Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αμεσος σχολιασμός του διαγγέλματος Μητσοτάκη

Στη λογι­κή της «ατο­μι­κής ευθύ­νης» κινή­θη­κε για πολ­λο­στή φορά ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης στο σημε­ρι­νό του διάγ­γελ­μα, όπου ανα­κοί­νω­σε δύο έκτα­κτα μέτρα που θα έχουν ισχύ από το πρωί του Σαβ­βά­του 24 Οκτώβρη.

Επι­χει­ρώ­ντας, κατά πάγια τακτι­κή του, να μετα­κυ­λί­σει την ευθύ­νη στο λαό και τη νεο­λαία ώστε να συσκο­τι­στούν οι τερά­στιες ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης, ο κ. Μητσο­τά­κης σημεί­ω­σε ότι οι επό­με­νοι μήνες θα είναι δύσκο­λοι και κάλε­σε τους νέους «να γίνουν αυτοί οι πρω­τα­γω­νι­στές των ημε­ρών μας».

«Η ατο­μι­κή ευθύ­νη είναι η άλλη όψη της κοι­νω­νι­κής αλλη­λεγ­γύ­ης» υπο­γράμ­μι­σε, μετα­ξύ άλλων, ο κ. Μητσο­τά­κης, θεω­ρώ­ντας προ­φα­νώς ότι ο λαός δεν βλέ­πει τις κολοσ­σιαί­ες ελλεί­ψεις που υπάρ­χουν στο Εθνι­κό Σύστη­μα Υγεί­ας, τις παλι­νω­δί­ες της κυβέρ­νη­σης στην Εκπαί­δευ­ση, τις ελλεί­ψεις σε προ­σλή­ψεις και υποδομές.

Οι ανα­φο­ρές του Κυρ. Μητσο­τά­κη στα περί «ευθύ­νης» θα έπρε­πε να απευ­θύ­νο­νται στους ίδιους τους υπουρ­γούς της κυβέρ­νη­σης του (βλ. Άδω­νι Γεωρ­γιά­δη) οι οποί­οι είχαν το θρά­σος να συσχε­τί­σουν τα αυξη­μέ­να κρού­σμα­τα με τη μεγά­λη αντι­φα­σι­στι­κή συγκέ­ντρω­ση έξω από το Εφετείο.

Ο πρω­θυ­πουρ­γός ανα­κοί­νω­σε την υπο­χρε­ω­τι­κή χρή­ση μάσκας και σε εξω­τε­ρι­κούς χώρους, καθώς και την απα­γό­ρευ­ση κυκλο­φο­ρί­ας από τις 12.30 έως τις 5 το πρωί στις «πορ­το­κα­λί» και «κόκ­κι­νες» περιο­χές. Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 6 το πρωί του Σαββάτου.

Διάγ­γελ­μα Μητσο­τά­κη: Μάσκα και απα­γό­ρευ­ση κυκλοφορίας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο