Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανοιχτές οι λαϊκές αγορές και την Καθαρά Δευτέρα — Όλο το βράδυ ανοικτή η Αγορά του Καταναλωτή στου Ρέντη

Όπως κάθε χρό­νο έτσι και φέτος κανο­νι­κά θα λει­τουρ­γή­σουν οι λαϊ­κές αγο­ρές ανή­με­ρα της Καθα­ράς Δευ­τέ­ρας ενώ οι πολί­τες θα μπο­ρούν να κάνουν τα σαρα­κο­στια­νά τους ψώνια και στην Αγο­ρά του Κατα­να­λω­τή στον Οργα­νι­σμό Κεντρι­κών Αγο­ρών και Αλιεί­ας στου Ρέντη, που θα είναι είναι συνε­χώς ανοι­κτά τα μαγα­ζιά από την Κυρια­κή μέχρι το από­γευ­μα της Καθα­ράς Δευ­τέ­ρας ενώ ανοι­κτή θα είναι και η Βαρ­βά­κειος στο κέντρο της Αθή­νας. Τα αρτο­ποι­ία μένουν επί­σης ανοι­χτά για την παρα­δο­σια­κή λαγά­να, αλλά και τα ζαχα­ρο­πλα­στεία. Κανο­νι­κά λει­τουρ­γούν και τα μίνι μάρ­κετ και τα ισχυοπωλεία.

Όπως ανα­φέ­ρει ανα­κοί­νω­ση της Πανατ­τι­κής Ομο­σπον­δία Σωμα­τεί­ων Πωλη­τών Λαιών Αγο­ρών: «με επάρ­κεια σαρα­κο­στια­νών εδε­σμά­των εξαι­ρε­τι­κής ποιό­τη­τας και χαμη­λές τιμές οι λαϊ­κές αγο­ρές στην Αττι­κή αλλά και σε ολό­κλη­ρη την Ελλά­δα είναι έτοι­μες να υπο­δε­χτούν όλους τους κατα­να­λω­τές που στα­θε­ρά τις επι­λέ­γουν και την περί­ο­δο της Μεγά­λης Σαρακοστής.

Παρά τις συνε­χείς ανα­τι­μή­σεις σε μία σει­ρά αγα­θών στην ελλη­νι­κή αγο­ρά, οι πωλη­τές των λαϊ­κών επι­λέ­γου­με για τους πάγκους μας, προ­ϊ­ό­ντα που ξεχω­ρί­ζουν για τη φρε­σκά­δα τους, την ιδιαί­τε­ρη νοστι­μιά τους και όπως πάντα, για τις χαμη­λές τους τιμές.

Έτσι στη λαϊ­κή αγο­ρά της γει­το­νιάς τους οι κατα­να­λω­τές μπο­ρούν να ανα­κα­λύ­ψουν μέσα από μία μεγά­λη ποι­κι­λία θαλασ­σι­νών, σαρα­κο­στια­νών εδε­σμά­των, φρέ­σκων φρού­των και λαχα­νι­κών τα προ­ϊ­ό­ντα εκεί­να που επι­θυ­μούν να βάλ­λουν στο οικο­γε­νεια­κό τρα­πέ­ζι της Καθα­ράς Δευτέρας.

Για ακό­μα μία φορά λοι­πόν οι λαϊ­κές αγο­ρές στέ­κο­νται δίπλα στον Έλλη­να κατα­να­λω­τή, προ­στα­τεύ­ο­ντας όχι μόνο το εισό­δη­μά του αλλά και την υγεία του, τηρώ­ντας με υψη­λό αίσθη­μα ευθύ­νης όλα τα μέτρα που έχει θεσπί­σει η πολι­τεία για την προ­στα­σία της δημό­σιας υγείας».

Στο μετα­ξύ στην ηλε­κτρο­νι­κή σελί­δα του ΟΚΑΑ έχει αναρ­τη­θεί το ωρά­ριο των κατα­στη­μά­των της Αγο­ράς του Κατα­να­λω­τή για τις μέρες από 5 Μαρ­τί­ου 2022 έως και 8 Μαρ­τί­ου 2022 από όπου προ­κύ­πτει ότι ο φούρ­νος και τα ιχθυο­πω­λεία θα παρα­μεί­νουν ανοι­κτά όλο το βρά­δυ μέχρι το από­γευ­μα της Καθα­ράς Δευ­τέ­ρας.

 

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο