Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στους γιατρούς ρίχνει την ευθύνη για τη Τζωρτζίνα η Ρούλα Πισπιρίγκου — Κατεπείγουσα έρευνα για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Με εντο­λή να ολο­κλη­ρω­θεί τάχι­στα η νέα έρευ­να που θα αφο­ρά τους θανά­τους των δυο μικρό­τε­ρων παι­διών της οικο­γέ­νειας Δασκα­λα­κη, της 3,5 ετών Μαλε­νας και της 6 μηνών Ίρι­δας, δια­τά­χθη­κε κατε­πεί­γου­σα προ­κα­ταρ­κτι­κή έρευ­να από την Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών της Αθήνας.

Οι δύο φάκε­λοι των δικο­γρα­φιών για το θάνα­το της Ίρι­δας, το Μάρ­τιο του 2021, αλλά και της Μαλέ­νας, τον Ιού­λιο του 2019, περ­νούν στα χέρια δύο εισαγ­γε­λέ­ων, υπό την επο­πτεία της Προϊ­στα­μέ­νης της Εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών της Αθή­νας, Σωτη­ρί­ας Παπαγεωργακοπούλου.

Έτσι, με βάση τα νέα στοι­χεία που έχουν προ­κύ­ψει, θα μπουν στο «μικρο­σκό­πιο» οι ακρι­βείς συν­θή­κες που έφυ­γαν από τη ζωή τόσο η Μαλέ­να όσο και η Ίρι­δα, μέσα διά­στη­μα 20 μηνών.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι στο θάνα­το της Ίρι­δας αίσθη­ση έχει προ­κα­λέ­σει εκτός το έκζε­μα γύρω από το στό­μα του βρέ­φους που επι­ση­μαί­νε­ται στην ιατρο­δι­κα­στι­κή έκθε­ση ως δερ­μα­τί­τι­δα, και συγκε­κρι­μέ­να ανα­φέ­ρε­ται ότι «πέριξ των χει­λέ­ων παρα­τη­ρού­νται ευρή­μα­τα ενδει­κτι­κά δερ­μα­τί­τι­δος εξ επα­φής / εκζε­μα­τοει­δούς αντί­δρα­σε­ως (τα χεί­λη εμφα­νί­ζουν στοι­χεία απο­ξή­ραν­σης)» αλλά και το πανά­κι που βρέ­θη­κε στην κού­νια του μωρού μετά το θάνα­το του.

Όσον αφο­ρά το θάνα­το της Μαλέ­νας, προ­βλη­μα­τι­σμό έχουν προ­κα­λέ­σει, οι «δύο μικρο­εκ­δο­ρές στη ρινι­κή χώρα» που κατα­γρά­φει η ιατρο­δι­κα­στι­κή έκθε­ση, εύρη­μα που τώρα ανα­μέ­νε­ται να εξε­τα­στεί, υπό το νέο πρί­σμα των τελευ­ταί­ων εξελίξεων.

Στους για­τρούς ρίχνει την ευθύ­νη για τη Τζωρ­τζί­να η Ρού­λα Πισπιρίγκου

 Απο­λο­γη­τι­κό υπό­μνη­μα με τις θέσεις της παρέ­δω­σε στην 18η ανα­κρί­τρια η Ρού­λα Πισπι­ρί­γκου συνο­δευό­με­νη από τους δικη­γό­ρους της Χρή­στο Ζαρ­δα και Όθω­να Παπαδόπουλο.

Η κατη­γο­ρού­με­νη για τη δολο­φο­νία της 9χρονης Τζωρ­τζί­νας φέρε­ται να αρνεί­ται την κατη­γο­ρία, επι­κα­λού­με­νη ως κύριο επι­χεί­ρη­μα της την πιθα­νό­τη­τα ιατρι­κού λάθους στο κατα­λη­κτι­κό επει­σό­διο του παι­διού της. Η Ρού­λα Πισπι­ρί­γκου ‑σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες- ανα­φέ­ρει στο υπό­μνη­μα της ότι το επει­σό­διο της Τζωρ­τζί­νας σημειώ­νε­ται στις 14.30 το μεση­μέ­ρι, αλλά το παι­δί είχε παλ­μούς μέχρι και τις 15.10.

Κατά την κατη­γο­ρού­με­νη, αν το παι­δί είχε δεχθεί ποσό­τη­τα κετα­μί­νης θα έπρε­πε να έχει κατα­λή­ξει σε 20 λεπτά, σύμ­φω­να με τα όσα ανα­φέ­ρουν οι για­τροί. Έτσι, σύμ­φω­να με τον βασι­κό ισχυ­ρι­σμό της Ρού­λας Πισπι­ρι­γκου, προ­κύ­πτει ξεκά­θα­ρα πως η ίδια δεν έχει καμία σχέ­ση με περι­στα­τι­κό, αφού το παι­δί κατέ­λη­ξε τελι­κά έπει­τα από 40 λεπτά.

   Η κατηγορούμενη αμφισβητεί την άτυπη πληροφόρηση

Σχε­τι­κά με την ανυ­παρ­ξία κετα­μί­νης στο Νοσο­κο­μείο Παί­δων που φαί­νε­ται να επι­ση­μαί­νε­ται στα στοι­χεία τη υπό­θε­σης, η κατη­γο­ρού­με­νη φέρε­ται να επι­χει­ρη­μα­το­λο­γεί διε­ρω­τώ­με­νη πως γίνε­ται να μην υπάρ­χει αυτή η ουσία στο συγκε­κρι­μέ­νο νοσο­κο­μείο, καθώς χορη­γεί­ται στην κτη­νια­τρι­κή, αλλά και την παιδοχειρουργική. 

Ψιθύ­ρι­ζε όταν μιλάς για αγά­πη, της Βασι­λι­κής Ελευ­θε­ριά­δου – Γαλάνη

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο