Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2018

Ανα­κοι­νώ­θη­καν οι υπο­ψη­φιό­τη­τες για τα Ευρω­παϊ­κά Βρα­βεία Κινη­μα­το­γρά­φου 2018, με το «Cold War» του Πάβελ Παβλι­κόφ­σκι να ηγεί­ται με 5 υπο­ψη­φιό­τη­τες, διεκ­δι­κώ­ντας τα βρα­βεία Καλύ­τε­ρης Ται­νί­ας, Σκη­νο­θε­σί­ας, Σενα­ρί­ου, Γυναι­κεί­ας και Ανδρι­κής Ερμηνείας.

Ακο­λου­θούν οι ται­νί­ες «Happy as Lazzaro» της ‘Αλις Ρορ­γουό­τσερ, «Dogman» του Ματέο Γκα­ρό­νε και «Border» του Αλί Αμπά­σι, οι οποί­ες κατά­φε­ραν να συγκε­ντρώ­σουν από 4 υπο­ψη­φιό­τη­τες η καθε­μιά τους.

Η απο­νο­μή των βρα­βεί­ων θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στις 15 Δεκεμ­βρί­ου στη Σεβίλ­λη στην Ισπανία.

Ακο­λου­θούν ανα­λυ­τι­κά όλες τις υποψηφιότητες:

Καλύ­τε­ρη Ευρω­παϊ­κή Ται­νία 2018: «Cold War» , «Border» , «Dogman» , «Girl» , «Happy as Lazzaro».

Καλύ­τε­ρος Ευρω­παί­ος Σκη­νο­θέ­της 2018: Αλί Αμπά­σι για το «Border» , Ματέο Γκα­ρό­νε για το «Dogman» , Σάμου­ελ Μάοζ για το «Foxtrot» , Πάβελ Παβλι­κόφ­σκι για το «Cold War» , Αλις Ρορ­γουό­τσερ για το «Happy as Lazzaro».

Καλύ­τε­ρη Ευρω­παία Ηθο­ποιός 2018: Μαρί Μπά­ου­μερ για το «3 Days in Quiberon» , Χαλ­ντό­ρα Γκεϊρ­χαρσ­ντό­τιρ για το «Woman at War», Τζο­ά­να Κού­λιγκ για το «Cold War», Μπάρ­μπα­ρα Λένι για το «Petra», Εύα Μελά­ντερ για το «Border» , Αλμπα Ρορ­γουό­τσερ για το «Happy as Lazzaro».

Καλύ­τε­ρος Ευρω­παί­ος Ηθο­ποιός 2018: Τζέι­κομπ Σεντέρ­γκρεν για το «The Guilty» , Ρού­περτ Εβε­ρετ για το «The Happy Prince» , Μαρ­τσέ­λο Φόντε για το «Dogman» , Σβέ­ριρ Γκου­ντ­νά­σον για το «Borg/McEnroe», Τόμας Κοτ για το «Cold War», Βίκτορ Πόλ­στερ για το «Girl».

Καλύ­τε­ρο Σενά­ριο Ευρω­παϊ­κής Ται­νί­ας 2018: «Border» , «Dogman» , «The Guilty» , «Cold War» , «Happy as Lazzaro».

Καλύ­τε­ρο Ευρω­παϊ­κό Ντο­κι­μα­ντέρ 2018: «A Woman Captured» , «Bergman — A Year in a Life» , «Of Fathers and Sons» , «The Distant Barking of Dogs» , «The Silence of Others».

Καλύ­τε­ρη Ευρω­παϊ­κή Κωμω­δία 2018: «C’ est la vie/Le Sens de la Fete» , «Diamantino» , «The Death of Stalin».

Καλύ­τε­ρη Ευρω­παϊ­κή Ται­νία Κινου­μέ­νων Σχε­δί­ων 2018: «Another Day of Life» , «Early Man», «The Breadwinner» , «White Fang».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο