Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απαράδεκτη αυστηρότητα σε γιατρό που πήγαινε στο νοσοκομείο για εφημερία — Του έκοψαν πρόστιμο

Πρό­στι­μο σε για­τρό του νοσο­κο­μεί­ου Βέροιας επέ­βα­λε η Τρο­χαία όταν απο­δε­δειγ­μέ­να την την Κυρια­κή 3 Ιανουα­ρί­ου 2021 μετέ­βαι­νε στο νοσο­κο­μείο, καθώς είχε εφη­με­ρία. Ο ιατρός είναι κάτοι­κος Θεσ­σα­λο­νί­κης και εργά­ζε­ται στο νοσο­κο­μείο Βέροιας ως παθο­λό­γος. Το εγο­νος καταγ­γέλ­λει ο Ιατρι­κός Σύλ­λο­γος Ημαθίας.

Στο σχε­τι­κό δελ­τίο Τύπου του Ιατρι­κού Συλ­λό­γου Ημα­θί­ας αναφέρεται:

Ο Iατρι­κός Σύλ­λο­γος Ημα­θί­ας έγι­νε απο­δέ­κτης δια­μαρ­τυ­ρί­ας – καταγ­γε­λί­ας του μέλους του-ιατρού παθο­λό­γου κ. Παυ­λί­δη Αθη­νό­δω­ρου, σχε­τι­κά με επι­βο­λή προ­στί­μου σε βάρος του – για άσκο­πη μετα­κί­νη­ση – από την τρο­χαία στα διό­δια Μαλγάρων.

Ο ιατρός είναι κάτοι­κος Θεσ­σα­λο­νί­κης και εργά­ζε­ται στο νοσο­κο­μείο Βέροιας ως παθο­λό­γος, στον τομέα δηλα­δή που έχει αφιε­ρω­θεί «ψυχή τε και σώμα­τι» στην αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας COVID-19. Ο ιατρός την Κυρια­κή 3 Ιανουα­ρί­ου 2021 μετέ­βαι­νε στο νοσο­κο­μείο, καθώς είχε εφη­με­ρία. Η επί­δει­ξη της ιατρι­κής ταυ­τό­τη­τας και του προ­γράμ­μα­τος εφη­με­ριών του νοσο­κο­μεί­ου Βέροιας δεν ήταν αρκε­τά κατά τον έλεγ­χο από την τρο­χαία στα διό­δια Μαλ­γά­ρων. Άλλω­στε, εάν όντως ήταν άσκο­πη μετα­κί­νη­ση, δεν έπρε­πε να του επι­τρα­πεί η συνέ­χι­ση της δια­δρο­μής (Ο ιατρός μετέ­βη στο νοσο­κο­μείο Βέροιας και εφη­μέ­ρευ­σε κανονικά).

Ο Ιατρι­κός Σύλ­λο­γος Ημα­θί­ας με λύπη του κατα­δι­κά­ζει την υπερ­βο­λι­κή αυστη­ρό­τη­τα που επε­δεί­χθη στην μετα­κί­νη­ση του ιατρού μέλους του και μάλι­στα σε εφη­με­ρία Κυρια­κής, όπου η παρου­σία του ήταν «εκ των ων ουκ άνευ».

Καλού­με όλους τους εμπλε­κό­με­νους φορείς που σχε­τί­ζο­νται με το περι­στα­τι­κό να επι­λη­φθούν, ώστε να μην ξανα­ζή­σου­με ανά­λο­γες ατυ­χείς κατα­στά­σεις. Ειδι­κά στον και­ρό της παν­δη­μί­ας, ο ιατρι­κός κόσμος βρί­σκε­ται στην πρώ­τη γραμ­μή της μάχης, ώστε να παρα­μεί­νει όρθια η κοι­νω­νία. Τα χει­ρο­κρο­τή­μα­τα στους «ήρω­ες» της παν­δη­μί­ας πρέ­πει να έχουν και έμπρα­κτη εφαρ­μο­γή και να μην είναι μόνο λεκτι­κές ανακοινώσεις.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο