Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ο Ελλη­νο­κου­βα­νι­κός Σύν­δε­σμος Φιλί­ας και Αλλη­λεγ­γύ­ης Θεσ­σα­λο­νί­κης χαι­ρε­τί­ζει τον Κου­βα­νι­κό Λαό που πάντα γιορ­τά­ζει και τιμά την Εργα­τι­κή Πρω­το­μα­γιά με ιστο­ρι­κές και μεγα­λειώ­δεις λαϊ­κές συγκε­ντρώ­σεις και πορεί­ες σε όλη τη Χώρα.

Η εργα­τι­κή Πρω­το­μα­γιά είναι μέρα αγώ­να και μνή­μης για όλους τους λαούς. Μέρα τιμής της εργα­τι­κής τάξης. Μέρα αγώ­να σε συν­θή­κες φτώ­χειας και άγριας εκμε­τάλ­λευ­σης που επι­κρα­τούν στις καπι­τα­λι­στι­κές χώρες, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Ελλάδας .

Ειδι­κά σήμε­ρα που οι ιμπε­ρια­λι­στι­κές αντι­θέ­σεις μετα­ξύ ΗΠΑ- ΝΑΤΟ-ΕΕ από τη μια πλευ­ρά και Κίνα- Ρωσία από την άλλη, για το ξανα­μοί­ρα­σμα των πλου­το­πα­ρα­γω­γι­κών πηγών και δρό­μων μετα­φο­ράς, οδη­γούν σε νέους πολέ­μους και αυξά­νουν τον κίν­δυ­νο για μια γενι­κευ­μέ­νη σύρ­ρα­ξη με τους λαούς πάντα να πλη­ρώ­νουν το τίμημα.

Ο Κου­βα­νι­κός Λαός όμως, απέ­δει­ξε, ότι όταν ο λαός το απο­φα­σί­σει, έχει τη δύνα­μη να βάλει τη δική του σφρα­γί­δα στις εξε­λί­ξεις ώστε να ανοί­ξει ο δρό­μος για την εργα­τι­κή λαϊ­κή εξου­σία, με τον λαό νοι­κο­κύ­ρη του πλού­του που παράγει.

Ο Ελλη­νο­κου­βα­νι­κός Σύν­δε­σμος Φιλί­ας και Αλλη­λεγ­γύ­ης Θεσ­σα­λο­νί­κης χαι­ρε­τί­ζει και συγ­χαί­ρει τον Κου­βα­νι­κό Λαό για τα επι­τεύγ­μα­τά σε τομείς όπως η υγεία, παι­δεία, κ.α. που ανα­δει­κνύ­ουν την ανω­τε­ρό­τη­τα του σοσιαλισμού.

Καταγ­γέλ­λου­με για άλλη μια φορά τον εγκλη­μα­τι­κό οικο­νο­μι­κό, εμπο­ρι­κό, και χρη­μα­το­πι­στω­τι­κό απο­κλει­σμό της Κού­βας από τις ΗΠΑ που έχει επι­φέ­ρει μεγά­λες δυσκο­λί­ες στην καθη­με­ρι­νή ζωή του Κου­βα­νι­κού λαού. Εκφρά­ζου­με την αμέ­ρι­στη αλλη­λεγ­γύη μας.

Η Κούβα δεν ειναι μόνη της! Οι λαοί όλου του κόσμου θα νικήσουν!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο