Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας για τον «East Med»

Ανα­κοί­νω­ση για την υπο­γρα­φή της συμ­φω­νί­ας για τον αγω­γό «East Med» μετα­ξύ Ελλά­δας, Κύπρου και Ισρα­ήλ, εξέ­δω­σε το ΔΣ της Παλαι­στι­νια­κής Παροι­κί­ας Ελλάδας.

Στην ανα­κοί­νω­σή αναφέρεται:

«Η Παλαι­στι­νια­κή Παροι­κία Ελλά­δας, με γνώ­μο­να τη δια­φύ­λα­ξη της ιστο­ρι­κής φιλί­ας και αλλη­λεγ­γύ­ης που συν­δέ­ουν τον παλαι­στι­νια­κό και τον ελλη­νι­κό λαό, αισθά­νε­ται την ανά­γκη να τονί­σει τα εξής:

- Ως Παλαι­στί­νιοι πολί­τες σεβό­μα­στε από­λυ­τα το κυρί­αρ­χο δικαί­ω­μα τόσο της Ελλά­δας όσο και της Κύπρου να εκμε­ταλ­λευ­τούν το φυσι­κό τους πλού­το όπως κρί­νουν οι κυβερ­νή­σεις τους, προς όφε­λος και ευη­με­ρία των λαών τους. Η Ελλά­δα και η Κύπρος συμπα­ρα­στά­θη­καν στον λαό μας στις πιο δύσκο­λες στιγ­μές της σύγ­χρο­νης ιστο­ρί­ας του και συνε­χί­ζουν να μας συμπα­ρα­στέ­κο­νται και γι’ αυτό είμα­στε και θα είμα­στε πάντα ευγνώ­μο­νες στον ελλη­νι­κό και στον κυπρια­κό λαό, για τους οποί­ους τρέ­φου­με συναι­σθή­μα­τα αλη­θι­νής αγά­πης και φιλίας.

- Η Ελλά­δα και η Κύπρος αντι­με­τώ­πι­σαν τα τελευ­ταία χρό­νια σοβα­ρές οικο­νο­μι­κές κρί­σεις, που πιστεύ­ου­με ότι έγι­ναν αντι­κεί­με­νο εκμε­τάλ­λευ­σης από αμε­ρι­κα­νι­κά και ισραη­λι­νά κέντρα εξου­σί­ας και χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­καν ως μοχλοί πίε­σης ώστε οι δύο χώρες να αλλά­ξουν την παρα­δο­σια­κή εξω­τε­ρι­κή τους πολιτική.

- Ο αγω­γός “East Med”, σύμ­φω­να με πολ­λούς Έλλη­νες και διε­θνείς ανα­λυ­τές και ειδι­κούς, δεν είναι εφι­κτός ούτε οικο­νο­μι­κά ούτε τεχνικά.

- Εμείς πιστεύ­ου­με ότι το σχέ­διο του αγω­γού αυτού απο­τε­λεί μια καλο­στη­μέ­νη πολι­τι­κή απά­τη από το Ισρα­ήλ και τις ΗΠΑ και χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­κε και θα συνε­χί­σει να χρη­σι­μο­ποιεί­ται για τα επό­με­να χρό­νια ως όχη­μα και πρό­σχη­μα για να προσ­δί­δει στο Ισρα­ήλ μια πολυ­πό­θη­τη νομι­μο­ποί­η­ση από δύο χώρες που δια­θέ­τουν την καλύ­τε­ρη φήμη στη Μεσό­γειο και στον κόσμο ως χώρες φιλει­ρη­νι­κές, δημο­κρα­τι­κές και υπέρ­μα­χες του Διε­θνούς Δικαί­ου, και ειδι­κά η Ελλά­δα με την τερά­στια και ανε­κτί­μη­τη προ­σφο­ρά της στην παγκό­σμια κλη­ρο­νο­μιά. Άλλω­στε, μόλις πριν λίγα χρό­νια, το Ισρα­ήλ επι­δί­ω­κε την κατα­σκευή αγω­γού μέσω Τουρ­κί­ας, καθώς οι δύο χώρες ήταν και παρα­μέ­νουν στε­νοί σύμ­μα­χοι υπό την αμε­ρι­κα­νι­κή ομπρέλα.

- Ο σχε­δια­ζό­με­νος αυτός αγω­γός προ­κα­λεί εύλο­γες απο­ρί­ες πολ­λών χωρών, μετα­ξύ των οποί­ων και η Παλαι­στί­νη, καθώς το Ισρα­ήλ ελέγ­χει παρά­νο­μα ως δύνα­μη κατο­χής όλη τη θάλασ­σα της Γάζας, ληστεύ­ει εδώ και δεκα­ε­τί­ες όλο το φυσι­κό πλού­το της κατε­χό­με­νης Παλαι­στί­νης και αγνο­εί πλή­ρως τα νόμι­μα συμ­φέ­ρο­ντα του παλαι­στι­νια­κού λαού.

- Η Παλαι­στί­νη έχει ανα­γνω­ρι­στεί ως ανε­ξάρ­τη­το κρά­τος από τη συντρι­πτι­κή πλειο­νό­τη­τα των χωρών του κόσμου και έχει γίνει δεκτή σχε­δόν σε όλους τους διε­θνείς οργα­νι­σμούς. Συνε­πώς, είναι λογι­κό και θεμι­τό να επι­διώ­κει και η Παλαι­στί­νη την εκμε­τάλ­λευ­ση του θαλάσ­σιου πλού­του της, μετά τη χάρα­ξη των θαλάσ­σιων συνό­ρων της με όλες τις γει­το­νι­κές και ενδια­φε­ρό­με­νες χώρες, σε πνεύ­μα φιλί­ας και καλής γει­το­νί­ας. Και είναι αυτό ακρι­βώς που προ­σπα­θεί να προ­λά­βει το Ισρα­ήλ, δημιουρ­γώ­ντας τετε­λε­σμέ­να σε βάρος της Παλαιστίνης.

- Το Ισρα­ήλ είναι δύνα­μη κατο­χής και αργά ή γρή­γο­ρα οι ηγέ­τες του θα λογο­δο­τή­σουν ενώ­πιον του Διε­θνούς Ποι­νι­κού Δικα­στη­ρί­ου για τα εγκλή­μα­τά τους σε βάρος του παλαι­στι­νια­κού λαού. Στα εγκλή­μα­τα αυτά συμπε­ρι­λαμ­βά­νε­ται και η κλο­πή του φυσι­κού πλού­του της κατε­χό­με­νης Παλαιστίνης.

- Με λύπη δια­πι­στώ­νου­με ότι η ισραη­λι­νή προ­πα­γάν­δα για τον αγω­γό αυτό έχει επη­ρε­ά­σει τμή­μα της ελλη­νι­κής κοι­νής γνώ­μης ώστε να πιστεύ­ει ότι ο αγω­γός αυτός θα λύσει ως διά μαγεί­ας όλα τα προ­βλή­μα­τα και για χάρη του αξί­ζει να συμ­μα­χή­σει κανείς με ένα κρά­τος κατο­χής που παρα­βιά­ζει το Διε­θνές Δίκαιο και δια­πράτ­τει εγκλή­μα­τα κατά της ανθρωπότητας.

- Με μεγα­λύ­τε­ρη λύπη δια­πι­στώ­νου­με ότι προ­ω­θεί­ται έντε­χνα τα τελευ­ταία χρό­νια στην Ελλά­δα, από φιλο-ισραη­λι­νούς προ­πα­γαν­δι­στές, η εντύ­πω­ση ότι “οι Παλαι­στί­νιοι είναι με την Τουρ­κία”, σε μια ύπου­λη προ­σπά­θεια δημιουρ­γί­ας αντα­να­κλα­στι­κών στην ελλη­νι­κή και στην κυπρια­κή κοι­νή γνώμη.

- Με λύπη επί­σης δια­πι­στώ­νου­με ότι πολ­λά ελλη­νι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης δεν παρέ­χουν χώρο, δεν προ­βάλ­λουν και δεν ανα­ζη­τούν τον αντί­λο­γο των Παλαι­στι­νί­ων σε αυτή την ισραη­λι­νή προ­πα­γάν­δα, ώστε να ενη­με­ρω­θεί πλή­ρως ο ελλη­νι­κός λαός.

- Όχι, οι Παλαι­στί­νιοι δεν είναι με την Τουρ­κία. Οι Παλαι­στί­νιοι είναι ένας λαός που αγω­νί­ζε­ται για την επι­βί­ω­σή του με τερά­στιες θυσί­ες και καλω­σο­ρί­ζει την όποια βοή­θεια ή στή­ρι­ξη από όλους τους λαούς του κόσμου. Οι Παλαι­στί­νιοι είναι θύμα­τα κατο­χής και δεν μπο­ρούν ποτέ να στη­ρί­ξουν την κατο­χή πατρί­δας άλλου λαού. Οι Παλαι­στί­νιοι είναι υπέρ της διε­θνούς νομι­μό­τη­τας και των ψηφι­σμά­των του ΟΗΕ, και στην Παλαι­στί­νη και στη Κύπρο και παντού. Οι Παλαι­στί­νιοι θέλουν ελευ­θε­ρία, ανε­ξαρ­τη­σία, δικαιο­σύ­νη και ειρή­νη, για να ζήσουν σε συν­θή­κες φιλί­ας και καλής γει­το­νί­ας με όλους τους άλλους λαούς.

- Έχου­με πλή­ρη εμπι­στο­σύ­νη στον ελλη­νι­κό και στον κυπρια­κό λαό και η Παλαι­στί­νη θα παρα­μεί­νει μια δυνα­τή φωνή διε­θνώς υπέρ της Ελλά­δας και της Κύπρου σε όλους τους διε­θνείς οργα­νι­σμούς και είμα­στε βέβαιοι ότι το ίδιο θα παρα­μεί­νουν και η Ελλά­δα και η Κύπρος.

Ζήτω η ελλη­νο-παλαι­στι­νια­κή φιλία! Ζήτω η αλλη­λεγ­γύη των λαών!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο