Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Η κυβέρνηση φέρνει από την πίσω πόρτα δουλειά ως τα 74 χρόνια! — ΠΑΜΕ: Να το πάρει πίσω

Μία βαθιά αντι­δρα­στι­κή διά­τα­ξη φέρ­νει η κυβέρ­νη­ση με το νομο­σχέ­διο του υπουρ­γεί­ου Οικο­νο­μι­κών που συζη­τιέ­ται στη Βου­λή, καθιε­ρώ­νο­ντας δου­λειά μέχρι τα βαθιά γερά­μα­τα με όχη­μα τα προ­γράμ­μα­τα επι­δο­τού­με­νης εργα­σί­ας για μακρο­χρό­νια ανέργους.

Συγκε­κρι­μέ­να στο Άρθρο 61 του νομο­σχε­δί­ου, με τίτλο «Προ­γράμ­μα­τα απα­σχό­λη­σης ανέρ­γων ηλι­κί­ας πενή­ντα πέντε (55) ετών και άνω – Τρο­πο­ποί­η­ση παρ. 6 άρθρου 74 ν. 3863/2010» σημειώ­νε­ται ότι:

«Με κοι­νή από­φα­ση των Υπουρ­γών Εργα­σί­ας και Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης, Οικο­νο­μι­κών και Εσω­τε­ρι­κών, μετά από γνώ­μη του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου της Δημό­σιας Υπη­ρε­σί­ας Απα­σχό­λη­σης (Δ.ΥΠ.Α.), είναι δυνα­τή η έντα­ξη ανέρ­γων, εγγε­γραμ­μέ­νων στο Ψηφια­κό Μητρώο της Δ.ΥΠ.Α., ηλι­κί­ας πενή­ντα πέντε (55) έως εξή­ντα επτά (67) ετών, σε προ­γράμ­μα­τα που καταρ­τί­ζο­νται από τη Δ.ΥΠ.Α., για την απα­σχό­λη­σή τους στον δημό­σιο τομέα, όπως αυτός ορί­ζε­ται στην περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’ 143), κατά παρέκ­κλι­ση των παρ. 1 και 2 του άρθρου 2 του ν. 4765/2021 (Α’ 6). 

Με την ίδια από­φα­ση δύνα­νται να καθο­ρί­ζο­νται οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις υπό τις οποί­ες είναι δυνα­τή η εφαρ­μο­γή του παρό­ντος σε ανέρ­γους ηλι­κί­ας άνω των εξή­ντα επτά (67) και έως εβδο­μή­ντα τεσ­σά­ρων (74) ετών, που δεν έχουν συμπλη­ρώ­σει τον απαι­τού­με­νο συντά­ξι­μο χρό­νο για θεμε­λί­ω­ση συντα­ξιο­δο­τι­κού δικαιώ­μα­τος, και να ορί­ζο­νται οι όροι, οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις, η χρη­μα­το­δό­τη­ση και κάθε ανα­γκαία λεπτο­μέ­ρεια για την υλο­ποί­η­ση του προγράμματος».

«Μετά τη φωτιά και μέσα στον καύ­σω­να έρχε­ται σήμε­ρα στη Βου­λή νομο­σχέ­διο που ανά­με­σα σε δεκά­δες άρθρα φέρ­νει από την πίσω πόρ­τα (μέσα από προ­γράμ­μα­τα απα­σχό­λη­σης της ΔΥΠΑ) την εργα­σία ως τα 74 έτη! Να το πάρουν πίσω όπως το ‘φεραν…», τονί­ζει σε ανάρ­τη­ση του το ΠΑΜΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο