Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απεργία στην Γαλλία – Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ-ΚΟΣΚΟ

Από νωρίς χτες το πρωί απερ­για­κές φρου­ρές και συγκε­ντρώ­σεις πραγ­μα­το­ποιού­νται σε όλη την Γαλ­λία. Ξεχω­ρί­ζουν οι συγκε­ντρώ­σεις σε Διυ­λι­στή­ρια και Πυρη­νι­κά εργο­στά­σια σε αλλη­λεγ­γύη στον μεγά­λο αγώ­να των απερ­γών στα διυλιστήρια.

Συλ­λα­λη­τή­ρια σε πολ­λές πόλεις της χώρας ενώ εκδη­λώ­νε­ται μεγά­λο κίνη­μα αλλη­λεγ­γύ­ης από νέους, μαθη­τές, φοι­τη­τές που έχουν προ­χω­ρή­σει σε κατα­λή­ψεις, συνε­λεύ­σεις και δρά­σεις αλλη­λεγ­γύ­ης αλλά και κόσμο που εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη του κόντρα στην επιστράτευση.


Δεί­τε το εισα­γω­γι­κό βίντεο του 58ου συνε­δρί­ου UD CGT 13 | 3 χρό­νια αγώ­να σε 30 λεπτά! — και θα συνεχίσουμε…

Αντι­προ­σω­πεία του ΠΑΜΕ και του Σωμα­τεί­ου ΕΝΕΔΕΠ-ΚΟΣΚΟ βρί­σκο­νται στην Γαλ­λία και συμ­με­τέ­χουν στο Συνέ­δριο του Εργα­τι­κού Κέντρου Μασ­σα­λί­ας, UD CGT 13 καθώς και στην απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση. Οι αντι­προ­σω­πεί­ας δέχτη­καν θερ­μό καλω­σό­ρι­σμα από τους αντι­προ­σώ­πους του συνεδρίου

Δεί­τε Φωτο εδώ & εδώ
UD CGT 13 FaceBook

Η αντι­προ­σω­πεία είχε συνα­ντή­σεις με συν­δι­κά­τα που βρί­σκο­νται στην πρώ­τη γραμ­μή των αγώ­νων και δέχτη­κε και το μήνυ­μα του Fabien Cros, Γραμ­μα­τέα Συν­δι­κά­του CGT στο Διυ­λι­στή­ριο Total La Mède

Που δήλω­σε «Μας δίνει δύνα­μη η συντρο­φι­κή αλλη­λεγ­γύη που δεχό­μα­στε από όλο τον κόσμο και πιο συγκε­κρι­μέ­να από τους Έλλη­νες συντρό­φους που είναι στην πρώ­τη γραμ­μή της διεκ­δί­κη­σης και του αγώ­να και που μας έχουν δεί­ξει συχνά τον δρό­μο και απο­τε­λούν πηγή έμπνευ­σης για εμάς. Ευχα­ρι­στού­με όλο τον κόσμο και ελπί­ζου­με αυτό που συνέ­βη στη Γαλ­λία  να απο­τε­λέ­σει παρά­δειγ­μα στον αγώ­να που θα κάνου­με όλοι αυτή την περί­ο­δο για να σώσου­με τις θέσεις εργα­σί­ας μας, τους μισθούς και τις οικο­γέ­νειές μας ακό­μα και τις χώρες μας από εκεί που θέλουν να μας βου­λιά­ξουν οι καπι­τα­λι­στές. Σας ευχαριστούμε!»


Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο