Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Δελής: Η καρδιά του ελληνικού λαού θα χτυπάει στο Σύνταγμα στο πλευρό της Παλαιστίνης (VIDEO)

Η καρ­διά του ελλη­νι­κού λαού θα χτυ­πά­ει σήμε­ρα στις 7 μ.μ. στο Σύνταγ­μα, στο πλευ­ρό του παλαι­στι­νια­κού λαού, στη μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση συν­δι­κα­λι­στι­κών οργα­νώ­σε­ων και μαζι­κών φορέ­ων, τόνι­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ, Γιάν­νης Δελής, μιλώ­ντας το πρωί της Τετάρ­της στην ΕΡΤ1.

Όπως είπε, ο βάρ­βα­ρος βομ­βαρ­δι­σμός στο νοσο­κο­μείο στη Γάζα είναι ένα ακό­μα έγκλη­μα του κρά­τους του Ισρα­ήλ ενά­ντια στον μαρ­τυ­ρι­κό λαό της Παλαι­στί­νης που εντάσ­σε­ται στη μεγά­λη αλυ­σί­δα εγκλη­μά­των που έχουν δια­πρα­χθεί εδώ και δεκαετίες.

Δεν ξεχνά­με, σημεί­ω­σε, τους απο­κλει­σμέ­νους Παλαι­στί­νιους στη Γάζα, το τεί­χος της ντρο­πής, τις φυλα­κί­σεις, τις εκτο­πί­σεις, τις ταπει­νώ­σεις, την κατο­χή που υφί­στα­ται ο λαός και ξεκα­θά­ρι­σε ότι το ΚΚΕ δεν θα πάψει ποτέ να υπε­ρα­σπί­ζε­ται τον αγώ­να αυτού του λαού ενά­ντια στην κατο­χή με τα μέσα που θα επι­λέ­ξει ο ίδιος, για­τί δεν υπάρ­χει ειρή­νη χωρίς δικαιο­σύ­νη και δεν υπάρ­χει δικαιο­σύ­νη χωρίς ελευθερία.

Θύμι­σε ότι η ελλη­νι­κή Βου­λή έχει ψηφί­σει εδώ και χρό­νια ομό­φω­να την ανα­γνώ­ρι­ση του Κρά­τους της Παλαι­στί­νης, αλλά η επί­ση­μη ανα­γνώ­ρι­ση δεν έχει ακό­μα επι­κυ­ρω­θεί από καμία κυβέρνηση.

Επί­σης, υπο­γράμ­μι­σε ότι τις συνέ­πειες της πολι­τι­κές του Ισρα­ήλ τις υφί­στα­ται και ο ισραη­λι­νός λαός.

Σχε­τι­κά με τις διερ­γα­σί­ες ανα­μόρ­φω­σης της σοσιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας, ανέ­φε­ρε ότι το ΚΚΕ τις παρα­κο­λου­θεί, αλλά επι­σή­μα­νε ότι ο λαός δεν έχει να περι­μέ­νει τίπο­τα από αυτά τα κόμ­μα­τα που το πολι­τι­κό τους παρελ­θόν είναι γνωστό.

Το παρή­γο­ρο, είπε, είναι ότι φαί­νε­ται πώς ενι­σχύ­ε­ται ένα ρεύ­μα αγω­νι­στι­κών διερ­γα­σιών που εκφρά­στη­κε με ψήφο στη «Λαϊ­κή Συσπείρωση».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο