Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανεξέλεγκτη φωτά στην Αλεξανδρούπολη απειλεί οικισμούς

Σε εξέ­λι­ξη παρα­μέ­νει η πυρ­κα­γιά που ξέσπα­σε τα ξημε­ρώ­μα­τα σε δασι­κή έκτα­ση στην περιο­χή Μελία Αλε­ξαν­δρού­πο­λης και κατευ­θύ­νε­ται νότια προς την Εγνα­τία Οδό. Oι δυνά­μεις που επι­χει­ρούν ενι­σχύ­θη­καν ακό­μη περισ­σό­τε­ρο για την κατά­σβε­ση της πυρ­κα­γιάς και πλέ­ον, στο σημείο βρί­σκο­νται 100 πυρο­σβέ­στες με 31 υδρο­φό­ρα οχή­μα­τα και έξι ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, ενώ από αέρος συν­δρά­μουν επτά αερο­σκά­φη και δύο ελικόπτερα.

Στο σημείο πήγε κλι­μά­κιο της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ, ενώ ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Αλε­ξαν­δρού­πο­λης με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Σάβ­βας Δευ­τε­ραί­ος επι­κοι­νώ­νη­σε με τον δήμαρ­χο κι έκα­νε παρέμ­βα­ση για να κινη­το­ποι­η­θεί άμε­σα ο κρα­τι­κός μηχα­νι­σμός και να δια­τε­θεί ό,τι ψρειά­ζε­ται για να ελεγ­χθεί και να σβή­σει γρή­γο­ρα η φωτιά.

Τρεις οικι­σμοί εκκε­νώ­νο­νται μετά από νέο μήνυ­μα του 112, λόγω της πυρ­κα­γιάς στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη. Πρό­κει­ται για τους οικι­σμούς Νίψα, Αετο­χώ­ρι και Πεύ­κα. Συγκε­κρι­μέ­να στο μήνυ­μα του 112 ανα­φέ­ρε­ται: «Αν βρί­σκε­ται στις περιο­χές, Νίψα, Αετο­χώ­ρι και Πεύ­κα, απο­μα­κρυν­θεί­τε προς Αλε­ξαν­δρού­πο­λη. Δασι­κή πυρ­κα­γιά στην περιο­χή σας, ακο­λου­θεί­τε τις οδη­γί­ες των Αρχών».

Νωρί­τε­ρα στη 13.00 εστά­λη μήνυ­μα μέσω του 112 στους κατοί­κους τεσ­σά­ρων οικι­σμών που βρί­σκο­νται στην περιο­χή της πυρ­κα­γιάς στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, καλώ­ντας τους να είναι σε ετοι­μό­τη­τα. Πρό­κει­ται για τα χωριά Μελία, Νίψα, Πεύ­κα και Λουτρός.

Συγκε­κρι­μέ­να το μήνυ­μα του 112 ανέ­φε­ρε: «Δασι­κή πυρ­κα­γιά στις περιο­χές Μελία, Νίψα, Πεύ­κα, Λου­τρός Αλε­ξαν­δρού­πο­λη. Παρα­μεί­νε­τε σε ετοι­μό­τη­τα και ακο­λου­θεί­στε τις οδη­γί­ες των Αρχών».

Συνο­λι­κά οι κάτοι­κοι και οι επι­σκέ­πτες εφτά (7) οικι­σμών ενη­με­ρώ­θη­καν με το σύστη­μα έγκαι­ρης ενη­μέ­ρω­σης να μετα­κι­νη­θούν προς την Αλε­ξαν­δρού­πο­λη εξαι­τί­ας των δασι­κών πυρ­κα­γιών που μαί­νο­νται στην περιοχή.

Κλειστό τμήμα της Εγνατίας Οδού Κήπων-Αλεξανδρούπολης

Προ­σω­ρι­νές κυκλο­φο­ρια­κές ρυθ­μί­σεις ισχύ­ουν στην Εγνα­τία Οδό Κήπων — Αλε­ξαν­δρού­πο­λης, λόγω της πυρ­κα­γιάς που παρα­μέ­νει σε εξέ­λι­ξη σε δασι­κή έκτα­ση στην περιο­χή Μελία Αλε­ξαν­δρού­πο­λης, κοντά στην Πυλαία Φερών Έβρου.

Η προ­σω­ρι­νή δια­κο­πή της κυκλο­φο­ρί­ας αφο­ρά το τμή­μα από το ύψος του κόμ­βου Αρδα­νί­ου έως το ύψος του κόμ­βου Βιο­μη­χα­νι­κής Περιο­χής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλε­ξαν­δρού­πο­λης και στα δύο ρεύ­μα­τα κυκλοφορίας.

Η κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των εκτρέ­πε­ται μέσω της Εθνι­κής Οδού Φερών — Αλε­ξαν­δρού­πο­λης, ενώ οι οδη­γοί και οι πολί­τες παρα­κα­λού­νται ‑για την ασφά­λειά τους, να είναι ιδιαί­τε­ρα προ­σε­κτι­κοί και να συμ­μορ­φώ­νο­νται με τις υπο­δεί­ξεις των αστυνομικών.

Νέο μήνυμα 112 στην Αλεξανδρούπολη- Εκκενώνονται άλλοι τέσσερις οικισμοί

Νέοο μήνυ­μα 112 για τη φωτιά που μαί­νε­ται στην περιο­χή Μελιά της Αλε­ξαν­δρού­πο­λης. Αυτή τη φορά η Πολι­τι­κή Προ­στα­σία κινη­το­ποί­η­σε τον μηχα­νι­σμό και ενη­μέ­ρω­σε τους κατοί­κους των οικι­σμών Λου­τρός, Αγνά­ντια, Αρι­στι­νό και Δωρι­κό και όσους κινού­νται στην περιο­χή “αν βρί­σκε­στε στις περιο­χές αυτές απο­μα­κρυν­θεί­τε αμέ­σως προς Αλεξανδρούπολη”.

Είχε προη­γη­θεί μήνυ­μα του 112 λίγο μετά το μεση­μέ­ρι προς τους κατοί­κους και όσους βρί­σκο­νταν στους οικι­σμούς Νίψα, Αετο­χώ­ρι και Πεύ­κα “να απο­μα­κρυν­θούν προς Αλεξανδρούπολη”.

Συνο­λι­κά οι κάτοι­κοι και οι επι­σκέ­πτες εφτά (7) οικι­σμών ενη­με­ρώ­θη­καν με το σύστη­μα έγκαι­ρης ενη­μέ­ρω­σης να μετα­κι­νη­θούν προς την Αλε­ξαν­δρού­πο­λη εξαι­τί­ας των δασι­κών πυσρ­κα­γιών που μαί­νο­νται στην περιοχή.

Αυξάνουν συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Μελία

Σε 135 αυξή­θη­καν οι πυρο­σβέ­στες που επι­χει­ρούν για την κατά­σβε­ση της πυρ­κα­γιάς που ξέσπα­σε τα ξημε­ρώ­μα­τα στην περιο­χή Μελία της Αλε­ξαν­δρού­πο­λης, με τους 28 εξ αυτών να έχουν φτά­σει στο σημείο αερο­πο­ρι­κώς από την Αττι­κή, σύμ­φω­να με το Πυρο­σβε­στι­κό Σώμα.

Επι­πλέ­ον, στο σημείο επι­χει­ρούν 31 υδρο­φό­ρα οχή­μα­τα της πυρο­σβε­στι­κής και εννέα πεζο­πό­ρα τμή­μα­τα, ενώ από αέρος συν­δρά­μουν επτά αερο­σκά­φη και δύο ελικόπτερα.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο