Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Κύπρο

Σε ανα­κοί­νω­σή του για τις εξε­λί­ξεις στην Κύπρο, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η αυθαί­ρε­τη από­φα­ση των κατο­χι­κών αρχών στη βόρεια Κύπρο να προ­χω­ρή­σουν σε “μη εξου­σιο­δο­τη­μέ­νες κατα­σκευα­στι­κές εργα­σί­ες” για τη διά­νοι­ξη δρό­μου που θα συν­δέ­ει το κατε­χό­με­νο χωριό Άρσος με την Πύλα (που κατοι­κεί­ται από Ελλη­νο­κύ­πριους και Τουρ­κο­κύ­πριους) και η επί­θε­ση σε δυνά­μεις του ΟΗΕ, απο­σκο­πεί στη δημιουρ­γία τετε­λε­σμέ­νων, στην κατα­πά­τη­ση εδά­φους στη “νεκρή ζώνη” και ανα­βάθ­μι­ση του ψευ­δο­κρά­τους” και πυρο­δο­τεί επι­κίν­δυ­νη έντα­ση στην περιοχή.

Η από­φα­ση των κατο­χι­κών αρχών λαμ­βά­νει χώρα σε μια περί­ο­δο που είναι σε εξέ­λι­ξη πολύ­μορ­φα “παζά­ρια” που προ­ω­θού­νται από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με τη συμ­με­το­χή της ελλη­νι­κής, της κυπρια­κής και της τουρ­κι­κής αστι­κής τάξης, στο Αιγαίο, την Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο και την Κύπρο.

Οι προσ­δο­κί­ες που καλ­λιερ­γού­νται για το ρόλο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι ψεύ­τι­κες. Στην πρά­ξη, και με δική τους ευθύ­νη, δια­τη­ρεί­ται η τουρ­κι­κή κατο­χή για 50 χρό­νια στην Κύπρο, το νησί παρα­μέ­νει διαι­ρε­μέ­νο και προ­χω­ρά­ει το άνοιγ­μα της περί­κλει­στης πόλης της Αμμοχώστου.

Η πάλη για τον τερ­μα­τι­σμό της κατο­χής, για Κύπρο ανε­ξάρ­τη­τη, ενιαία, δηλα­δή ένα και όχι δύο κρά­τη με μια και μόνη κυριαρ­χία, μια ιθα­γέ­νεια και διε­θνή προ­σω­πι­κό­τη­τα, ανα­δει­κνύ­ει τη σημα­σία της απόρ­ρι­ψης των σχε­δί­ων των αστι­κών τάξε­ων και των ιμπε­ρια­λι­στι­κών ενώ­σε­ων, των διχο­το­μι­κών μεθο­δεύ­σε­ων στην Κύπρο και των ιμπε­ρια­λι­στι­κών διευ­θε­τή­σε­ων στο Αιγαίο και την Αν. Μεσό­γειο και τονί­ζει την ανα­γκαιό­τη­τα της κοι­νής πάλης των λαών».

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο