Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις συνατήσεις Δένδια με Ερντογάν και Τσαβούσογλου

«Το “παζά­ρι” ανα­βαθ­μί­ζε­ται και προ­ε­τοι­μά­ζε­ται συμ­βι­βα­σμός για τη συνεκ­με­τάλ­λευ­ση στην Ανατ. Μεσό­γειο και το Αιγαίο, νέα διχο­το­μι­κά σχέ­δια στην Κύπρο, με μεσο­λα­βη­τές τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στο φόντο των επι­κίν­δυ­νων ιμπε­ρια­λι­στι­κών αντα­γω­νι­σμών στην περιο­χή, στους οποί­ους συμ­με­τέ­χουν και οι δύο κυβερ­νή­σεις» τονί­ζει σε ανα­κοί­νω­ση το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις συνα­ντή­σεις του υπουρ­γού Εξω­τε­ρι­κών Νίκου Δέν­δια με τον πρό­ε­δρο της Τουρ­κί­ας Ταγίπ Ερντο­γάν και τον Τούρ­κο υπουρ­γό εξω­τε­ρι­κών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ανα­λυ­τι­κά η ανακοίνωση:

«Η συνά­ντη­ση του υπουρ­γού Εξω­τε­ρι­κών Ν. Δέν­δια με τον πρό­ε­δρο Ερντο­γάν και τον υπουρ­γό Εξω­τε­ρι­κών Μ. Τσα­βού­σο­γλου στην Άγκυ­ρα, ως συνέ­χεια των “διε­ρευ­νη­τι­κών συνο­μι­λιών” μετα­ξύ των δύο ΝΑΤΟϊ­κών συμ­μά­χων, δεν μπο­ρεί και δεν πρέ­πει να εφη­συ­χά­σει το λαό μας.

Στην πρά­ξη έχει απο­δει­χθεί ότι ο αντα­γω­νι­σμός και η οικο­νο­μι­κή συνερ­γα­σία των αστι­κών τάξε­ων και των κυβερ­νή­σε­ων Ελλά­δας – Τουρ­κί­ας δεν έχουν καμία σχέ­ση με τα συμ­φέ­ρο­ντα των δύο λαών.

Η τουρ­κι­κή κυβέρ­νη­ση επι­μέ­νει στην αμφι­σβή­τη­ση της κυριαρ­χί­ας ελλη­νι­κών νησιών, στην απο­στρα­τι­κο­ποί­η­ση τους, στο χαρα­κτη­ρι­σμό της μου­σουλ­μα­νι­κής μειο­νό­τη­τας της Θρά­κης ‑όπως προ­βλέ­πει η Συν­θή­κη της Λοζά­νης- ως τουρ­κι­κής και σε άλλες διεκδικήσεις.

Στις συν­θή­κες αυτές, τα περί θετι­κού κλί­μα­τος και ατζέ­ντας που ακού­στη­καν στην κοι­νή συνέ­ντευ­ξη τύπου δεί­χνουν ότι: Το “παζά­ρι” ανα­βαθ­μί­ζε­ται και προ­ε­τοι­μά­ζε­ται συμ­βι­βα­σμός για τη συνεκ­με­τάλ­λευ­ση στην Ανατ. Μεσό­γειο και το Αιγαίο, νέα διχο­το­μι­κά σχέ­δια στην Κύπρο, με μεσο­λα­βη­τές τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στο φόντο των επι­κίν­δυ­νων ιμπε­ρια­λι­στι­κών αντα­γω­νι­σμών στην περιο­χή, στους οποί­ους συμ­με­τέ­χουν και οι δύο κυβερνήσεις.

Οι ύμνοι του κ. Δέν­δια στο απο­κα­λού­με­νο “κοι­νο­τι­κό κεκτη­μέ­νο” απο­κρύ­πτει τον πραγ­μα­τι­κό ρόλο της ΕΕ, που δια­τη­ρεί στρα­τη­γι­κές σχέ­σεις με την Τουρ­κία και παρεμ­βαί­νει με στό­χο την προ­ώ­θη­ση των συμ­φε­ρό­ντων των ευρω­παϊ­κών μονο­πω­λί­ων, σε βάρος των λαών της περιο­χής και κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των της χώρας μας.»

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο