Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τους άνω των 85 ετών

Ανοί­γει αύριο η πλατ­φόρ­μα για τα ραντε­βού εμβο­λια­σμού κατά της covid-19, καθώς από τις 20 Ιανουα­ρί­ου ξεκι­νά η δεύ­τε­ρη φάση με τον εμβο­λια­σμό πολι­τών άνω των 85 ετών, σύμ­φω­να με την προ­τε­ραιο­ποί­η­ση της Εθνι­κής Επι­τρο­πής Εμβο­λια­σμών. Υπο­λο­γί­ζε­ται ότι στη συγκε­κρι­μέ­νη ηλι­κια­κή ομά­δα θα εμβο­λια­στούν περισ­σό­τε­ρα από 100.000 άτο­μα. Σύμ­φω­να με τον κυβερ­νη­τι­κό σχε­δια­σμό στις 20 Ιανουα­ρί­ου ολο­κλη­ρώ­νε­ται η πρώ­τη φάση του σχε­δί­ου “Ελευ­θε­ρία” με τον εμβο­λια­σμό των υγειο­νο­μι­κών δημό­σιου και ιδιω­τι­κού τομέα, που ξεκί­νη­σε στις 4 Ιανουα­ρί­ου. Επί­σης, μέχρι 20 Ιανουα­ρί­ου θα έχει ολο­κλη­ρω­θεί η δια­δι­κα­σία εμβο­λια­σμού των φιλο­ξε­νου­μέ­νων και εργα­ζο­μέ­νων σε οίκους ευγη­ρί­ας, μονά­δες χρό­νιας φρο­ντί­δας και κέντρα απο­κα­τά­στα­σης. Ανα­μέ­νε­ται να εμβο­λια­σθούν περί­που 120.000 άτο­μα. Μέχρι χθες, Σάβ­βα­το 9 Ιανουα­ρί­ου είχαν εμβο­λια­σθεί με την πρώ­τη δόση του εμβο­λί­ου 40.163 άτο­μα. Στό­χος είναι μέχρι το τέλος του μήνα να εμβο­λια­στούν 220.000 άτο­μα, έχο­ντας εξα­σφα­λί­σει για αυτούς και τη δεύ­τε­ρη δόση του εμβο­λί­ου της Pfizer.

Έλεγχος κριτηρίων πριν από τον προγραμματισμό ραντεβού

–Ο πολί­της θα μπο­ρεί να ελέγ­ξει αν ανή­κει σε κάποιες από τις ομά­δες προ­τε­ραιό­τη­τας με τους εξής τρόπους:

–Εισά­γο­ντας τον ΑΜΚΑ και το ονο­μα­τε­πώ­νυ­μό του στην ιστο­σε­λί­δα http://emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή.

–Απο­στέλ­λο­ντας γρα­πτό μήνυ­μα (SMS) στον 5‑ψήφιοκωδικό απο­κλει­στι­κής χρή­σης (13034).

Προγραμματισμός Ραντεβού

-Εάν είναι εγγε­γραμ­μέ­νος στην άυλη συντα­γο­γρά­φη­ση θα του έρχε­ται αυτό­μα­τα μήνυ­μα και το μόνο που χρειά­ζε­ται να κάνει είναι να επι­βε­βαιώ­σει το ραντεβού:

–Κατό­πιν σύν­δε­σης με στοι­χεία TAXIS στην ιστο­σε­λί­δα http://emvolio.gov.gr.

–Επι­βε­βαιώ­νο­ντας το προ­τει­νό­με­νο ραντε­βού μέσω γρα­πτού μηνύ­μα­τος (SMS) στον 5‑ψήφιο κωδι­κό απο­κλει­στι­κής χρή­σης 13034.

– Για τους πολί­τες, που δεν είναι εξοι­κειω­μέ­νοι με τα τεχνο­λο­γι­κά μέσα, με επί­σκε­ψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Ο πολί­της θα λαμ­βά­νει τον μονα­δι­κό κωδι­κό-αριθ­μό ραντε­βού, καθώς και το QR Code, ανά­λο­γα με τον τρό­πο που προ­γραμ­μά­τι­σε το ραντε­βού. Σημειώ­νε­ται ότι μέσω της εφαρ­μο­γής των ραντε­βού προ­γραμ­μα­τί­ζε­ται ταυ­τό­χρο­να και ο επα­να­λη­πτι­κός εμβολιασμός

Υπενθύμιση Ραντεβού Εμβολιασμού

Τρεις ημέ­ρες πριν από την ημε­ρο­μη­νία του ραντε­βού, ο πολί­της θα λαμ­βά­νει email και SMS υπεν­θύ­μι­σης για την ημέ­ρα και ώρα ραντε­βού μαζί με link για το website που έχει κατάλ­λη­λες γενι­κές οδη­γί­ες προ­ε­τοι­μα­σί­ας (π.χ. να μην έχει πυρε­τό, να έχει μαζί του τον κωδι­κό κλπ.), αλλά και ειδι­κές οδη­γί­ες ανά­λο­γα με το εμβό­λιο που θα χρησιμοποιηθεί.

Διενέργεια Εμβολιασμού

Ο πολί­της δίνει τον κωδι­κό-αριθ­μό ραντε­βού ή το QR Code και το ταυ­το­ποι­η­τι­κό στοι­χείο (ταυ­τό­τη­τα, δια­βα­τή­ριο κλπ.), στο προ­σω­πι­κό των Κέντρων Εμβο­λια­σμού. Το προ­σω­πι­κό, αξιο­ποιώ­ντας την εφαρ­μο­γή ραντε­βού στα tablets, θα σαρώ­νει το QR Code ή θα ανα­ζη­τά με βάση τον κωδι­κό-αριθ­μό το ραντε­βού και θα το επιβεβαιώνει.

Στη συνέ­χεια, θα απα­ντά­ται το απαι­τού­με­νο ερω­τη­μα­το­λό­γιο πριν από τον εμβο­λια­σμό, το οποίο θα περι­λαμ­βά­νει τόσο γενι­κές ερω­τή­σεις, όσο και συγκε­κρι­μέ­νες ανά­λο­γα με το εμβό­λιο που πρό­κει­ται να χορη­γη­θεί. Βάσει των απα­ντή­σε­ων στις ερω­τή­σεις, και αφού ο ιατρός αξιο­λο­γή­σει την κλι­νι­κή εικό­να, παίρ­νει την από­φα­ση αν θα προ­χω­ρή­σει στον εμβο­λια­σμό και θα διε­νερ­γή­σει συντα­γο­γρά­φη­ση. Επί­σης, το Εμβο­λια­στι­κό Κέντρο κατα­χω­ρεί στην ηλε­κτρο­νι­κή εφαρ­μο­γή τα στοι­χεία της συσκευα­σί­ας των εμβο­λί­ων, που χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­κε για τον εμβο­λια­σμό του πολί­τη. Με το τρό­πο αυτό, ενι­σχύ­ε­ται η δια­δι­κα­σία της ιχνη­λα­σι­μό­τη­τας και της φαρ­μα­κο­ε­πα­γρύ­πνη­σης. Τέλος, η εφαρ­μο­γή ενη­με­ρώ­νει τον για­τρό για την ημε­ρο­μη­νία και ώρα της επα­νά­λη­ψης του εμβολίου.

Σκλη­ρός Απρί­λης του 2020μ.Χ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο