Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Βολές» κομμάτων κατά κυβέρνησης και υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: «Να δώσουν απαντήσεις για όσα έγιναν στον Πέραμα»

«Πυρά» κατά της κυβέρ­νη­σης και του Υπουρ­γεί­ου Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη εξα­πέ­λυ­σαν κοι­νο­βου­λευ­τι­κά κόμ­μα­τα, καθι­στώ­ντας τους υπεύ­θυ­νους για το αιμα­τη­ρό περι­στα­τι­κό που σημειώ­θη­κε τα ξημε­ρώ­μα­τα του Σαβ­βά­του στο Πέρα­μα, όταν ένας πολί­της σκο­τώ­θη­κε και ένας άλλος τραυ­μα­τί­στη­κε από καται­γι­σμό πυρών αστυ­νο­μι­κών, σε κατοι­κη­μέ­νη περιοχή.

Εξαί­ρε­ση ο ακρο­δε­ξιός Βελό­που­λος ο οποί­ος βρή­κε στο τρα­γι­κό περι­στα­τι­κό την αφορ­μή να δια­τυ­πώ­σει το όρα­μά του για τον αστυ­νο­μι­κό που θα πυρο­βο­λεί και θα σκο­τώ­νει κατά το δοκούν!!! «Εμείς, δεν θα οδη­γού­σα­με ποτέ τους αστυ­νο­μι­κούς στο αυτό­φω­ρο και στον εισαγ­γε­λέα αλλά αντί­θε­τα, θα τους παρασημοφορούσαμε».

Σε περί­που ίδιο «κλί­μα» και ο παλαιός σύντρο­φος και ομό­σταυ­λος του Βελό­που­λου στο ακρο­δε­ξιό ΛΑΟΣ και σήμερ αυπουρ­γός της ΝΔ, Άδω­νις Γεωρ­γιά­δης: «Είναι απο­λύ­τως προ­φα­νές ότι οι Αστυ­νο­μι­κοί έκα­ναν καλά την δου­λειά τους και ότι προ­στά­τευ­σαν αμυ­νό­με­νοι και την ζωή τους και το Κοι­νω­νι­κό Σύνο­λο. Μπρά­βο τους»

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Τα γεγο­νό­τα στο Πέρα­μα, που είχαν ως απο­τέ­λε­σμα ένα νεκρό και τραυ­μα­τί­ες, μετά μάλι­στα από κατα­δί­ω­ξη και καται­γι­σμό πυρο­βο­λι­σμών μέσα σε κατοι­κη­μέ­νη περιο­χή, προ­κα­λούν δικαιο­λο­γη­μέ­να μεγά­λη ανη­συ­χία κι ανασφάλεια.

Η κυβέρ­νη­ση και το αρμό­διο υπουρ­γείο θα πρέ­πει να δώσουν σαφείς και συγκε­κρι­μέ­νες απα­ντή­σεις για τις συν­θή­κες που εξε­λί­χθη­κε το όλο περι­στα­τι­κό και κυρί­ως για τη χρή­ση των όπλων, χωρίς να προ­κα­τα­λαμ­βά­νε­ται το απο­τέ­λε­σμα της έρευνας.

Είναι ιδιαί­τε­ρα ανη­συ­χη­τι­κό το γεγο­νός ότι τέτοιου είδους περι­στα­τι­κά έχουν πυκνώ­σει το τελευ­ταίο διά­στη­μα, δημιουρ­γώ­ντας σοβα­ρά ερω­τη­μα­τι­κά για τις οδη­γί­ες που έχουν δοθεί όσον αφο­ρά την τήρη­ση των κανό­νων ασφα­λεί­ας κι εμπλοκής.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Τα όσα συνέ­βη­σαν χθες στο Πέρα­μα υπο­γραμ­μί­ζουν την ανα­σφά­λεια που σκιά­ζει την ελλη­νι­κή κοι­νω­νία. Ο υπουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη και η ηγε­σία της αστυ­νο­μί­ας οφεί­λουν να δώσουν εξη­γή­σεις και να δια­σφα­λί­σουν ότι η ΕΛΑΣ δεν θα μετα­τρα­πεί σε σώμα αυτό­κλη­των τιμωρών.

Οφεί­λουν να εξη­γή­σουν πώς κατα­λή­ξα­με στο τρα­γι­κό απο­τέ­λε­σμα αντί για σύλ­λη­ψη να έχου­με ένα νεκρό και επτά τραυματίες.

Δεν μας προ­κα­λεί έκπλη­ξη ότι ο κ. Γεωρ­γιά­δης έσπευ­σε να βγά­λει πόρι­σμα ότι όλα έγι­ναν καλώς και ότι δου­λειά της αστυ­νο­μί­ας είναι η μετα­τρο­πή της Αθή­νας σε άγρια Δύση. Ελπί­ζου­με ειλι­κρι­νά η κυβέρ­νη­ση να μην καλύ­ψει αυτόν τον ανεύ­θυ­νο λαϊκισμό.

Η ασφά­λεια των πολι­τών της χώρας απαι­τεί σχέ­διο, ψυχραι­μία και επι­χει­ρη­σια­κή σοβαρότητα

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Πέρα­μα: Ο τρό­πος που η «βαθιά Δεξιά» αντι­λαμ­βά­νε­ται την «ασφά­λεια» είναι μέρος του προβλήματος

H «βρο­χή από σφαί­ρες» από αστυ­νο­μι­κούς της ομά­δας «Δίας» που είχε σαν απο­τέ­λε­σμα ένα ανθρω­πο­κυ­νη­γη­τό ρου­τί­νας στο Πέρα­μα να κατα­λή­ξει με νεκρό τον ένα από τους (άοπλους) κυνη­γη­μέ­νους, δεν ξύπνη­σε μόνο μνή­μες 2008.

Επι­βε­βαιώ­νει με τον τρα­γι­κό­τε­ρο τρό­πο ότι η στρα­τη­γι­κή επι­λο­γή της κυβέρ­νη­σης Μητσο­τά­κη να επεν­δύ­σει στην «ασφά­λεια» με τον τρό­πο που η «βαθιά Δεξιά» αντι­λαμ­βά­νε­ται τον όρο, τελι­κά οδη­γεί στο αντί­θε­το απο­τέ­λε­σμα, με τους «φρου­ρούς της έννο­μης τάξης» να γίνο­νται κατά κόρον μέρος των προ­βλη­μά­των που απο­στο­λή τους είναι υπο­τί­θε­ται να λύσουν.

Ταυ­τό­χρο­να, οι απα­ρά­δε­κτες δηλώ­σεις κυβερ­νη­τι­κών παρα­γό­ντων και μάλι­στα λαλί­στα­των, τηλε­ο­πτι­κών προ­ω­το­κλα­σά­των Υπουρ­γών, όχι μόνο δεν καθη­συ­χά­ζουν τους φόβους μας, αλλά εμπε­δώ­νουν ακό­μα περισ­σό­τε­ρο ότι το επι­τε­λι­κό κρά­τος της Μητσο­τά­κης Α.Ε. δεν συνι­στά εξ ορι­σμού και εκ πεποι­θή­σε­ως κρά­τος δικαίου.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο