Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αντικομμουνισμός από το πάνω ράφι

Από το πάνω ράφι του αντι­κομ­μου­νι­σμού «ψώνι­σαν» τις χτε­σι­νές ομι­λί­ες τους στη Βου­λή ο πρό­ε­δρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμ­μέ­νος, κυβερ­νη­τι­κός εταί­ρος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πριν από λίγες μέρες, και ο αρχη­γός της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή, Ν. Μιχαλολιάκος. 

Στις ανα­φο­ρές και των δύο για το λεγό­με­νο «Μακε­δο­νι­κό» δεν ακού­στη­κε ούτε μια φορά η λέξη ΝΑΤΟ, δεν έγι­νε ούτε μια ανα­φο­ρά στο δια­με­λι­σμό της Γιου­γκο­σλα­βί­ας, με τις ευλο­γί­ες ΗΠΑ — ΕΕ, που πυρο­δό­τη­σε ένα νέο γύρο έξαρ­σης των εθνι­κι­σμών στα Βαλ­κά­νια και έδω­σε άλλο­θι για ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις. Αντί­θε­τα, για το ζήτη­μα της ΠΓΔΜ φταί­νε οι κομ­μου­νι­στές… ξεθά­βο­ντας θέσεις που διορ­θώ­θη­καν από το ίδιο το ΚΚΕ σε πολύ σύντο­μο χρο­νι­κό διά­στη­μα από τότε που διατυπώθηκαν. 

Χρη­σι­μο­ποί­η­σαν και οι δύο τον αντι­κομ­μου­νι­σμό για να κρύ­ψουν ότι κάτω από τα ανι­στό­ρη­τα συν­θή­μα­τά τους περί «μιας και ελλη­νι­κής Μακε­δο­νί­ας», που υπο­θάλ­πει τον αλυ­τρω­τι­σμό στη μια και στην άλλη πλευ­ρά, κρύ­βο­νται η συμ­φω­νία τους με τους ευρω­α­τλα­ντι­κούς σχε­δια­σμούς στα Βαλ­κά­νια, η δια­θε­σι­μό­τη­τά τους να βάλουν πλά­τη για να ικα­νο­ποι­ή­σει η αστι­κή τάξη τη δίψα της να πρω­τα­γω­νι­στή­σει στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή, μπλέ­κο­ντας το λαό ακό­μα βαθύ­τε­ρα σε επι­κίν­δυ­νους σχεδιασμούς. 

Με τον αντι­κομ­μου­νι­στή Καμ­μέ­νο, που συνα­γω­νί­ζε­ται σε βρω­μιές τον Μιχα­λο­λιά­κο της φασι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυ­βερ­νού­σε μέχρι πριν από λίγες μέρες, ενώ στε­λέ­χη της κυβέρ­νη­σης έπλε­καν και χτες το εγκώ­μιό του στη Βου­λή. Αλλη μια υπη­ρε­σία της «πρώ­τη φορά αριστεράς»…

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Η επι­λε­κτι­κή αντι­χου­ντι­κή μνή­μη του Καμμένου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο