Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απίστευτη θηριωδία από το Ισραήλ: Σκηνές απερίγραπτης φρίκης από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου (VIDEO — ΦΩΤΟ)

Σκη­νές απε­ρί­γρα­πτης φρί­κης κατα­γρά­φη­καν μετά τον ισραη­λι­νό βομ­βαρ­δι­σμό του νοσο­κο­μεί­ου «Al- Ahly» στη Γάζα, που έχει προ­κα­λέ­σει παγκό­σμια κατα­κραυ­γή για τις θηριω­δί­ες του κρά­τους-δολο­φό­νου του Ισραήλ.

Για­τροί λένε ότι μέσα στο νοσο­κο­μείο, εκεί­νη την ώρα, βρί­σκο­νταν πάνω από 4.000 άνθρω­ποι. Οι νεκροί είναι πιθα­νό να ξεπε­ρά­σουν τους 500. Εκτός από ασθε­νείς, το νοσο­κο­μείο στέ­γα­ζε και εκα­το­ντά­δες εκτο­πι­σμέ­νους από τα σπί­τια τους λόγω των αερο­πο­ρι­κών επι­δρο­μών, κυρί­ως γυναί­κες και παιδιά.

Ο Παλαι­στί­νιος υπουρ­γός Υγεί­ας περι­γρά­φει τι επι­κρά­τη­σε μετά το χτύ­πη­μα: «Τα συνερ­γεία των ασθε­νο­φό­ρων ως τώρα αφαι­ρούν ανθρώ­πι­να μέλη από τα θύμα­τα που έχουν δια­σκορ­πι­στεί στο νοσο­κο­μείο», τονί­ζο­ντας ότι «ο αριθ­μός των θυμά­των και των τραυ­μα­τι­σμών τους ξεπερ­νά τις δυνα­τό­τη­τες των ιατρι­κών ομά­δων και των ασθε­νο­φό­ρων. Οι για­τροί κάνουν χει­ρουρ­γεία στο έδα­φος και στους δια­δρό­μους, πολ­λά από αυτά χωρίς αναι­σθη­σία και ένας μεγά­λος αριθ­μός τραυ­μα­τιών περι­μέ­νουν ακό­μα για επεμ­βά­σεις, καθώς οι ιατρι­κές ομά­δες προ­σπα­θούν να σώσουν τις ζωές τους στην εντα­τι­κή».

«Υπάρ­χουν σπα­σμέ­να τζά­μια παντού. Υπάρ­χουν άνθρω­ποι που ψάχνουν να βρουν κατα­φύ­γιο. Κάποια σημεία του νοσο­κο­μεί­ου καί­γο­νται. Δεν ξέρω αν είναι μόνο η αίθου­σα των επει­γό­ντων… Σίγου­ρα έχει φωτιά στα χει­ρουρ­γεία… Ένα μέρος της ορο­φής έχει καταρ­ρεύ­σει».

Με αυτά τα λόγια, ο χει­ρουρ­γός Γκα­σάν Αμπού Σιτά περι­γρά­φει στο BBC τη φρί­κη που επι­κρά­τη­σε, λίγο μετά την έκρη­ξη που προ­κά­λε­σε εκα­το­ντά­δες νεκρούς. Και επι­βε­βαιώ­νει αυτό που λένε οι Παλαι­στί­νιοι οι οποί­οι έχουν εγκλω­βι­στεί στη Γάζα: Ότι «δεν υπάρ­χει μέρος να κρυ­φτείς από τις βόμ­βες».

«Οι σκη­νές που εκτυ­λίσ­σο­νται στο Νοσο­κο­μείο Αλ Άχλι ήταν απε­ρί­γρα­πτες», περι­γρά­φει ο εκπρό­σω­πος του παλαι­στι­νια­κού υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας Δρ. Άσραφ Αλ Κού­ντρα σε ανα­κοί­νω­σή του.

Ο ίδιος πρό­σθε­σε ότι πολ­λά από τα θύμα­τα ήταν παι­διά και γυναί­κες που είναι αδύ­να­το να ανα­γνω­ρι­στούν, αφού «έχουν χάσει τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά τους», προ­σθέ­το­ντας ότι πολ­λά από τα τραύ­μα­τα που έχουν υπο­στεί «ξεπερ­νούν τις δυνα­τό­τη­τες των ιατρι­κών μας ομά­δων».

Το έγκλη­μα έχει προ­κα­λέ­σει την οργή του αρα­βι­κού κόσμου. Μεγά­λες δια­δη­λώ­σεις γίνο­νται σε αρα­βι­κά κρά­τη και σε χώρες της Αφρικής.

Ο πρό­ε­δρος της Παλαι­στι­νια­κής Αρχής, Μαχ­μούντ Αμπάς, κήρυ­ξε τρι­ή­με­ρο εθνι­κό πέν­θος. Η Χαμάς έκα­νε λόγο για ένα  νέο έγκλη­μα πολέ­μου από τις κατο­χι­κές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα, τα κρο­κο­δεί­λια δάκρυα των ΝΑΤΟι­κών χωρών, των ΗΠΑ και της ΕΕ δεν μπο­ρούν να ξεπλύ­νουν τις ευθύ­νες τους για αυτό το έγκλη­μα πολέ­μου, καθώς εξο­πλί­ζουν και στη­ρί­ζουν απρο­κά­λυ­πτα το κρά­τος-δολο­φό­νο του Ισρα­ήλ. Άλλω­στε, όλες τις προη­γού­με­νες ημέ­ρες, με τις δηλώ­σεις τους για το «δικαί­ω­μα στην αυτο­ά­μυ­να», είχαν ανά­ψει το «πρά­σι­νο φως» για την κλι­μά­κω­ση της βαρβαρότητας.

Η Ιορ­δα­νία ακύ­ρω­σε την τετρα­με­ρή σύνο­δο που θα διε­ξα­γό­ταν σήμε­ρα στην Ιορ­δα­νία με τη συμ­με­το­χή του Αμε­ρι­κα­νού προ­έ­δρου Τζο Μπάι­ντεν, του Ιορ­δα­νού μονάρ­χη Αμπ­ντά­λα Β΄, του προ­έ­δρου της Αιγύ­πτου Άμπ­ντελ Φάταχ αλ Σίσι και του προ­έ­δρου της Παλαι­στι­νια­κής Αρχής Μαχ­μούντ Αμπάς, μετά τον βομ­βαρ­δι­σμό του νοσοκομείου.

Ο προ­πα­γαν­δι­στι­κός μηχα­νι­σμός του Ισρα­ήλ και άλλων ευρω­α­τλα­ντι­κών επι­τε­λεί­ων έχει μπει σε πλή­ρη λει­τουρ­γία, για να πεί­σει την κοι­νή γνώ­μη ότι το μακε­λειό οφεί­λε­ται σε ρου­κέ­τα της Χαμάς που έπε­σε κατά λάθος στο νοσο­κο­μείο. Η Χαμάς διέ­ψευ­σε αυτούς τους ισχυ­ρι­σμούς τονί­ζο­ντας ότι αφε­νός στην περιο­χή δεν υπήρ­χαν εγκα­τα­στά­σεις εκτό­ξευ­σης, αφε­τέ­ρου ότι δεν πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε καμία εκτό­ξευ­ση εκεί­νες τις ώρες.

Το νοσο­κο­μείο ανή­κε σε Βαπτι­στές και είχε χτυ­πη­θεί και το Σάβ­βα­το από τον ισραη­λι­νό στρατό.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο