Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα γεγονότα στο Πέραμα

«Η κυβέρ­νη­ση και το αρμό­διο υπουρ­γείο θα πρέ­πει να δώσουν σαφείς και συγκε­κρι­μέ­νες απα­ντή­σεις για τις συν­θή­κες που εξε­λί­χθη­κε το όλο περι­στα­τι­κό και κυρί­ως για τη χρή­ση των όπλων» τονί­ζει το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ πως τα γεγο­νό­τα στο Πέρα­μα με νεκρό και τραυ­μα­τί­ες «προ­κα­λούν δικαιο­λο­γη­μέ­να μεγά­λη ανη­συ­χία κι ανασφάλεια».

Ανα­λυ­τι­κά:

«Τα γεγο­νό­τα στο Πέρα­μα, που είχαν ως απο­τέ­λε­σμα ένα νεκρό και τραυ­μα­τί­ες, μετά μάλι­στα από κατα­δί­ω­ξη και καται­γι­σμό πυρο­βο­λι­σμών μέσα σε κατοι­κη­μέ­νη περιο­χή, προ­κα­λούν δικαιο­λο­γη­μέ­να μεγά­λη ανη­συ­χία κι ανασφάλεια.

Η κυβέρ­νη­ση και το αρμό­διο υπουρ­γείο θα πρέ­πει να δώσουν σαφείς και συγκε­κρι­μέ­νες απα­ντή­σεις για τις συν­θή­κες που εξε­λί­χθη­κε το όλο περι­στα­τι­κό και κυρί­ως για τη χρή­ση των όπλων, χωρίς να προ­κα­τα­λαμ­βά­νε­ται το απο­τέ­λε­σμα της έρευνας.

Είναι ιδιαί­τε­ρα ανη­συ­χη­τι­κό το γεγο­νός ότι τέτοιου είδους περι­στα­τι­κά έχουν πυκνώ­σει το τελευ­ταίο διά­στη­μα, δημιουρ­γώ­ντας σοβα­ρά ερω­τη­μα­τι­κά για τις οδη­γί­ες που έχουν δοθεί όσον αφο­ρά την τήρη­ση των κανό­νων ασφα­λεί­ας κι εμπλοκής.»

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο