Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αναβρασμός στη Μόρια — Αδιευκρίνιστος ο αριθμός των νεκρών

Ανα­βρα­σμός στο Κέντρο Υπο­δο­χής και Ταυ­το­ποί­η­σης της Μόριας, στη Λέσβο, όπου από νωρίς το από­γευ­μα, με επέμ­βα­ση της αστυ­νο­μί­ας λόγω επει­σο­δί­ων, ενώ αδιευ­κρί­νι­στος παρα­μέ­νει ο αριθ­μός των νεκρών. Για δύο νεκρούς στο Κέντρο Υπο­δο­χής και Ταυ­το­ποί­η­σης (ΚΥΤ) στη Μόρια κάνουν λόγο τα μέχρι στιγ­μής στοι­χεία και πλη­ρο­φο­ρί­ες που έχει η Αστυνομία.

Ειδι­κό­τε­ρα, σύμ­φω­να με το Αρχη­γείο της ΕΛΑΣ, από το ΚΥΤ της Μόριας μετα­φέρ­θη­κε στο Νοσο­κο­μείο Μυτι­λή­νης απαν­θρα­κω­μέ­νη σορός και διε­νερ­γεί­ται εξέ­τα­ση από ιατροδικαστή.

Οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις δεν έχουν φτά­σει ακό­μα στο χώρο όπου βρί­σκο­νται τα κοντέι­νερ, όπου σύμ­φω­να με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες, υπάρ­χει και δεύ­τε­ρη σορός.

Οι πλη­ρο­φο­ρί­ες μέχρι στιγ­μής από αστυ­νο­μι­κές πηγές ανα­φέ­ρουν ότι το απαν­θρα­κω­μέ­νο πτώ­μα που μετα­φέρ­θη­κε στο Νοσο­κο­μείο ανή­κει σε γυναί­κα, ενώ για το δεύ­τε­ρο θύμα που δεν έχει επι­βε­βαιω­θεί, οι ίδιες πλη­ρο­φο­ρείς ανα­φέ­ρουν ότι είναι πιθα­νό­τη­τα παιδί.

Ανα­κοι­νώ­θη­κε ότι η μετα­φο­ρά της σορού έγι­νε από ιδιώ­τη, από το Κέντρο Υπο­δο­χής και Ταυ­το­ποί­η­σης της Μόριας. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, πρό­κει­ται για μια γυναί­κα, στο κοντέι­νερ της οποί­ας ξεκί­νη­σε η φωτιά.

Νωρί­τε­ρα ο δήμαρ­χος Μυτι­λή­νης έκα­νε λόγο για μία μητέ­ρα με το βρέ­φος που έχα­σαν τη ζωή τους.

moria2 1

Προη­γή­θη­καν δύο πυρ­κα­γιές: η πρώ­τη στις 16:45 σε από­στα­ση περί­που 400 μέτρων εξω­τε­ρι­κά του Κέντρου, η οποία κατα­σβέ­σθη από τις πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις, και η δεύ­τε­ρη περί­που 20 λεπτά αργό­τε­ρα εντός του ΚΥΤ, σε οικί­σκους, για την κατά­σβε­ση της οποί­ας επι­χει­ρούν πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις, οι οποί­ες νωρί­τε­ρα έγι­ναν στό­χος επί­θε­σης με πέτρες.

Στο σημείο έφτα­σαν πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις οι οποί­ες επι­χει­ρούν για την κατά­σβε­ση της πυρ­κα­γιάς. Σύμ­φω­να με την Αστυ­νο­μία, αυτή την ώρα είναι σε εξέ­λι­ξη επι­χεί­ρη­ση των αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων για την απο­κα­τά­στα­ση της τάξης και υπάρ­χουν πλη­ρο­φο­ρί­ες αλλά δεν έχει μέχρι στιγ­μής επι­βε­βαιω­θεί για θύμα­τα από την πυρκαγιά.

moria3 1

Όπως μετα­δί­δει το ΑΜΠΕ, ομά­δα μετα­να­στών και προ­σφύ­γων επι­χει­ρεί να κατα­λά­βει το κέντρο κρά­τη­σης που βρί­σκε­ται εντός του καταυλισμού.

Αστυ­νο­μι­κές ενι­σχύ­σεις ανα­χω­ρούν για Μυτι­λή­νη, ενώ στο νησί σπεύ­δουν ο αρχη­γός της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας, αντι­στρά­τη­γος Μιχα­ήλ Καρα­μα­λά­κης, ο υφυ­πουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη, Λευ­τέ­ρης Οικο­νό­μου, κι ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας Μετα­να­στευ­τι­κής Πολι­τι­κής, Πάτρο­κλος Γεωργιάδης.

Σημειώ­νε­ται ότι στο ΚΥΤ της Μόριας είναι σήμε­ρα περισ­σό­τε­ροι από 12.500 πρό­σφυ­γες και μετανάστες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο