Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απαράδεκτες σκηνές έξω από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα

Απί­στευ­τες, απα­ρά­δε­κτες σκη­νές έξω από το σπί­τι της Ρού­λας Πισπι­ρί­γκου στην Πάτρα με κοσμο να το πολιορ­κεί μέχρι τα ξημε­ρώ­μα­τα, να απει­λεί και να να επι­διώ­κει με αυτοδικία.

Μόλις έγι­νε γνω­στή η σύλ­λη­ψη της Ρού­λας Πισπι­ρί­γκου για ανθρω­πο­κτο­νία από πρό­θε­ση της Τζωρ­τζί­νας κόσμος μαζεύ­τη­κε έξω από το σπί­τι και απει­λού­σαν με λιν­τσά­ρι­σμα αυτούς που βρί­σκο­νταν μέσα. Μάλι­στα κάποιος έγρα­ψε στο παρά­θυ­ρο του σπι­τιού «ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΟΥΣ».

Γεί­το­νες της οικο­γέ­νειας των τριών παι­διών, αλλά και κάτοι­κοι της Πάτρας, που συγκε­ντρώ­θη­καν έξω από το σπί­τι, εξορ­γι­σμέ­νοι φώνα­ζαν «κρε­μά­στε την» και «δώστε την στο λαό». Χτυ­πού­σαν τις πόρ­τες του σπι­τιού, ζητώ­ντας από όσους βρί­σκο­νταν μέσα να βγουν έξω και να απο­λο­γη­θούν για τους θανά­τους των τριών παιδιών.

Κάποια στιγ­μή υπήρ­ξε έντα­ση με τη μάνα και την αδερ­φή της Ρού­λας Πισπι­ρί­γκου την ώρα που άνοι­ξε η πόρ­τα για να μπει μέσα η πρώτη

Στο σπί­τι της Ρού­λας Πισπι­ρί­γκου είχε σπεύ­σει αργά το βρά­δυ και η αστυ­νο­μία για να απο­τρέ­ψει τα χει­ρό­τε­ρα. Ο κόσμος κατα­φε­ρό­ταν ενά­ντια των αστυ­νο­μι­κών, φωνά­ζο­ντας «τι τους προ­στα­τεύ­ε­τε ρε».

Οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις κατέ­φθα­σαν μετά από τηλε­φώ­νη­μα των συγ­γε­νών της Ρού­λας Πισπι­ρί­γκου, που βρί­σκο­νταν μέσα στο σπί­τι, διό­τι  όπως ανέ­φε­ραν δέχτη­καν απει­λές κατά της ζωής τους. Εξή­γη­σαν στους αστυ­νο­μι­κούς ότι επι­θυ­μού­σαν να φύγουν από την οικία της κατη­γο­ρού­με­νης, Ρού­λας Πισπι­ρί­γκου για τον θάνα­το της 9χρονης κόρης της Τζωρ­τζί­νας, προ­κει­μέ­νου να πάνε στα σπί­τια τους και πως αν το επι­χει­ρού­σαν, υπήρ­χε κίν­δυ­νος ακό­μη και να τους λιντσάρουν.

Μέχρι και τις 3 τα ξημε­ρώ­μα­τα αρκε­τός κόσμος υπήρ­χε έξω από το σπί­τι, όπως και αστυ­νο­μι­κοί. Στις 04.10 τα ξημε­ρώ­μα­τα έφυ­γαν τελι­κά από το σπί­τι της οδού Μπι­ζα­νί­ου 27 στην Πάτρα οι συγ­γε­νείς της Ρού­λας Πισπιρίγκου.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο