Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αποκαθηλώθηκε η πινακίδα από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Θεσσαλονίκη

Επι­τέ­λους! Ένα χρό­νο μετά την κατα­δί­κη της ναζι­στι­κής, εγκλη­μα­τι­κής συμ­μο­ρί­ας της Χρυ­σής Αυγής, οι αρμό­διες υπη­ρε­σί­ες του Δήμου Θεσ­σα­λο­νί­κης προ­χώ­ρη­σαν στην απο­κα­θή­λω­ση της πινα­κί­δας που δέσπο­ζε στα γρα­φεία των φασι­στών στην περιο­χή των Δικα­στη­ρί­ων (φωτό: myportal.gr).

Έπει­τα από αίτη­μά προς το δημο­τι­κό συμ­βού­λιο της παρά­τα­ξης «Η Πόλη Ανά­πο­δα», το σώμα συμ­φώ­νη­σε ότι πέραν του ότι πρό­κει­ται για πρά­ξη που παρα­βιά­ζει τον νόμο περί υπαί­θριας δια­φή­μι­σης, είναι αδια­νό­η­το να εξα­κο­λου­θεί να υπάρ­χει η πινα­κί­δα με το όνο­μα της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης σε τόσο κεντρι­κό σημείο, στη δυτι­κή είσο­δο της πόλης.

Πάντως, τα πρώ­ην γρα­φεία της Χρυ­σής Αυγής στην Θεσ­σα­λο­νί­κη συνε­χί­ζουν να λει­τουρ­γούν ως ορμη­τή­ριο φασι­στοει­δών που έχει πλέ­ον μετο­νο­μα­στεί σε… «πολι­τι­στι­κό στέ­κι Σάρισα».

Η απο­κα­θή­λω­ση μιας πινα­κί­δας, παρ’ ότι απο­τε­λεί θετι­κό νέο, σε καμία περί­πτω­ση δεν είναι αρκε­τή. Το σημα­ντι­κό βρί­σκε­ται στην ολο­κλη­ρω­τι­κή απο­κα­θή­λω­ση του φασι­σμού-ναζι­σμού από κάθε χωρό δου­λειάς και εκπαί­δευ­σης, από κάθε γει­το­νιά και σημείο της πόλης.

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο