Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλλαγή σκυτάλης, στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο

Δυο δια­φο­ρε­τι­κές γενιές στο ίδιο κάδρο — αυτό του ανυ­πο­χώ­ρη­του αγώ­να για τα πιο υψη­λά ιδα­νι­κά που γέν­νη­σε η ανθρώ­πι­νη δια­νό­η­ση, για μια κοι­νω­νία χωρίς εκμε­τάλ­λευ­ση ανθρώ­που από άνθρω­πο, για τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Από τις ηρω­ϊ­κές σελί­δες αντί­στα­σης του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και την επο­ποι­ία του ΔΣΕ, μέχρι το σήμε­ρα πέρα­σε και­ρός, πολ­λά άλλα­ξαν, μα ένα πράγ­μα έμει­νε στα­θε­ρό: Η απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα και το πεί­σμα των κομ­μου­νι­στών να αγω­νι­στούν, να παλέ­ψουν «για να γενού­νε τα σκο­τά­δια λάμ­ψη», για να αλλά­ξει αυτός ο κόσμος.

Μια φωτο­γρα­φία από τη χθε­σι­νή μεγα­λειώ­δη συγκέ­ντρω­ση του ΚΚΕ στην πλα­τεία Συντάγ­μα­τος έρχε­ται να απο­τυ­πώ­σει — με όλο τον συμ­βο­λι­σμό που εμπε­ριέ­χει- τη δια­λε­κτι­κή σχέ­ση του ηρω­ϊ­κού παρελ­θό­ντος με το παρόν και το μέλλον.

Και τι στ’ αλή­θεια, πιο εμβλη­μα­τι­κό, πιο όμορ­φο, πιο αισιό­δο­ξο, από την συνύ­παρ­ξη, στο ίδιο κάδρο, της «δρα­κο­γε­νιάς» της Αντί­στα­σης και του ΔΣΕ με τη νεο­λαία, τη νέα γενιά κομ­μου­νι­στών, αυτών που παίρ­νουν την σκυ­τά­λη του αγώ­να για ένα καλύ­τε­ρο μέλ­λον, για μια νέα κοι­νω­νία, για να γίνει ο 21ος αιώ­νας η επο­χή των νέων, νικη­φό­ρων σοσια­λι­στι­κών επαναστάσεων.

Στη φωτο­γρα­φία, που δημο­σιεύ­θη­κε στο 902.gr, η 87χρονη αντάρ­τισ­σα του Δημο­κρα­τι­κού Στρα­τού Ελλά­δας, Κατί­να Μανι­τά­ρα, ανά­με­σα σε νέες και νέους της ΚΝΕ, κατά τη διάρ­κεια της χθε­σι­νής ομι­λί­ας του Δ.Κουτσούμπα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο