­βάλ­λε­ται κρά­τη­ση της τάξης του 2,5 %. Με ποσο­στό 5% φορο­λο­γού­νται κου­πό­νια που κερ­δί­ζουν από 200,01 € μέχρι και 500,00 €. Αν τα κέρ­δη σας ξεπερ­νούν τα 500,00 € ανά δελ­τίο τότε θα επι­βλη­θεί αυτο­μά­τως φόρος της τάξης του 7,5 %. Οι συνο­λι­κές κρα­τή­σεις προ­κύ­πτουν ως άθροι­σμα των ποσών που προ­κύ­πτουν από την κάθε κατηγορία.

Οι εται­ρί­ες που έχουν μέχρι στιγ­μής συγκε­ντρώ­σει τα απα­ραί­τη­τα δικαιο­λο­γη­τι­κά και έχουν κάνει δική τους μία νόμι­μη άδεια λει­τουρ­γί­ας για τη χώρα μας είναι 16. Κάποιες κόπη­καν από την αρμό­δια επι­τρο­πή ελέγ­χου και πήραν προ­θε­σμία για να υπο­βάλ­λουν εκ νέου αίτη­ση αδειο­δό­τη­σης. Οι περισ­σό­τε­ρες από τις στοι­χη­μα­τι­κές εται­ρί­ες δεί­χνουν την πρό­θε­ση να απορ­ρο­φή­σουν οι ίδιες τον επι­βαλ­λό­με­νο φόρο για τις πρώ­τες δύο του­λά­χι­στον κατη­γο­ρί­ες. Σίγου­ρα αν αυτό συνε­χι­στεί και στο μέλ­λον θα είναι ένα επι­πλέ­ον κρι­τή­ριο για τους παί­κτες ως προς την επι­λο­γή της καλύ­τε­ρης στοι­χη­μα­τι­κής εταιρίας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο