Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απαίτηση του λαού: Οι ναζί στη φυλακή με την ανώτερη δυνατή ποινή

Η σημε­ρι­νή μέρα να βρει τους εγκλη­μα­τί­ες ναζί της Χρυ­σής Αυγής καθ’ οδόν για τη φυλα­κή με τις ανώ­τα­τες ποι­νές, κάτι που δεν απο­τε­λεί μόνο λαϊ­κή απαί­τη­ση, αλλά προ­κύ­πτει και από το τερά­στιο απο­δει­κτι­κό υλι­κό, Απο­δει­κτι­κό υλι­κό το οποίο  αγνό­η­σε η εισαγ­γε­λέ­ας Αδα­μα­ντία Οικο­νό­μου που μετα­τρά­πη­κε στον καλύ­τε­ρο συνή­γο­ρό των ναζί και τους «έβγα­λε λάδι».

Στην πολύ­χρο­νη δια­δι­κα­σία της δίκης απο­δεί­χθη­κε ότι η Χρυ­σή Αυγή είναι μία γνή­σια ναζι­στι­κή οργά­νω­ση, η οποία λόγω της ναζι­στι­κής της ιδε­ο­λο­γί­ας είχε προ­χω­ρή­σει σε μια σει­ρά εγκλη­μα­τι­κές πράξεις.

Στα 5,5 χρό­νια της δίκης ήρθαν στη δημο­σιό­τη­τα έγγρα­φα, στοι­χεία, ηχη­τι­κά και οπτι­κά ντο­κου­μέ­ντα, όπου μέλη της οργά­νω­σης εξυ­μνού­σαν τον Χίτλερ, το ναζι­σμό, τους ναζί κατα­κτη­τές που είχαν έρθει στη χώρα μας, στοι­χεία που τα έκρυ­βαν όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα και απο­κα­λύ­φθη­καν στη δίκη.

Με πλή­θος απο­δει­κτι­κών στοι­χεί­ων και για τις τρεις συνεκ­δι­κα­ζό­με­νες υπο­θέ­σεις, δηλα­δή, τη δολο­φο­νία του Π. Φύσ­σα, τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση στους συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ και τους Αιγύ­πτιους αλιερ­γά­τες, απο­δεί­χθη­κε πως οι εγκλη­μα­τι­κές ενέρ­γειες που έκα­ναν, έγι­ναν στο πλαί­σιο της δομη­μέ­νης οργά­νω­σης της Χρυ­σής Αυγής. Απο­δεί­χθη­κε ότι έγι­ναν από μέλη της ΧΑ που δρού­σαν στο πλαί­σιο της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, η οποία και τους παρεί­χε πλή­ρη ασυ­λία και κάλυψη.

Η από­φα­ση από μόνη της δεν λύνει το πρό­βλη­μα της επώ­α­σης και της ύπαρ­ξης των ναζι­στι­κών οργα­νώ­σε­ων. Χρειά­ζε­ται συνε­χής πάλη και απο­μό­νω­ση της ναζι­στι­κής ιδε­ο­λο­γί­ας παντού, στους χώρους δου­λειάς, τα πανε­πι­στή­μια και τις γει­το­νιές και παράλ­λη­λα χρειά­ζε­ται να στο­χεύ­ου­με το βασι­κό αντί­πα­λο που τρο­φο­δο­τεί τέτοιου είδους οργα­νώ­σεις, το ίδιο το σύστη­μα που ζούμε.

Για το τι κρί­νε­ται σήμε­ρα και πώς θα εξε­λι­χθεί η δια­δι­κα­σία δεί­τε στο ακό­λου­θο κείμενο:

Ετυ­μη­γο­ρία για τη Χρυ­σή Αυγή: Ποια δια­δι­κα­σία θα ακο­λου­θη­θεί μέχρι τη λήξη της δίκης – Τι προ­βλέ­πε­ται για τις ποινές

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο