Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΠΘ-Πανσπουδαστική ΚΣ: Καταγγέλλουν οργανωμένο σχέδιο διάλυσης των Φοιτητικών Συλλόγων από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Την παρά­τα­ξη της ΔΑΠ — ΝΔΦΚ για τις συν­θή­κες πλή­ρους διά­λυ­σης που επι­κρα­τούν στους συλ­λό­γους που η ίδια κατέ­χει τη πλειο­ψη­φία, καταγ­γέλ­λουν με κοι­νή τους δήλω­ση οι εκλεγ­μέ­νοι με την Παν­σπου­δα­στι­κή ΚΣ στα ΔΣ των Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων Μαθη­μα­τι­κού, Χημι­κού, Γεω­πο­νί­ας, Χημι­κών Μηχα­νι­κών, Τοπο­γρά­φων Μηχα­νι­κών και Φιλο­σο­φί­ας — Παι­δα­γω­γι­κής του Αρι­στο­τε­λεί­ου Πανε­πι­στη­μί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης. Παράλ­λη­λα απαι­τούν τη μη ανα­γνώ­ρι­ση τους ως αντι­προ­σώ­πους των φοιτητών.

Ανα­λυ­τι­κά η δήλωση:

«Οι εκλεγ­μέ­νοι με την Παν­σπου­δα­στι­κή ΚΣ καταγ­γέλ­λου­με ότι με από­λυ­τη ευθύ­νη των εκπρο­σώ­πων της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στους Συλ­λό­γους μας, που βρί­σκο­νται κατά πλειο­ψη­φία στη διοί­κη­ση των συγκε­κρι­μέ­νων συλ­λό­γων, επι­κρα­τούν συν­θή­κες πλή­ρους διά­λυ­σης των δια­δι­κα­σιών τους. Συγκε­κρι­μέ­να τα Διοι­κη­τι­κά Συμ­βού­λια των συλ­λό­γων δεν έχουν συνε­δριά­σει ποτέ, επί της ουσί­ας, εδώ και 3 χρό­νια (!) μετά το ΔΣ συγκρό­τη­σης μετά τις φοι­τη­τι­κές εκλο­γές το 2019.

Επι­πλέ­ον, οι εκλεγ­μέ­νοι εκπρό­σω­ποι της ΔΑΠ αρνού­νται πει­σμα­τι­κά να εμφα­νι­στούν σε οποιο­δή­πο­τε αίτη­μα μας για σύγκλη­ση του ΔΣ. Αρνού­νται στη πλειο­ψη­φία των ΔΣ των παρα­πά­νω Συλ­λό­γων να εμφα­νί­σουν τα πρα­κτι­κά και τη σφρα­γί­δα του Συλ­λό­γου. Έχουν απου­σιά­σει από όλες τις Γενι­κές Συνε­λεύ­σεις του συλ­λό­γου μέσα σε αυτά τα χρό­νια που έχουν συγκλη­θεί με συλ­λο­γή υπο­γρα­φών από τους ίδιους τους φοιτητές.

Καταγ­γέλ­λου­με στους φοι­τη­τές ότι οι ενέρ­γειες αυτές απο­τε­λούν ένα οργα­νω­μέ­νο σχέ­διο για τη φίμω­ση και διά­λυ­ση των Συλ­λό­γων μας σε συν­θή­κες κρί­σι­μες για τους φοι­τη­τές και τις οικο­γέ­νειές τους, συν­θή­κες έντα­σης της αντι­λαϊ­κής επί­θε­σης, όξυν­σης των προ­βλη­μά­των μας.

Όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα οι εκπρό­σω­ποι της ΔΑΠ, με την απου­σία τους, εμπό­δι­σαν τη σύγκλι­ση των ΔΣ, αφή­νο­ντας έκθε­τους χιλιά­δες φοι­τη­τές στα Τμή­μα­τα μας το κρί­σι­μο διά­στη­μα της παν­δη­μί­ας, των κλει­στών σχο­λών. Τους αφή­νουν έκθε­τους σήμε­ρα απέ­να­ντι στις αντιεκ­παι­δευ­τι­κές κατευ­θύν­σεις και αλλα­γές, στα δεκά­δες οξυ­μέ­να προ­βλή­μα­τα μέσα και έξω από τα Τμή­μα­τα. Εμπο­δί­ζο­ντας την οργά­νω­ση της διεκ­δί­κη­σης, του αγώ­να, της αλλη­λεγ­γύ­ης ανά­με­σα σε φοι­τη­τές, της πολι­τι­στι­κής και αθλη­τι­κής δρα­στη­ριό­τη­τας των συλ­λό­γων επι­διώ­κουν τη διά­λυ­ση και των εκφυ­λι­σμό των Συλ­λό­γων μας.

Για όλους τους παρα­πά­νω λόγους και μετά τη διαρ­κή, συστη­μα­τι­κή και κατά­φω­ρη παρα­βί­α­ση των κατα­στα­τι­κών των συλ­λό­γων μας θεω­ρού­με έκπτω­τους τους εκπρο­σώ­πους της ΔΑΠ ΝΔΦΚ από τα ΔΣ των Φοι­τη­τι­κών μας Συλ­λό­γων. Δεν τους ανα­γνω­ρί­ζου­με θεω­ρού­με ότι έχουν χάσει οποια­δή­πο­τε ηθι­κή και τυπι­κή νομι­μο­ποί­η­ση. Παράλ­λη­λα, αιτού­μα­στε στα Τμή­μα­τα μας, στις αντί­στοι­χες γραμ­μα­τεί­ες, τους Προ­έ­δρους και τη Κοσμη­τεί­ες των σχο­λών μας, τη μη ανα­γνώ­ρι­ση τους ως εκλεγ­μέ­νων εκπρο­σώ­πων των φοι­τη­τών. Δεν απο­τε­λούν νόμι­μο εκπρό­σω­πο του ΔΣ και επο­μέ­νως δεν μπο­ρούν να έχουν καμία πρό­σβα­ση σε προ­σω­πι­κά δεδο­μέ­να φοι­τη­τών. Καλού­με όλους τους φοι­τη­τές των συλ­λό­γων μας να πάρουν την κατά­στα­ση στα χέρια τους ! Να κάνουν δική τους υπό­θε­ση την οργά­νω­ση στο σύλ­λο­γο και τη διε­ξα­γω­γή των δια­δι­κα­σιών τους, των εκλογών!».

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο