Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για την εν ψυχρώ δολοφονία του 17χρονου Ρομά από αστυνομικές δυνάμεις

Σε Ανα­κοί­νω­σή του, για την εν ψυχρώ δολο­φο­νία του 17χρονου Ρομά από αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις, το Γρα­φεί­ου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφέρει:

«Μόνο οργή και αγα­νά­κτη­ση προ­κα­λεί ο εν ψυχρώ πυρο­βο­λι­σμός από αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις του 17χρονου Ρομά στο Λεο­ντά­ρι Βοιω­τί­ας, που οδή­γη­σε στον θάνα­τό του.

Μετά τη δολο­φο­νία του 16χρονου στη Θεσ­σα­λο­νί­κη και του 18χρονου στο Πέρα­μα επι­βε­βαιώ­νε­ται για ακό­μα μια φορά, με τον πιο τρα­γι­κό τρό­πο, ότι η όξυν­ση της κατα­στο­λής, η έντα­ση της αστυ­νο­μι­κής βία­ςκαι αυθαι­ρε­σί­ας, ο ρατσι­σμός, δεν απο­τε­λούν ούτε μεμο­νω­μέ­να περι­στα­τι­κά ούτε απο­τέ­λε­σμα της “κακιάς στιγ­μής” ή “συμπλο­κής”, για­τί έχουν πάντα την ίδια κατά­λη­ξη: Τον θάνα­το ενός νέου ανθρώ­που, Ρομά.

Απο­τε­λούν συστα­τι­κά στοι­χεία ενός κρά­τους εχθρι­κού προς τον λαό και τη νεο­λαία, που, για την υπε­ρά­σπι­ση της πολι­τι­κής που κατα­δι­κά­ζει την πλειο­ψη­φία στη φτώ­χεια, τους πολύ­μορ­φους απο­κλει­σμούς και τις ανι­σό­τη­τες, στα­θε­ρά επι­στρα­τεύ­ει τη βία, τον αυταρ­χι­σμό, την κρα­τι­κή καταστολή.

Καμία συγκά­λυ­ψη, καμία ανο­χή απέ­να­ντι στη δολο­φο­νία του 17χρονου Ρομά, συνο­λι­κά απέ­να­ντι στην κρα­τι­κή βία και κατα­στο­λή. Δε θα δεχθού­με να γίνει συνή­θεια και εικό­νες της καθη­με­ρι­νό­τη­τας η αστυ­νο­μι­κή βία και αυθαι­ρε­σία. Η κυβέρ­νη­ση πρέ­πει να στα­μα­τή­σει να κρύ­βε­ται πίσω από υπεκ­φυ­γές, να δώσει σαφείς εξη­γή­σεις για το τι συνέ­βη και να τιμω­ρη­θούν παρα­δειγ­μα­τι­κά οι ένο­χοι».

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο