Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αποδεκτή κατά το ήμισυ κάνει η κυβέρνηση την τροπολογία του ΚΚΕ για την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων

Απο­δε­κτή κατά το πρώ­το μέρος της μέρος θα κάνουν οι Νίκος Παπ­πάς και Έφη Αχτσιό­γλου, την τρο­πο­λο­γία του ΚΚΕ με θέμα: «Μη κατα­βο­λή των απο­δο­χών των εργα­ζο­μέ­νων και βλα­πτι­κή μετα­βο­λή των όρων εργα­σί­ας». Το πρώ­το μέρος της τρο­πο­λο­γί­ας του ΚΚΕ που ανα­φέ­ρει ότι «θεω­ρεί­ται μονο­με­ρής βλα­πτι­κή μετα­βο­λή των όρων εργα­σί­ας η αξιό­λο­γη καθυ­στέ­ρη­ση κατα­βο­λής των δεδου­λευ­μέ­νων απο­δο­χών του εργα­ζο­μέ­νου από τον εργο­δό­τη, ανε­ξαρ­τή­τως της αιτί­ας της καθυστέρησης».

Ωστό­σο, η κυβέρ­νη­ση δεν έκα­νε δεκτό το δεύ­τε­ρο μέρος της τρο­πο­λο­γί­ας, απέρ­ρι­ψε δηλα­δή την αυστη­ρο­ποί­η­ση του θεσμι­κού πλαι­σί­ου. Το δεύ­τε­ρο μέρος της τρο­πο­λο­γί­ας προ­βλέ­πει ότι οι εργο­δό­τες που δεν κατα­βάλ­λουν στην ώρα τους τα δεδου­λευ­μέ­να τιμω­ρού­νται με φυλά­κι­ση και χρη­μα­τι­κή ποι­νή, ενώ προ­βλέ­πε­ται ότι η εκδί­κα­ση τέτοιων υπο­θέ­σε­ων θα γίνε­ται με τη δια­δι­κα­σία του Αυτόφωρου.

Και ενώ στην των δύο υπουρ­γών γίνε­ται ανα­φο­ρά στο πρώ­το μέρος της τρο­πο­λο­γί­ας το οποίο γίε­νται και απο­δε­κτό, δεν ανα­φέ­ρε­ται λέξη για τη μη υιο­θέ­τη­ση του δεύ­τε­ρου μέρους.

 

Τρο­πο­λο­γία του ΚΚΕ για την καθυ­στέ­ρη­ση κατα­βο­λής δεδου­λευ­μέ­νων απο­δο­χών στους εργα­ζό­με­νους – Θα την ψηφί­σει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο