Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νοσοκομείο / Γάζα: «Αδειάζουν» την ισραηλινή προπαγάνδα οι ίδιες οι αναρτήσεις του κράτους — δολοφόνου

Όλες αυτές τις μέρες, ο προ­πα­γαν­δι­στι­κός μηχα­νι­σμός του Ισρα­ήλ και των ευρω­α­τλα­ντι­κών επι­τε­λεί­ων που στη­ρί­ζουν το κρά­τος — δολο­φό­νο έχουν …δια­πρέ­ψει, επι­στρα­τεύ­ο­ντας ασύ­στο­λα ψεύ­δη και fake news. Μετά τον απο­τρο­πια­σμό και την κατα­κραυ­γή που προ­κά­λε­σε το μακε­λειό στο Νοσο­κο­μείο της Γάζας, η προ­πα­γάν­δα τους πέρα­σε σε άλλο επί­πε­δο, επιρ­ρί­πτο­ντας την ευθύ­νη στους ίδιους τους Παλαι­στί­νιους για τον βομβαρδισμό.

Αφού το κρά­τος του Ισρα­ήλ αρχι­κά επι­κα­λέ­στη­κε άγνοια για τον βομ­βαρ­δι­σμό του νοσο­κο­μεί­ου και δήλω­σε πως το «περι­στα­τι­κό ερευ­νά­ται», τελι­κά έρι­ξε το φταί­ξι­μο στη Χαμάς και έπει­τα στην «Ισλα­μι­κή Τζι­χάντ»: «Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες βασι­σμέ­νες σε αρκε­τές πηγές που έχου­με στα χέρια μας, η οργά­νω­ση “Ισλα­μι­κή Τζι­χάντ” είναι υπεύ­θυ­νη για την απο­τυ­χη­μέ­νη εκτό­ξευ­ση ρου­κε­τών που έπλη­ξε το νοσο­κο­μείο στη Γάζα», ανα­κοι­νώ­θη­κε από τον Ισραη­λι­νό στρατό. 

Ωστό­σο, μετά τον βομ­βαρ­δι­σμό, ο Hananya Naftali, ένας από από τους βασι­κούς «ψηφια­κούς εκπρο­σώ­πους» του Ισρα­ήλ, ο οποί­ος έχει ανα­λά­βει προ­σω­πι­κά και δια­χρο­νι­κά την υπε­ρά­σπι­ση της σφα­γής των Παλαι­στι­νί­ων από το Ισρα­ήλ παρα­δέ­χθη­κε ότι η επί­θε­ση έγι­νε από το Ισρα­ήλ, υπο­στη­ρί­ζο­ντας τάχα ότι το Νοσο­κο­μείο ήταν άντρο «τρο­μο­κρα­τών».

Στις 20.23, ανάρ­τη­σε το εξής στο X: «ΕΚΤΑΚΤΟ: Η ισραη­λι­νή πολε­μι­κή αερο­πο­ρία, χτύ­πη­σε και βάση των τρο­μο­κρα­τών της Χαμάς σε ένα νοσο­κο­μείο στη Γάζα. Μεγά­λος αριθ­μός τρο­μο­κρα­τών είναι νεκροί. Είναι κρί­μα ότι η Χαμάς εκτο­ξεύ­ει ρου­κέ­τες από νοσο­κο­μεία, τζα­μιά και σχο­λεία και χρη­σι­μο­ποιεί αμά­χους ως ανθρώ­πι­νες ασπίδες».

Λίγη ώρα αργό­τε­ρα η ανάρ­τη­ση σβή­στη­κε για ευνό­η­τους λόγους.

Η ανάρ­τη­ση του Hananya Naftali

Στην συνέ­χεια ακο­λού­θη­σαν νέες αναρ­τή­σεις που επι­χει­ρού­σαν να τεκ­μη­ριώ­σουν τον ισραη­λι­νό ισχυ­ρι­σμό με βίντεο από την Γάζα: Ο ισραη­λι­νός στρα­τός ανέ­βα­σε στο Χ ανάρ­τη­ση με ένα από αυτά τα βίντεο, στο οποίο εικο­νί­ζο­νται ρου­κέ­τες που φέρε­ται να είχαν εκτο­ξευ­τεί από την πόλη της Γάζας. Μια εξ αυτών δια­κρί­νε­ται να βγαί­νει εκτός πορεί­ας, να πέφτει στο έδα­φος και να γίνε­ται έκρηξη.

Όμως, όπως παρα­τή­ρη­σε ο δημο­σιο­γρά­φος των New York Times, Aric Toler, που ειδι­κεύ­ε­ται σε τέτοιου είδους έρευ­νες, στην εικό­να ανα­γρά­φε­ται πάνω αρι­στε­ρά η ώρα. Συγκε­κρι­μέ­να, γρά­φει 7:59 μ.μ. αλλά οι πρώ­τες δημό­σιες ανα­φο­ρές για τον βομ­βαρ­δι­σμό του νοσο­κο­μεί­ου έγι­ναν περί­που στις 7.20 μ.μ. (τοπι­κή ώρα και ώρα Ελλάδας).

Φυσι­κά και αυτό το βίντεο αφαι­ρέ­θη­κε από την ανάρ­τη­ση, μόλις άρχι­σαν να κατα­γρά­φο­νται οι πρώ­τες αντιδράσεις…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο