Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Το ΚΚΕ κατα­δι­κά­ζει με τον πιο κατη­γο­ρη­μα­τι­κό τρό­πο την επί­θε­ση σε βάρος του δημάρ­χου Θεσ­σα­λο­νί­κης Γιάν­νη Μπου­τά­ρη. Τέτοιες απα­ρά­δε­κτες ενέρ­γειες σε καμία περί­πτω­ση δεν εκφρά­ζουν τους Συλ­λό­γους και τις Ενώ­σεις των Ποντί­ων», ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή του το Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορ­μή την επί­θε­ση που δέχτη­κε το Σάβ­βα­το 19 Μάη, ο Γ. Μπουτάρης.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι φρα­στι­κή και σωμα­τι­κή επί­θε­ση δέχτη­κε ο δήμαρ­χος Θεσ­σα­λο­νί­κης, Γιάν­νης Μπου­τά­ρης, κατά τη διάρ­κεια των εκδη­λώ­σε­ων για τη Γενο­κτο­νία των Ποντί­ων. Ο κ. Μπου­τά­ρης μετά την επι­μνη­μό­συ­νη δέη­ση που τελέ­στη­κε στην πλα­τεία Αγί­ας Σοφί­ας μετέ­βη στον Λευ­κό Πύρ­γο, συνο­δευό­με­νος από την πρό­ε­δρο του δημο­τι­κού συμ­βου­λί­ου, Καλυ­ψώ Γού­λα, για την τελε­τή υπο­στο­λής της σημαί­ας από ποντια­κό και στρα­τιω­τι­κό τιμη­τι­κό άγημα

Συγκε­ντρω­θέ­ντες του επι­τέ­θη­καν απρό­κλη­τα, αρχι­κά λεκτι­κά, ζητώ­ντας του να απο­χω­ρή­σει. Στη συνέ­χεια ορι­σμέ­νοι κινή­θη­καν απει­λη­τι­κά ενα­ντί­ον του ασκώ­ντας και σωμα­τι­κή βία ενώ προ­κά­λε­σαν υλι­κές ζημιές και στο αυτο­κί­νη­το του κ. Μπου­τά­ρη. Οι συνο­δοί του δημάρ­χου τον απο­μά­κρυ­ναν από τον χώρο, ενώ μετά την επί­θε­ση, ο δήμαρ­χος Θεσ­σα­λο­νί­κης μετα­φέρ­θη­κε στο νοσο­κο­μείο προ­κει­μέ­νου να εξε­τα­στεί από για­τρούς. Λόγω της αδια­θε­σί­ας του κρί­θη­κε προ­τι­μό­τε­ρο να παρα­μεί­νει το βρά­δυ για νοση­λεία και το πρωί επέ­στρε­ψε στο σπί­τι του.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο