Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αμετανόητος και θρασύδειλος ο νταής αστυνομικός που χτύπησε 11χρονο παιδί στο Μενίδι

Αμε­τα­νό­η­τος και θρα­σύ­δει­λος ο ντα­ής αστυ­νο­μι­κός που χτύ­πη­σε 11χρονο παι­δί στο Μενί­δι δικαιο­λό­γη­σε την πρά­ξη του λέγο­ντας: «Με έβρι­σε αισχρά και με έφτυ­σε. Εκνευ­ρί­στη­κα και τον χαστού­κι­σα». Αυτό είπε  όταν πήγε στην υπη­ρε­σία του για του κοι­νο­ποι­η­θεί η δια­τα­γή δια­θε­σι­μό­τη­τας που του έχει επι­βλη­θεί για την πρά­ξη του.

Ο αστυ­νο­μι­κός, ο οποί­ος παρου­σιά­στη­κε τη Δευ­τέ­ρα με τον δικη­γό­ρο του ενώ­πιον του εισαγ­γε­λέα Πλημ­με­λειο­δι­κών της Αθή­νας, την Κυρια­κή είχε ζητή­σει… ρεπό για «σοβα­ρό προ­σω­πι­κό λόγο» για να απο­φύ­γει το αυτό­φω­ρο. Όταν τα όρια του αυτο­φώ­ρου έλη­ξαν παρου­σιά­στη­κε χθες στον Εισαγγελέα.

Ο εισαγ­γε­λέ­ας διέ­τα­ξε περαι­τέ­ρω έρευ­να για το αδί­κη­μα της σωμα­τι­κής βλά­βης με ρατσι­στι­κά χαρα­κτη­ρι­στι­κά. Μάλι­στα, στο πλαί­σιο της έρευ­νας που θα διε­νερ­γη­θεί θα ληφθούν ανω­μο­τί κατα­θέ­σεις προ­κει­μέ­νου να διε­ρευ­νη­θεί το εν λόγω αδίκημα.

Την ίδια ώρα, σε βάρος των τριών άλλων εμπλε­κό­με­νων αστυ­νο­μι­κών στο περι­στα­τι­κό ασκή­θη­κε Ποι­νι­κή δίω­ξη για το αδί­κη­μα της υπόθαλψης.

Και οι τρεις αστυ­νο­μι­κοί παρα­πέ­μπο­νται να δικα­στούν στο Αυτό­φω­ρο Μονο­με­λές Πλημμελειοδικείο.

Σύμ­φω­να με δημο­σιεύ­μα­τα, ο αστυ­νο­μι­κός που χαστού­κι­σε τον 11χρονο στο Μενί­δι είχε κατη­γο­ρη­θεί το 2018 ότι είχε κακο­με­τα­χει­ρι­στεί τον ίδιο ανή­λι­κο. Αυτό φαί­νε­ται να προ­κύ­πτει από ανα­φο­ρές συνα­δέλ­φων του. Ο αστυ­νο­μι­κός είχε ακι­νη­το­ποι­ή­σει όχη­μα στο οποίο επέ­βαι­νε ο συγκε­κρι­μέ­νος ανή­λι­κος και το οποίο οδη­γού­σε ένας φίλος του, ηλι­κί­ας περί­που 11 — 12 ετών. Ο αστυ­νο­μι­κός προ­σή­γα­γε τα δύο παι­διά στο αστυ­νο­μι­κό τμή­μα Αχαρ­νών, όπου φαί­νε­ται να συγκε­ντρώ­θη­καν συγ­γε­νείς των δύο παι­διών. Ο παπ­πούς του 11χρονου είχε κατη­γο­ρή­σει τότε τον αστυ­νο­μι­κό ότι είχε τρα­βή­ξει το αυτί του εγγο­νού του. Μάλι­στα, τότε είχε δια­τα­χθεί και ΕΔΕ ενα­ντί­ον του ίδιου ένστο­λου, με άγνω­στη εξέλιξη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο