Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αναζητά απαντήσεις ο Θεοδωρικάκος για το αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα υπό την πίεση της οργής και των ερωτηματικών

Τα εύλο­γα και σοβα­ρά ερω­τή­μα­τα για το πώς κατέ­λη­ξε ένα περι­στα­τι­κό ρου­τί­νας  στο να χάσει τη ζωή του ένας άνθρω­πος από μπα­ράζ πυρο­βο­λι­σμών αστυ­νο­μι­κών σε κατοι­κη­μέ­νη περιο­χή. ανά­γκα­σαν τον  υπουρ­γό Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη να ζητή­σει να προ­χω­ρή­σει κατε­πει­γό­ντως πει­θαρ­χι­κός έλεγ­χος και ταυ­το­χρό­νως πλή­ρης επι­χει­ρη­σια­κή αξιο­λό­γη­ση της δρά­σης της ΕΛΑΣ στο  αιμα­τη­ρό γεγο­νός το βρά­δυ της Παρα­σκευ­ής στο Πέραμα

Ο Πανα­γιώ­της Θεο­δω­ρι­κά­κος ζήτη­σε από τον αρχη­γό της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας, Μιχα­ήλ Καρα­μα­λά­κη η επι­χει­ρη­σια­κή αξιο­λό­γη­ση να ολο­κλη­ρω­θεί μέσα στις επό­με­νες πέντε ημέρες.

Όσο περ­νούν οι ώρες τα ερω­τή­μα­τα πλη­θαί­νουν καθώς η μία απο­κά­λυ­ψη δια­δέ­χε­ται την άλλη φανε­ρώ­νο­ντας ανη­συ­χη­τι­κά φαι­νό­με­να ασυ­νεν­νοη­σί­ας αλλά και προ­σπά­θεια επι­κοι­νω­νια­κής δια­χεί­ρι­σης του τρα­γι­κού συμ­βά­ντος που δημιουρ­γούν βάσι­μες υπο­ψί­ες για προ­σπά­θεια συγκάλυψης.

Παράλ­λη­λα μεγά­λη είναι η οργή των πολι­τών για το περι­στα­τι­κό οι οποί­οι κάνουν λόγο ακό­μη και για εκτέ­λε­ση του 20χρονου. Μαζί με την οργή και η ανη­συ­χία και ανα­σφά­λεια για τις οδη­γί­ες που έχουν οι αστυ­νο­μι­κοί και τον τρό­πο που λει­τουρ­γούν ακό­μη και σε περι­στα­τι­κά ρουτίνας.

vivlio mpelogiannis

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο