Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αντεργατικές μεθοδεύσεις στην «e‑food», αξιοποιώντας το νόμο Χατζηδάκη

Αντι­μέ­τω­ποι με το δίλημ­μα είτε να βρε­θούν στην ανερ­γία, μέσα από τη μη ανα­νέ­ω­ση της σύμ­βα­σής τους, είτε να απο­δε­χθούν την αλλα­γή της εργα­σια­κής τους σχέ­σης, με τη μετα­τρο­πή τους από μισθω­τούς σε «συνερ­γά­τες», χάνο­ντας παράλ­λη­λα μια σει­ρά δικαιώ­μα­τα, βρί­σκο­νται εργα­ζό­με­νοι στην επι­χεί­ρη­ση «e‑food».

Ουσια­στι­κά η συγκε­κρι­μέ­νη επι­χεί­ρη­ση με το «πιστό­λι στον κρό­τα­φο» μετα­τρέ­πει τους δια­νο­μείς σε «freelancer», δηλα­δή σε αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους, με την εργο­δο­σία να απαλ­λάσ­σε­ται από το βάρος της ασφά­λι­σης, της κατα­βο­λής δώρων Χρι­στου­γέν­νων και Πάσχα και του επι­δό­μα­τος άδειας, αξιο­ποιώ­ντας επί της ουσί­ας τον πρό­σφα­το νόμο Χατζη­δά­κη. Έτσι μειώ­νε­ται ο μισθός του δια­νο­μέα! Παράλ­λη­λα ο freelancer θα έχει την ευθύ­νη για τα μέσα προ­στα­σί­ας, το μέσο και τη συντή­ρη­σή του! Επι­πλέ­ον, η πλη­ρω­μή θα γίνε­ται με βάση τις παρα­δό­σεις προ­ϊ­ό­ντων και όχι με τον χρό­νο απα­σχό­λη­σης, κάτι που θα οδη­γή­σει με μαθη­μα­τι­κή ακρί­βεια σε πλή­ρη ελα­στι­κο­ποί­η­ση του χρό­νου εργα­σί­ας και στον δια­χω­ρι­σμό του σε ενερ­γό και ανενεργό.

Είναι προ­φα­νές πως οι ισχυ­ρι­σμοί του υπουρ­γού Εργα­σί­ας Κ. Χατζη­δά­κη ότι «μόνο με αίτη­μα του εργα­ζό­με­νου μπο­ρεί να γίνει διευ­θέ­τη­ση του χρό­νου εργα­σί­ας» και πως «μπο­ρεί κάποιος εργα­ζό­με­νος να θέλει να δου­λέ­ψει 4 ημέ­ρες την εβδο­μά­δα και να κανο­νί­σει την εργα­τι­κή του ζωή όπως θέλει…» είναι του­λά­χι­στον πρό­κλη­ση αφού ξεχαρ­βα­λώ­νουν τη ζωή, στην προ­κει­μέ­νη περί­πτω­ση των δια­νο­μέ­ων, και σε καμία περί­πτω­ση δεν θα «συμ­φι­λιώ­σουν την επαγ­γελ­μα­τι­κή με την οικο­γε­νεια­κή τους ζωή» όπως έλε­γε ο υπουρ­γός προ της ψήφι­σης του αντερ­γα­τι­κού εκτρώματος.

Η εξέ­λι­ξη αυτή οδη­γεί στην απο­μό­νω­ση και στην απο­ξέ­νω­ση του εργα­ζό­με­νου- «freelancer» από τη συλ­λο­γι­κή και οργα­νω­μέ­νη δρά­ση για τη διεκ­δί­κη­ση δικαιω­μά­των με βάση τις σύγ­χρο­νες ανάγκες.

Επι­βε­βαιώ­νε­ται περί­τρα­να ο χαρα­κτη­ρι­σμός «έκτρω­μα» που απο­δό­θη­κε στον νόμο από το εργα­τι­κό κίνη­μα και ότι τα περί «ελεύ­θε­ρων δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων» μετα­ξύ εργο­δό­τη και εργα­ζό­με­νου απο­τε­λεί ψέμα ολκής και καρα­μπι­νά­τη απά­τη σε βάρος των εργαζομένων.

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Επισιτισμού — Τουρισμού — Ξενοδοχείων Αττικής 

Όπως καταγ­γέλ­λει το Συν­δι­κά­το Επι­σι­τι­σμού — Του­ρι­σμού — Ξενο­δο­χεί­ων Αττι­κής, εργα­ζό­με­νοι που δού­λευαν ως δια­νο­μείς για λογα­ρια­σμό της συγκε­κρι­μέ­νης επι­χεί­ρη­σης, με τρί­μη­νες συμ­βά­σεις μέσω της εται­ρεί­ας «Manpower Group», κιν­δυ­νεύ­ουν τώρα να βρε­θούν στην ανερ­γία, είτε να ανα­γκα­στούν να δου­λεύ­ουν με μια σύμ­βα­ση που επι­φέ­ρει πλήγ­μα σε στοι­χειώ­δη δικαιώ­μα­τά τους.

Η λήξη των συμ­βά­σε­ων αξιο­ποιεί­ται από την εργο­δο­σία ως εργα­λείο ώστε «να απαλ­λάσ­σε­ται από τα εργα­τι­κά και ασφα­λι­στι­κά δικαιώ­μα­τα των δια­νο­μέ­ων», επι­ση­μαί­νει το Συν­δι­κά­το. «Τελι­κά απο­δει­κνύ­ε­ται περί­τρα­να ότι είναι ψέμα­τα όσα είχαν ειπω­θεί στις συνε­ντεύ­ξεις και την εκπαί­δευ­ση σχε­τι­κά με το ότι στον ένα χρό­νο εργα­σί­ας όσοι είναι με τη “Manpower” απο­κτούν τα ίδια δικαιώ­μα­τα με τους υπό­λοι­πους», τονί­ζει.

Έτσι, «η εται­ρεία εκβιά­ζει τους συνα­δέλ­φους δια­νο­μείς με χαμη­λή αξιο­λό­γη­ση, με το δίλημ­μα ή άνερ­γος ή “συνερ­γά­της”», προ­ω­θώ­ντας 6μηνες συμ­βά­σεις τύπου «freelancer», που απαλ­λάσ­σουν την εργο­δο­σία «από ασφα­λι­στι­κές εισφο­ρές, δώρα Χρι­στου­γέν­νων και Πάσχα» και καθιε­ρώ­νουν την πλη­ρω­μή «με το κομ­μά­τι». Όπως υπεν­θυ­μί­ζει το Συν­δι­κά­το, την ίδια τακτι­κή ακο­λου­θεί η πολυ­ε­θνι­κή «Delivery Hero», στην οποία ανή­κει η «e‑food», στις χώρες που δρα­στη­ριο­ποιεί­ται και στο πλαί­σιο του αντα­γω­νι­σμού της με τις υπό­λοι­πες πλατ­φόρ­μες. Στην επί­θε­σή της αυτή, η «e‑food» έχει όπλο τον πρό­σφα­το αντερ­γα­τι­κό νόμο της κυβέρ­νη­σης που άνα­ψε το «πρά­σι­νο φως» για τις μεγά­λες πλατ­φόρ­μες δια­νο­μής ώστε να απα­σχο­λούν εργα­ζό­με­νους και μάλι­στα σε ένα τόσο επι­κίν­δυ­νο επάγ­γελ­μα, με το καθε­στώς όχι του μισθω­τού αλλά του «συνερ­γά­τη»!

«Κανέ­νας συνά­δελ­φος δια­νο­μέ­ας δεν πρέ­πει να δεχτεί να του επι­βάλ­λει η εται­ρεία το “συνερ­γα­τι­κό” μοντέ­λο», τονί­ζει το Συν­δι­κά­το και καταγ­γέλ­λει την προ­σπά­θεια της εργο­δο­σί­ας «να απαλ­λα­γεί από τα δικαιώ­μα­τα όσων δου­λεύ­ουν στα­θε­ρά και έχουν ήδη πολ­λές ανα­νε­ώ­σεις 3μηνων συμ­βά­σε­ων». Μπρο­στά στην εξέ­λι­ξη αυτή καλεί σε συνέ­λευ­ση τους δια­νο­μείς την Κυρια­κή 19 Σεπτέμ­βρη, στις 12 μ., στα γρα­φεία του (Γλάδ­στω­νος 3).

Το Συν­δι­κά­το διεκδικεί:

- Να ανα­νε­ω­θούν όλες οι συμ­βά­σεις και να μετα­τρα­πούν σε αορί­στου με απευ­θεί­ας πρό­σλη­ψη από την «e‑food» με όλα τα εργα­σια­κά και ασφα­λι­στι­κά δικαιώματα.

- Να εντα­χθεί το επάγ­γελ­μα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

- Να οριο­θε­τη­θούν οι χιλιο­με­τρι­κές απο­στά­σεις παρα­λα­βής και παρά­δο­σης ώστε να δια­σφα­λί­ζε­ται η υγεία και η ασφά­λεια των διανομέων.

- Να στα­μα­τά­ει η δια­νο­μή στις επι­κίν­δυ­νες και­ρι­κές συν­θή­κες, όπως στον καύ­σω­να, στον παγε­τό κ.α.

- ΣΣΕ με ουσια­στι­κές αυξή­σεις, όχι ατομικές.

- Χώροι με απο­δυ­τή­ρια, τουα­λέ­τα και γενι­κή χρή­ση για κάθε ανά­γκη των εργα­ζο­μέ­νων διανομέων.

- Εται­ρι­κό μηχα­νά­κι με απο­κλει­στι­κή ευθύ­νη της εται­ρεί­ας σε συντή­ρη­ση και ό,τι έξο­δα απορ­ρέ­ουν από τη χρή­ση του.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

«Πριν ακό­μη στε­γνώ­σει το μελά­νι του αντερ­γα­τι­κού τερα­τουρ­γή­μα­τος – Χατζη­δά­κη, οι μεγά­λες επι­χει­ρή­σεις σπεύ­δουν να εφαρ­μό­σουν τις δια­τά­ξεις του. Πρό­σφα­το κρού­σμα η επι­χεί­ρη­ση – πλατ­φόρ­μα “e‑food”, που, με την απει­λή της από­λυ­σης, μετα­τρέ­πει τους δια­νο­μείς σε “συνερ­γά­τες – freelancer”, τσα­κί­ζο­ντας ακό­μα περισ­σό­τε­ρο μισθούς, εργα­σια­κά κι ασφα­λι­στι­κά δικαιώ­μα­τα, ωρά­ρια, μέτρα προστασίας.

Καθη­με­ρι­νά απο­δει­κνύ­ε­ται ο εκτρω­μα­τι­κός χαρα­κτή­ρας του νόμου Χατζη­δά­κη, αλλά και η απά­τη του υπουρ­γού, ότι δήθεν θα έλυ­νε τα προ­βλή­μα­τα των διανομέων.

Ένας δρό­μος υπάρ­χει. Ο ενω­τι­κός, μαζι­κός αγώ­νας των εργα­ζο­μέ­νων, μέσα απ’ τα συν­δι­κά­τα τους, για να μεί­νει αυτό το έκτρω­μα στα χαρ­τιά και να ξηλω­θεί όλο το αντερ­γα­τι­κό πλαίσιο».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο