Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης Κορκονέα ζητά ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου

Αναί­ρε­ση στην από­φα­ση του Μει­κτού Ορκω­τού Εφε­τεί­ου της Λαμί­ας, με την οποία ανα­γνώ­ρι­σε στον πρώ­ην ειδι­κό φρου­ρό Επα­μει­νώ­ντα Κορ­κο­νέα το ελα­φρυ­ντι­κό του σύν­νο­μου βίου, σύμ­φω­να με τις δια­τά­ξεις του νέου Ποι­νι­κού Κώδι­κα, με απο­τέ­λε­σμα να αφε­θεί ελεύ­θε­ρος, άσκη­σε ο Εισαγ­γε­λέ­ας του Αρεί­ου Πάγου Βασί­λης Πλιώ­τας. Η υπό­θε­ση θα εξε­τα­στεί από τον Αρειο Πάγο.

Ανα­λυ­τι­κό­τε­ρα, ο Βασί­λης Πλιώ­τας, αφού μελέ­τη­σε το σκε­πτι­κό της από­φα­σης του Μει­κτού Ορκω­τού Εφε­τεί­ου Λαμί­ας, απο­φάν­θη­κε ότι δεν έχει επαρ­κή αιτιο­λο­γία όπως απαι­τεί το Σύνταγ­μα και παράλ­λη­λα έχει εσφαλ­μέ­νη ερμη­νεία, ως προς την ανα­γνώ­ρι­ση του ελα­φρυ­ντι­κού του σύν­νο­μου βίου του Επα­μει­νώ­ντα Κορκονέα.

Κατό­πιν αυτού, καλεί­ται το Ποι­νι­κό Τμή­μα του Αρεί­ου Πάγου να κρί­νει και πάλι την υπό­θε­ση του Επα­μει­νώ­ντα Κορ­κο­νέα και σε περί­πτω­ση που η από­φα­σή του είναι θετι­κή υπέρ της αναί­ρε­σης της εφε­τεια­κής από­φα­σης, τότε ο πρώ­ην ειδι­κός φρου­ρός θα δικα­στεί εκ νέου από το Μει­κτό Ορκω­τό Εφε­τείο για την υπό­θε­ση της δολο­φο­νί­ας του Αλέ­ξαν­δρου Γρηγορόπουλου.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι Επα­μει­νών­δας Κορ­κο­νέ­ας απο­φυ­λα­κί­στη­κε μόλις μία ημέ­ρα μετά την από­φα­ση του Μει­κτού Ορκω­τού Εφε­τεί­ου Λαμί­ας, σύμ­φω­να με την οποία του επι­βλή­θη­κε μεν κάθειρ­ξη 13 ετών για τη δολο­φο­νία του Αλέ­ξαν­δρου Γρη­γο­ρό­που­λου, αλλά του ανα­γνω­ρί­στη­κε το ελα­φρυ­ντι­κό του πρό­τε­ρου σύν­νο­μου βίου.

Ειδι­κό­τε­ρα, ο πρώ­ην ειδι­κός φρου­ρός, είχε ήδη συμπλη­ρώ­σει 11 χρό­νια στη φυλα­κή, ενώ στον χρό­νο που είχε εκτί­σει προ­σμε­τρή­θη­κε ο ευνοϊ­κός υπο­λο­γι­σμός της εργα­σί­ας που παρεί­χε μέσα στις φυλακές.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο