Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ

Σε ανα­κοί­νω­σή του για τις εξε­λί­ξεις στην Παλαι­στί­νη και το Ισρα­ήλ, το Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει:

«To KKE κατα­δι­κά­ζει την πολύ­χρο­νη κατο­χή του ισραη­λι­νού κρά­τους και τα εγκλή­μα­τα που δια­πράτ­τει συστη­μα­τι­κά σε βάρος του παλαι­στι­νια­κού λαού ‑με τη στή­ρι­ξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμ­μά­χων τους- τα οποία έχουν στοι­χί­σει χιλιά­δες νεκρούς Παλαι­στί­νιους, χιλιά­δες σακα­τε­μέ­νους και φυλα­κι­σμέ­νους, ερει­πω­μέ­νες πόλεις και χωριά, εποι­κι­σμούς σε παλαι­στι­νια­κά εδάφη.

Τα σημε­ρι­νά γεγο­νό­τα δεν είναι “κεραυ­νός εν αιθρία” και αυτοί που ψάχνουν τις αιτί­ες τους θα πρέ­πει να κοι­τά­ξουν κατά­μα­τα την αλή­θεια, η οποία απο­κα­λύ­πτει πως κλι­μα­κώ­νο­νται καθη­με­ρι­νά οι επι­θέ­σεις του ισραη­λι­νού στρα­τού και οδη­γούν σε δεκά­δες νεκρούς Παλαι­στί­νιους, ακό­μα και ηλι­κιω­μέ­νους και μικρά παι­διά. Πρό­κει­ται για εγκλή­μα­τα που έχουν εντα­θεί το τελευ­ταίο διά­στη­μα και έχει καταγ­γεί­λει επα­νει­λημ­μέ­να το ΚΚΕ. Η επι­θε­τι­κό­τη­τα του κρά­τους του Ισρα­ήλ τελι­κά στρέ­φε­ται και κατά του ίδιου του ισραη­λι­νού λαού.

Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ που με τις απα­ρά­δε­κτες ανα­κοι­νώ­σεις τους στη­ρί­ζουν τις κατο­χι­κές δυνά­μεις είναι διπλά εκτε­θει­μέ­νοι, για­τί από το 2015 σφυ­ρί­ζουν αδιά­φο­ρα και αρνού­νται να ανα­γνω­ρί­σουν το παλαι­στι­νια­κό κρά­τος σύμ­φω­να με τη σχε­τι­κή, ομό­φω­νη από­φα­ση της ελλη­νι­κής βουλής.

Ο παλαι­στι­νια­κός λαός έχει το δικαί­ω­μα να υπε­ρα­σπι­στεί τα δικαιώ­μα­τά του και χρειά­ζε­ται μεγα­λύ­τε­ρη λαϊ­κή στή­ρι­ξη και αλλη­λεγ­γύη για να συνε­χί­σει τον αγώ­να του για τον τερ­μα­τι­σμό της ισραη­λι­νής κατο­χής, για ανε­ξάρ­τη­το κρά­τος στα σύνο­ρα του 1967, με πρω­τεύ­ου­σα την ανα­το­λι­κή Ιερουσαλήμ».

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο