Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι απάντησε σε κρίσιμα ερωτήματα κατά την απολογία της η μητέρα της 9χρονης Τζωρτζίνας

Ενώ­πιον του Εισαγ­γε­λέα Προ­φυ­λα­κί­σε­ων βρί­σκε­ται η Ρού­λα Πισπι­ρί­γκου, κατη­γο­ρού­με­νη για τη δολο­φο­νία της 9χρονης Τζωρ­τζί­νας, η οποία ολο­κλή­ρω­σε την απο­λο­γία της στην Ανα­κρί­τρια λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα.

Ρού­λα Πισπι­ρί­γκου δέχε­ται ερω­τή­σεις από τον Εισαγ­γε­λι­κό λει­τουρ­γό ώστε μετά να ξεκι­νή­σει η διά­σκε­ψη του με την Ανα­κρί­τρια της υπό­θε­σης για να κρι­θεί η τύχη της κατηγορουμένης.

Κατά τη διάρ­κεια της απο­λο­γί­ας της η 33χρονη δέχθη­κε δεκά­δες ερω­τή­σεις για τα σημεία της δικο­γρα­φί­ας που την οδή­γη­σαν ενώ­πιον της Δικαιο­σύ­νης, από την Ανα­κρί­τρια, σε μια πολύ­ω­ρη διαδικασία.

Η Ρού­λα Πισπι­ρί­γκου, μητέ­ρα της Τζωρ­τζί­νας, ρωτή­θη­κε σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες μετα­ξύ άλλων για τη φρά­ση που φέρε­ται να είπε στους για­τρούς, μία μέρα πριν το παι­δί κατα­λή­ξει, η οποία ήταν: «το μεγα­λύ­τε­ρο επει­σό­διο δεν το έχε­τε δει ακό­μη». Η κατη­γο­ρού­με­νη φαί­νε­ται πως αιτιο­λό­γη­σε τη συγκε­κρι­μέ­νη φρά­ση, λέγο­ντας πως αυτό που είπε ήταν μία προει­δο­ποί­η­ση «ένα καμπα­νά­κι προς τους για­τρούς», ώστε να έχουν τετα­μέ­νη την προ­σο­χή τους, για­τί από προη­γού­με­να επει­σό­δια ήξε­ρε ότι το παι­δί έκα­νε τρία επει­σό­δια με ταχυ­καρ­δί­ες και στη συνέ­χεια ένα μεγα­λύ­τε­ρο, μία βραδυκαρδία.

Φέρε­ται επί­σης να είπε στη δικα­στι­κή λει­τουρ­γό πως ρώτη­σε στο Νοσο­κο­μείο Παί­δων για την ύπαρ­ξη καμε­ρών διό­τι είχε σημειω­θεί μια κλοπή.

Η 33χρονη φέρε­ται να ανα­φέρ­θη­κε σε όλη την πορεία της σχέ­σης της με τον σύζυ­γό της σε βάρος του οποί­ου φαί­νε­ται να μην άφη­σε την παρα­μι­κρή αιχμή.

Επε­σή­μα­νε επί­σης ότι το παι­δί είτε ζητού­σε η ίδια είτε δεν ζητού­σε, θα έμπαι­νε σε μονό­κλι­νο δωμά­τιο λόγω των ιδιαί­τε­ρων προ­βλη­μά­των υγεί­ας που αντιμετώπιζε.

Απα­ντώ­ντας στις αιτιά­σεις της δικο­γρα­φί­ας για την ψυχραι­μία που επέ­δει­ξε όταν η Τζωρ­τζί­να εμφά­νι­σε το μοι­ραίο περι­στα­τι­κό, η Ρού­λα Πισπι­ρί­γκου φέρε­ται να είπε πως είχε ήδη χάσει δύο παι­διά και δια­χει­ρι­ζό­ταν δια­φο­ρε­τι­κά την όλη κατά­στα­ση. Φέρε­ται επί­σης να είπε πως για τους θανά­τους των άλλων δύο παι­διών, υπάρ­χουν ιατρο­δι­κα­στι­κές εκθέ­σεις που έχουν απο­φαν­θεί για τους λόγους που εξέ­πνευ­σαν. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες μάλι­στα επι­κα­λέ­στη­κε, όσον αφο­ρά την Μαλέ­να, ότι είχαν υπο­βά­λει μήνυ­ση με τον σύζυ­γό της για ιατρι­κή αμέ­λεια και φέρε­ται να διε­ρω­τή­θη­κε, πώς θα μπο­ρού­σε να έχει εμπλο­κή, αφού είχε προ­σφύ­γει στη Δικαιο­σύ­νη ζητώ­ντας την ποι­νι­κή δίω­ξη κάθε υπεύθυνου.

Κατά τη διάρ­κεια της δια­δι­κα­σί­ας η 33χρονη φέρε­ται επί­σης να επα­νέ­λα­βε αρκε­τές φορές πως είναι μητέ­ρα που έχει χάσει τρία παι­διά «και είμαι ένα βήμα από τη φυλακή».

Και ενώ για τη δολο­φο­νία της Τζωρ­τζί­νας η απο­λο­γία της Ρού­λας Πισπι­ρί­γκου έκλει­σε την πρώ­τη φάση των ερευ­νών, η Εισαγ­γε­λία της Αθή­νας ανέ­λα­βε ήδη από τις έρευ­νες για τη δια­λεύ­καν­ση των θανά­των και των δύο άλλων παι­διών της οικο­γέ­νειας Δασκαλάκη.

Η έρευ­να ήδη ανα­τέ­θη­κε από την προϊ­στα­μέ­νη της Εισαγ­γε­λί­ας Αθη­νών Σωτη­ρία Παπα­γε­ωρ­γα­κο­πού­λου σε δύο εισαγ­γε­λείς, Αντώ­νη Ελευ­θε­ριά­νο και Απο­στό­λη Ανδρέ­ου και σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες οι έρευ­νες θα επι­σπευ­σθούν, προ­κει­μέ­νου το ταχύ­τε­ρο να κατα­λή­ξουν σε απο­τέ­λε­σμα. Πάντως προς το παρόν, οι εκτι­μή­σεις εισαγ­γε­λι­κών πηγών ανα­φέ­ρουν ότι στις έρευ­νες για τα άλλα δύο παι­διά οι αρχές δεν πάνε στα τυφλά και ήδη έχουν απο­κλει­στεί για τον θάνα­τό τους γενε­τι­κοί παρά­γο­ντες και παθο­λο­γι­κά αίτια.

Επί­σης οι έρευ­νες της Εισαγ­γε­λί­ας στρέ­φο­νται ήδη και σε πρό­σω­πα του οικο­γε­νεια­κού περι­βάλ­λο­ντος της Ρού­λας Πισπι­ρί­γκου, προ­κει­μέ­νου να δια­πι­στω­θεί, αν είχαν εμπλο­κή με τη μορ­φή, ότι είτε γνώ­ρι­ζαν και δεν μίλη­σαν είτε, ειδι­κά για τον πατέ­ρα, είχε υπο­ψί­ες και δεν άσκη­σε, ως όφει­λε, την γονι­κή του φρο­ντί­δα για να προ­α­σπί­σει τη ζωή των παι­διών του.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο