Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απελάθηκε από την Τουρκία ο δημοσιογράφος Ευάγγελος Αρεταίος

Την απέ­λα­σή του από την Τουρ­κία έκα­νε γνω­στή με ανάρ­τη­σή του στα κοι­νω­νι­κά δίκτυα ο δημο­σιο­γρά­φος, Ευάγ­γε­λος Αρεταίος.

Όπως ανα­φέ­ρει ο δημο­σιο­γρά­φος, μετα­ξύ άλλων, στην ανάρ­τη­σή του «οι τουρ­κι­κές αρχές απο­φά­σι­σαν να με απε­λά­σουν και να μου απα­γο­ρεύ­σουν να επι­στρέ­ψω για λόγους δημό­σιας τάξης».

«Βασι­κός λόγος, από ό,τι κατά­λα­βα από τα όσα με ρώτη­σαν το βρά­δυ που με κρά­τη­σαν στο αερο­δρό­μιο, συμπε­ρι­φε­ρό­με­νοι με ευγέ­νεια και κατα­νό­η­ση στην έκπλη­ξη μου, ήταν τα ταξί­δια μου στην νοτιο­α­να­το­λι­κή Τουρ­κία, ένα ταξί­δι μου στην βόρεια Συρία το 2015 και τα ταξί­δια μου στην υπό­λοι­πη Τουρ­κία. Καθώς και οι επα­φές μου με άτο­μα που το τουρ­κι­κό κρά­τος θεω­ρεί μεμ­πτές και οι φωτο­γρα­φί­ες στο κινη­τό μου, οι οποί­ες σχε­τί­ζο­νται με δρα­στη­ριό­τη­τες των Κούρ­δων στην βόρεια Συρία, τις οποί­ες λάμ­βα­να μέσω ενός whatsApp group ανθρώ­πων που παρα­κο­λου­θούν τις εξε­λί­ξεις στην περιο­χή. Όπως κάθε δημο­σιο­γρά­φος που κάνει ρεπορ­τάζ, ήμουν απο­δέ­κτης ειδή­σε­ων και φωτο­γρα­φιών», συμπλη­ρώ­νει ο δημο­σιο­γρά­φος στην ανάρ­τη­σή του.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο