Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΗΣ ΝΗΑΡ-ΗΣΤ

ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΞΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ

Η Συνερ­γα­σία Πολι­τών Και­σα­ρια­νής, (ΣΣ |> η παρά­τα­ξη του Συρι­ζα) σε ανα­κοί­νω­σή της χθες 22/5/2019, ρίχνει ευθύ­νη στη Δημο­τι­κή Αρχή για την κατά­στα­ση στην οποία βρί­σκε­ται ο αύλειος χώρος του 2ου και 6ου Νηπια­γω­γεί­ου, τμή­μα του Πρό­τυ­που Παι­δι­κού Γυμνα­στη­ρί­ου ΝΗΑΡ- ΗΣΤ, θέλο­ντας να βγά­λει λάδι το Υπουρ­γείο Παι­δεί­ας ως κυβερ­νη­τι­κή παρά­τα­ξη που είναι.

Λίγες μέρες πριν τις εκλο­γές, μοι­ρά­ζουν για μια ακό­μη φορά υπο­σχέ­σεις χωρίς αντί­κρι­σμα και παρου­σιά­ζουν τα γεγο­νό­τα κατα­πώς τους βολεύ­ει! Ζητά­νε από το λαό να πει και ευχα­ρι­στώ για μια ακό­μα έωλη υπό­σχε­ση, στις πολ­λές που προη­γή­θη­καν. Τους καλού­με να μας πουν ‑έστω και τώρα- το σχέ­διο του Υπουρ­γεί­ου που επι­κα­λού­νται και το οποίο κρα­τιέ­ται κρυ­φό από τις υπη­ρε­σί­ες του Δήμου και του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου του Νομι­κού Προ­σώ­που. Προς το παρόν μόνο στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπαρ­κτό, στον ίδιο κόσμο όπου δίνε­ται η 13η σύντα­ξη και ο λαός ευημερεί!

  • Ως δημο­τι­κή αρχή από την πρώ­τη στιγ­μή ανα­δεί­ξα­με την εγκα­τά­λει­ψη του Πρό­τυ­που Παι­δι­κού Γυμνα­στη­ρί­ου και των νηπια­γω­γεί­ων του. Τέσ­σε­ρα χρό­νια παίρ­νου­με πρω­το­βου­λί­ες μαζί με το λαό της πόλης για την ανα­βάθ­μι­σή του. Σε κάθε βήμα βρή­κα­με απέ­να­ντί μας την εχθρι­κή κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή. Θέλει επο­μέ­νως πολύ θρά­σος η Συνερ­γα­σία Πολι­τών Και­σα­ρια­νής, άφα­ντη αυτά τα τέσ­σε­ρα χρό­νια από τους αγώ­νες γονιών, εκπαι­δευ­τι­κών και μαθη­τών, ανε­ρυ­θρί­α­στη στα μικρά και μεγά­λα προ­βλή­μα­τα της πόλης, να μας κου­νά το δάκτυλο.
  • Θυμί­ζου­με ότι ο χώρος είναι Νομι­κό Πρό­σω­πο στην απο­κλει­στι­κή ευθύ­νη του Υπουρ­γεί­ου, ως κλη­ρο­δό­τη­μα από το 1935, γι’ αυτό και τα νηπια­γω­γεία δεν μπο­ρούν να περιέλ­θουν στο Δήμο. Διοι­κεί­ται από 5μελές Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο που ορί­ζει ο Υπουρ­γός, ενώ πρό­ε­δρος είναι ο εκά­στο­τε Δήμαρ­χος. Επι­χο­ρη­γεί­ται από το Υπουρ­γείο και ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός του έχει μειω­θεί συνο­λι­κά τα τελευ­ταία χρό­νια κατά 70%!

Παρα­θέ­του­με στην κρί­ση του λαού της πόλης μας όλο το ιστο­ρι­κό και τις κινή­σεις μας, οι οποί­ες ήταν σε γνώ­ση του Δημο­τι­κού Συμβουλίου:

  • Ιού­νιος 2016 με πρω­το­βου­λία του Δημάρ­χου γίνε­ται συμ­φω­νία με τη Δ/νση Φυσι­κής Αγω­γής του Υπ. Παι­δεί­ας, για την ανά­δει­ξη του ρόλου του γηπέ­δου και την ανά­γκη άμε­σης απο­κα­τά­στα­σης της υγιει­νής και ασφά­λειας των αθλη­τι­κών και βοη­θη­τι­κών χώρων
  • Ένα μήνα μετά η ίδια η Τεχνι­κή Υπη­ρε­σία του Υπουρ­γεί­ου, κατα­γρά­φει την επι­κιν­δυ­νό­τη­τα του χώρου σε σχε­τι­κή έκθε­σή της.
  • 11/5/2017 επα­να­λαμ­βά­νου­με με κατε­πεί­γου­σα επι­στο­λή την επι­κιν­δυ­νό­τη­τα του χώρου και την ανά­γκη άμε­σης παρέμ­βα­σης. Ακο­λου­θεί συνά­ντη­ση με τον Υπουρ­γό κο Γαβρό­γλου, παίρ­νου­με υπο­σχέ­σεις που ποτέ δεν υλοποιούνται.
  • Στις αρχές του 2018 ενη­με­ρω­νό­μα­στε με έκπλη­ξη την από­φα­σή του Υπουρ­γού να διο­ρί­σει 3 κομ­μα­τι­κά στε­λέ­χη στο 5μελές Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο του πρό­τυ­που Παι­δι­κού Γυμνα­στη­ρί­ου, ανα­τρέ­πο­ντας την πάγια λογι­κή συγκρό­τη­σης του.
  • Στις 14/9/2018 ο δήμαρ­χος ζητά εκ νέου συνά­ντη­ση με τον Υπουρ­γό η οποία δεν γίνε­ται δεχτή και επα­να­φέ­ρει διαρ­κώς στο Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο το θέμα για να προ­βούν τα τρία στε­λέ­χη του υπουρ­γεί­ου σε αντί­στοι­χες παρεμβάσεις.
  • Ακο­λου­θούν συνα­ντή­σεις της Δημο­τι­κής αρχής με τα Σωμα­τεία της πόλης αλλά και με τους νηπια­γω­γούς και γονείς των νηπια­γω­γεί­ων (6ου – 2ου) που επι­ση­μαί­νε­ται η ανά­γκη το Υπουρ­γείο να εκτα­μιεύ­σει έκτα­κτη επι­χο­ρή­γη­ση για την επι­σκευή εντός των Χριστουγέννων.
  • 23/11/2018, εκπρό­σω­ποι των γονιών φτά­νουν στην πόρ­τα του υπουρ­γού δια­μαρ­τυ­ρό­με­νοι και έκπλη­κτοι δέχο­νται επί­θε­ση από τα στε­λέ­χη του Υπουρ­γού. Ο Δήμαρ­χος βγά­ζει καταγ­γε­λία για το συμ­βάν και καλεί έκτα­κτο διοι­κη­τι­κό συμ­βού­λιο του Νομι­κού Προ­σώ­που. Από τα 3 διο­ρι­σμέ­να μέλη του Υπουρ­γεί­ου, ο ένας έρχε­ται μετά από 1,5 ώρα και απει­λεί τους γονείς και τον Δήμαρ­χο, ενώ ο δεύ­τε­ρος (απο­σπα­σμέ­νος υπάλ­λη­λος του Δήμου στο Υπουρ­γείο και νυν υπο­ψή­φιος περι­φε­ρεια­κός σύμ­βου­λος) δια­λέ­γει να απουσιάσει …
  • 4/12/2018 οι γονείς του 2ου & 6ου Νηπια­γω­γεί­ου Και­σα­ρια­νής προ­χω­ρούν σε συμ­βο­λι­κό κλεί­σι­μο του δρό­μου και ζητούν άμε­ση έκτα­κτη χρη­μα­το­δό­τη­ση για την επι­σκευή της αυλής. Κάτω από αυτή την πίε­ση το Υπουρ­γείο απά­ντη­σε ότι ανα­θέ­τει στην Τεχνι­κή του Υπη­ρε­σία την εκπό­νη­ση μελέ­της, αλλά έκτο­τε δεν είχα­με καμία άλλη ενημέρωση.

Μετά το πέρας πολύ­τι­μου χρό­νου και καθώς βλέ­πα­με ότι η σχο­λι­κή χρο­νιά χανό­τα­νε πήρα­με πρω­το­βου­λία και εντά­ξα­με τις πρώ­τες παρεμ­βά­σεις σε τρέ­χου­σα εργο­λα­βία του δήμου, που το αμέ­σως επό­με­νο διά­στη­μα ολοκληρώνεται!

Εμείς παλέ­ψα­με από την πρώ­τη στιγ­μή για την ανα­βάθ­μι­ση του Δημό­σιου Πρό­τυ­που Παι­δι­κού Γυμνα­στη­ρί­ου και των σχο­λεί­ων της πόλης μας. Για να εξυ­πη­ρε­τη­θούν με τον καλύ­τε­ρο τρό­πο οι σύγ­χρο­νες αθλη­τι­κές και εκπαι­δευ­τι­κές ανά­γκες της Και­σα­ρια­νής. Κανείς δεν μας χάρι­σε τα 1,2εκ.€ που πήρα­με για επι­σκευ­ές στα σχο­λι­κά κτή­ρια.  Με αγώ­νες τα εξα­σφα­λί­σα­με για­τί τα δικαιούμασταν. 

Και έτσι θα συνεχίσουμε!

[πηγή]

Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S!

Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο