Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 6 Απριλίου

Με 24ωρη απερ­γία και στά­σεις εργα­σί­ας συμ­με­τέ­χουν οι εργα­ζό­με­νοι στα Μέσα Μετα­φο­ράς στην απερ­γία την Τετάρ­τη 6 Απρι­λί­ου 2022.

Ακι­νη­το­ποι­η­μέ­να όλη την ημέ­ρα θα είναι τα Μέσα Στα­θε­ρής Τρο­χιάς (Μετρό, Ηλε­κτρι­κός και Τραμ) σύμ­φω­να με από­φα­ση των σωμα­τεί­ων εργα­ζό­με­νων στην ΣΤΑ.ΣΥ. Επί­σης, ακι­νη­το­ποι­η­μέ­να θα είναι και τα τρέ­να, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων και του Προ­α­στια­κού, καθώς και τα τρό­λεϊ λόγω της συμ­με­το­χής στην 24ωρη απερ­γία της Πανελ­λή­νιας Ομο­σπον­δί­ας Σιδη­ρο­δρο­μι­κών και της Ένω­σης Εργα­ζο­μέ­νων ΗΛΠΑΠ αντί­στοι­χα. Στα λεω­φο­ρεία θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν στά­σεις εργα­σί­ας από την έναρ­ξη της βάρ­διας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρ­διας σύμ­φω­να με από­φα­ση του Συν­δι­κά­του Εργα­ζο­μέ­νων ΟΑΣΑ. Η απο­κα­τά­στα­ση της κυκλο­φο­ρί­ας ανα­μέ­νε­ται γύρω στις 9:30 — 10:00 π.μ. ενώ τα τελευ­ταία δρο­μο­λό­για ανα­μέ­νο­νται από τις 20:00 ή νωρίτερα.

Οι εργα­ζό­με­νοι στις συγκοι­νω­νί­ες διεκ­δι­κούν υπο­γρα­φή «Συλ­λο­γι­κής Σύμ­βα­σης Εργα­σί­ας, Ενί­σχυ­ση των Δημό­σιων Συγκοι­νω­νιών, λήψη μέτρων για την απο­τρο­πή της φτω­χο­ποί­η­σης του πλη­θυ­σμού, την αντι­με­τώ­πι­ση της ακρί­βειας και την άρση των εμπο­δί­ων που επι­βά­λει στη συν­δι­κα­λι­στι­κή δρά­ση ο νόμος «Χατζη­δά­κη»», όπως ανα­φέ­ρουν στις ανα­κοι­νώ­σεις τους και καλούν τους εργα­ζό­με­νους να λάβουν μέρος στη συγκέ­ντρω­ση στις 11π.μ. στην πλα­τεία Κλαυθμώνος.

Σε 24ωρη απερ­γία την Τετάρ­τη 6 Απρι­λί­ου προ­χω­ρούν και οι ελεγ­κτές ενα­έ­ριας κυκλο­φο­ρί­ας. Η από­φα­ση συμ­με­το­χής ελή­φθη στις 23 Μαρ­τί­ου κατά τη διάρ­κεια της γενι­κής συνέ­λευ­σης της Ενω­σης Ελεγ­κτών Ενα­έ­ριας Κυκλο­φο­ρί­ας Ελλά­δας (ΕΕΕΚΕ). Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι, στην απερ­γία θα λάβει μέρος και ο Πανελ­λή­νιος Σύλ­λο­γος Τηλε­πι­κοι­νω­νια­κών της Υπη­ρε­σί­ας Πολι­τι­κής Αερο­πο­ρί­ας. Ο Σύλ­λο­γος ζητά, μετα­ξύ άλλων, αυξή­σεις στους μισθούς και την κατάρ­γη­ση του νόμου Χατζη­δά­κη για τα εργα­σια­κά καθώς και «όλων των νόμων που ιδιω­τι­κο­ποιούν την κοι­νω­νι­κή ασφάλιση».

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο