Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απαράδεκτη εκδήλωση για τους «τσάμηδες» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταγγέλλει το ΚΚΕ

Η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει τη διορ­γά­νω­ση εκδή­λω­σης με θέμα «τα 75 χρό­νια από την απέ­λα­ση των Τσά­μη­δων» από τον Ρου­μά­νο ευρω­βου­λευ­τή του Ευρω­παϊ­κού Λαϊ­κού Κόμ­μα­τος Sogor Csaba στο Ευρω­παϊ­κό Κοινοβούλιο.

Στην καταγ­γε­λία της αναφέρει:

«Πρό­κει­ται για απα­ρά­δε­κτες ενέρ­γειες που συστη­μα­τι­κά εγεί­ρουν ζητή­μα­τα “μειο­νο­τή­των” τρο­φο­δο­τώ­ντας τον εθνι­κι­σμό και τους αλυ­τρω­τι­σμούς στους λαούς, τη λογι­κή του “διαί­ρει και βασί­λευε” και την αμφι­σβή­τη­ση συνό­ρων και κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των και στην περιο­χή των Βαλκανίων.

Η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ με επι­στο­λή της προς τον Πρό­ε­δρο του Ευρω­παϊ­κού Κοι­νο­βου­λί­ου Α. Ταγιά­νι κατήγ­γει­λε τις τερά­στιες ευθύ­νες του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου για τη φιλο­ξε­νία τέτοιου είδους απα­ρά­δε­κτων εκδη­λώ­σε­ων, αλλά και συνο­λι­κά της ΕΕ που με τοπο­θε­τή­σεις αξιω­μα­τού­χων της έχει κάνει λόγο για “ύπαρ­ξη «τσά­μι­κου ζητή­μα­τος» το οποίο είναι «διμε­ρές ζήτη­μα που εκκρε­μεί» στις σχέ­σεις Ελλά­δας — Αλβανίας”».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο