Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης για τη συνεχιζόμενη ισραηλινή επίθεση στον Παλαιστινιακό λαό

Σε ανα­κοί­νω­σή της για τη συνε­χι­ζό­με­νη ισραη­λι­νή επί­θε­ση στον Παλαι­στι­νια­κό λαό που είχε ως απο­τέ­λε­σμα 198 θανά­τους σήμε­ρα, σε λιγό­τε­ρο από 24 ώρες, η Διπλω­μα­τι­κή Αντι­προ­σω­πεία του Κρά­τους της Παλαι­στί­νης στην Αθή­να, αναφέρει:

«Ο αριθ­μός των νεκρών από τη συνε­χι­ζό­με­νη βίαιη ισραη­λι­νή επί­θε­ση στη Λωρί­δα της Γάζας ανέρ­χε­ται σε 198 Παλαι­στί­νιους μάρ­τυ­ρες, και άλλους 1.610 τραυ­μα­τί­ες, από νωρίς σήμε­ρα το πρωί.

Ισραη­λι­νά πολε­μι­κά αερο­σκά­φη πραγ­μα­το­ποί­η­σαν επί­σης αερο­πο­ρι­κές επι­δρο­μές σε ιατρι­κό προ­σω­πι­κό στη Γάζα. Οι ισραη­λι­νές αερο­πο­ρι­κές επι­δρο­μές είχαν στό­χο ασθε­νο­φό­ρα και νοσο­κο­μεία στη Γάζα. Αυτές οι επι­θέ­σεις είχαν ως απο­τέ­λε­σμα θύμα­τα μετα­ξύ αμά­χων, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων ατό­μων σε κρί­σι­μη κατάσταση.

Το Κρά­τος της Παλαι­στί­νης έχει επα­νει­λημ­μέ­να προει­δο­ποι­ή­σει για τις συνέ­πειες του απο­κλει­σμού του πολι­τι­κού ορί­ζο­ντα και της απο­τυ­χί­ας να επι­τρέ­ψου­με στον Παλαι­στι­νια­κό λαό να ασκή­σει το νόμι­μο δικαί­ω­μά του στην αυτο­διά­θε­ση και να δημιουρ­γή­σει για μεγά­λο χρο­νι­κό διά­στη­μα το δικό του κρά­τος. Έχου­με επί­σης προει­δο­ποι­ή­σει για τις συνέ­πειες των καθη­με­ρι­νών προ­κλή­σε­ων και επι­θέ­σε­ων, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της συνε­χι­ζό­με­νης τρο­μο­κρα­τί­ας των εποί­κων και των δυνά­με­ων κατο­χής, καθώς και των επι­δρο­μών στο τέμε­νος Al-Aqsa και στους χρι­στια­νι­κούς και ισλα­μι­κούς ιερούς τόπους.

Η ασφά­λεια, η στα­θε­ρό­τη­τα και η ειρή­νη στην περιο­χή μας μπο­ρούν να επι­τευ­χθούν μόνο με τον τερ­μα­τι­σμό της ισραη­λι­νής κατο­χής της γης του Κρά­τους της Παλαι­στί­νης, με πρω­τεύ­ου­σα την Ανα­το­λι­κή Ιερου­σα­λήμ, σύμ­φω­να με τα σύνο­ρα του 1967, και ανα­γνω­ρί­ζο­ντας το δικαί­ω­μα του λαού στην ανε­ξαρ­τη­σία και την εθνι­κή κυριαρ­χία του.

Η απο­κή­ρυ­ξη από το Ισρα­ήλ των υπο­γε­γραμ­μέ­νων συμ­φω­νιών και η μη τήρη­ση των διε­θνών απο­φά­σε­ων νομι­μό­τη­τας οδή­γη­σαν στην κατα­στρο­φή της ειρη­νευ­τι­κής δια­δι­κα­σί­ας. Αυτό προ­στί­θε­ται στην απου­σία λύσης για την Παλαι­στι­νια­κή υπό­θε­ση μετά από 75 χρό­νια ταλαι­πω­ρί­ας και εκτο­πι­σμού, στη συνέ­χι­ση της πολι­τι­κής που τηρεί δύο μέτρα και δύο σταθ­μά και στη σιω­πή της διε­θνούς κοι­νό­τη­τας σχε­τι­κά με τις εγκλη­μα­τι­κές και ρατσι­στι­κές πρα­κτι­κές των ισραη­λι­νών δυνά­με­ων κατο­χής ενα­ντί­ον του Παλαι­στι­νια­κού λαού και στη συνέ­χι­ση της αδι­κί­ας και της κατα­πί­ε­σης στην οποία εκτί­θε­ται ο Παλαι­στι­νια­κός λαός. Αυτοί είναι οι λόγοι πίσω από αυτήν την εκρη­κτι­κή κατά­στα­ση και την απου­σία ειρή­νης και ασφά­λειας στην περιοχή.

Η ειρή­νη απαι­τεί δικαιο­σύ­νη, ελευ­θε­ρία και ανε­ξαρ­τη­σία για τον Παλαι­στι­νια­κό λαό μας, την επι­στρο­φή των προ­σφύ­γων και την πλή­ρη εφαρ­μο­γή των διε­θνών απο­φά­σε­ων νομιμότητας.

Ο Πρέ­σβης του Κρά­τους της Παλαι­στί­νης στην Ελλη­νι­κή Δημο­κρα­τία, Yussef Dorkhom καλεί τη διε­θνή κοι­νό­τη­τα να κατα­δι­κά­σει τη συνε­χι­ζό­με­νη επι­θε­τι­κό­τη­τα του Ισρα­ήλ στον αυτό­χθο­να Παλαι­στι­νια­κό λαό στην πατρί­δα τους και να βοη­θή­σει στον τερ­μα­τι­σμό της συνε­χι­ζό­με­νης και περαι­τέ­ρω επέ­κτα­σης της παρά­νο­μης Ισραη­λι­νής κατο­χής στο Κρά­τος της Παλαιστίνης».

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο