Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΠΘ: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές φοιτητών — ΚΚΕ: Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι συλληφθέντες

Σε συλ­λή­ψεις μετα­τρά­πη­καν οι συνο­λι­κά 30 προ­σα­γω­γές που έκα­νε το μεση­μέ­ρι της Δευ­τέ­ρας η αστυ­νο­μία, μετά την άγρια κατα­στο­λή της φοι­τη­τι­κής κινη­το­ποί­η­σης στο ΑΠΘ. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, η πλειο­ψη­φία των συλ­λη­φθέ­ντων αντι­με­τω­πί­ζει την κατη­γο­ρία για φθο­ρά δημό­σιας περιου­σί­ας. Αύριο ανα­μέ­νε­ται να περά­σουν από το αυτόφωρο.

Λίγο πριν τις 9 το βρά­δυ της Δευ­τέ­ρας, οι φοι­τη­τές, μαθη­τές εργα­ζό­με­νοι που συμ­με­τεί­χαν στη συγκέ­ντρω­ση αλλη­λεγ­γύ­ης για τους συλ­λη­φθέ­ντες φοι­τη­τές έξω από τη Γενι­κή Αστυ­νο­μι­κή Διεύ­θυν­ση Θεσ­σα­λο­νί­κης απο­χώ­ρη­σαν συγκρο­τη­μέ­να με πορεία προς το κέντρο της πόλης.

Οι φοι­τη­τι­κοί σύλ­λο­γοι ανα­νέ­ω­σαν το ραντε­βού τους για την αυρια­νή κινη­το­ποί­η­ση στις 11.00 στη Πρυ­τα­νεία, της οποί­ας θα ακο­λου­θή­σει πορεία προς τα δικα­στή­ρια όπου θα ανα­κοι­νω­θούν ποι­νές για τους συλ­λη­φθέ­ντες φοιτητές.

ΚΚΕ: Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι συλληφθέντες

Την άμε­ση απε­λευ­θέ­ρω­ση όλων των συλ­λη­φθέ­ντων απαι­τεί η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ, καταγ­γέλ­λο­ντας τον αυταρ­χι­κό κατή­φο­ρο που συνεχίζεται.

«Οι αναί­τιες πρω­ι­νές προ­σα­γω­γές των φοι­τη­τών μετα­τρά­πη­καν σε συλ­λή­ψεις ενώ οι φοι­τη­τές, με εντο­λή του εισαγ­γε­λέα, θα περά­σουν την νύχτα τους στο κρα­τη­τή­ριο ενό­ψει της αυρια­νής αυτό­φω­ρης δια­δι­κα­σί­ας», σημειώ­νει η ΚΟ Κ. Μακεδονίας.

«Αυτή είναι η απά­ντη­ση της κυβέρ­νη­σης απέ­να­ντι στους φοι­τη­τές που διεκ­δι­κούν το αυτο­νό­η­το, να ανοί­ξουν οι σχο­λές και τα πανε­πι­στη­μια­κά τμή­μα­τα και να γυρί­σουν οι φοι­τη­τές στις σπου­δές τους και να μην εφαρ­μο­στεί ο νόμος που εισά­γει την κατα­στο­λή και εντεί­νει την επι­χει­ρη­μα­τι­κή δρά­ση μέσα στα πανε­πι­στή­μια», προ­σθέ­τει, ξεκα­θα­ρί­ζο­ντας πως «η προ­σπά­θεια τρο­μο­κρά­τη­σης όσων αγω­νί­ζο­νται θα πέσει στο κενό».

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο